Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA"— Sunum transkripti:

1

2 ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ İŞLEMLERİ VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2015

3 BU TOPLANTIDA AŞAĞIDAKİ 3 ANA BAŞLIK ANLATILACAKTIR.
1. ANADOLU MESLEK PROGRAMINA GEÇİŞ 2. ANADOLU TEKNİK PROGRAMINA GEÇİŞ 3. DENİZCİLİK ALANINA GEÇİŞ

4 1. ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINA GEÇİŞ İŞLEMLERİ
Alana yerleştirme puanı, öğrencinin 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60 ı ile ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40 ı toplanarak belirlenir.

5 Anadolu Meslek Programı meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler sadece kendi okullarında bulunan alanları öncelik sırasına göre tercih edeceklerdir.

6 Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla bu işyerindeki meslekle ilgili alana doğrudan kayıt edilir.

7 2. ANADOLU TEKNİK PROGRAMLARINA GEÇİŞ İŞLEMLERİ
- Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına geçebilmek için; 1- 9 uncu sınıfını doğrudan geçmek 2- Yılsonu başarı puanı en az 55 olan öğrenciler başvuru yapabilir.

8 Öğrenciler, 9 uncu sınıf matematik, fizik, kimya, biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanırlar ve oluşan puanlarına göre yerleştirilirler

9 Anadolu Teknik Programı meslek alanlarına geçmek isteyen öğrenciler, kendi okulları dışında diğer okullarda bulunan ATP meslek alanlarını da seçebilirler.

10 3. DENİZCİLİK ALANINA BAŞVURU ŞARTLARI
Mülakat ve Beden Yeterliliği (MBY) sınavında başarılı olması, Genel başvuru şartlarının yanında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı “Gemi Adamları Sağlık Yönergesi” ile belirlenen denizde çalışmaya engel teşkil edebilecek herhangi bir hastalığının bulunmaması, mesleğin yürütülmesine elverişli olduğunun, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş resmî ve özel sağlık kurum/kuruluşlarından alınacak “Gemiadamları Sağlık Raporları” ile belgelendirilmesi. Erkek öğrencilerin 140,5 santimetre, kız öğrencilerin 144,5 santimetreden kısa olmaması şartları aranır. Başvurular 27 Nisan-03 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak olup, sınav 4-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır.

11 TERCİH İŞLEMLERİ Tercihler Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

12 Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.
Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 ve/veya EK-2 formların doldurularak imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda veli adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir. Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre sisteme girilmesiyle olacaktır. Anadolu Teknik Programı için tercih yapacak adaylar aynı zamanda okullarında bulunan Anadolu Meslek Programı meslek alanları için de tercih yapacaklardır.

13 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin, puan üstünlüğü ve tercih sıraları dikkate alınarak yerleştirme işlemi yapılacaktır.

14 Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-­Kılavuzu Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci Anadolu Teknik Programı tercihlerinden herhangi birisine yerleşmişse Anadolu Meslek Programı tercihleri dikkate alınmayacaktır.

15 Anadolu Teknik Programı tercihlerine yerleşememesi durumunda ise Anadolu Meslek Programı tercihleri puan üstünlüğü ve tercih sırasına göre değerlendirilecektir.

16 AMP de yerleştirme işlemi öğrencinin kayıtlı olduğu okuldaki alanlardan birisine yapılacaktır.
Anadolu Teknik Programı ve AMP alanlarında kontenjan açığı oluşması halinde diğer ortaöğretim kurumlarından ilgili programa/alana geçiş şartlarını taşıyan öğrenciler, Yönetmelik esaslarına göre nakil yoluyla gelebileceklerdir

17 Mülakat ve Beden Yeterliliği (MBY) sınavıyla öğrenci alınan denizcilik alanı ile sağlık hizmetleri alanına diğer alanlardan geçiş yapılmaz.

18 YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI
Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programı yerleştirme sonuçları 12 Haziran 2015 saat 15:00 da ilan edilecektir.

19 Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır.

20 1. ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINI TERCİH EDECEKLER İÇİN LİSTE
Anadolu Meslek Programı meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler sadece kendi okulumuzdaki alanları seçeceklerinden dolayı okulumuzda bulunan alanlar aşağıda belirtilmiştir.

21 ALAN Öğretim Şekli Kontenjanı MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI Kız/Erkek 136 PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI 68 ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI

22 ANADOLU TEKNİK PROGRAMLARINI TERCİH EDECEKLER İÇİN LİSTE
Kurum Adı Alanı Öğretim Şekli Kontenjanı Karatay Aykent Mes. ve Tek. Lisesi GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI Kız/Erkek 34 AYAKKABI VE SARACİYE TEKN. A. KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI AYAKKABI VE SARACİYE TEK. A. Karatay İMKB Mes. ve Tek. Lisesi MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ AL.

23 Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
MOTORLU ARAÇLAR TEKN. ALANI Kız/Erkek 34 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEK. AL. BİYOMEDİKAL CİHAZ TEK. ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Kozağaç Mesleki ve Teknik And. Lisesi ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKN. A. Meram Mesleki ve Teknik And. Lisesi GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİ. ALANI Kız Meram Atatürk Mesleki ve Tek. And. L. GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI

24 Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik And. L.
KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI Kız/Erkek 34 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEK. A. ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKN. A. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MOBİLYA VE İÇ MEKAN TAS. A. TESİSAT TEKN. ve İKLİMLENDİRME A İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI HARİTA-TAPU-KADASTRO ALANI Fatih Mesleki ve Teknik And. L.

25 İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
HARİTA-TAPU-KADASTRO ALANI Kız/Erkek 34 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Mehmet Tuza Pakpen Mes. ve Tek. And.L PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Öztekinler Mesleki ve Teknik And. L. GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI Kız Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKN. A. Türk Telekom Mesleki ve Tek. And. Lisesi

26 Bünyesinde Denizcilik Alanı Bulunan Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri
ANTALYA MERSİN AYDIN MUĞLA BALIKESİR ORDU BİTLİS RİZE ÇANAKKALE SAMSUN GİRESUN HATAY SİNOP İSTANBUL TEKİRDAĞ İZMİR TRABZON KASTAMONU VAN KOCAELİ YALOVA ZONGULDAK


"ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları