İLLER BANKASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kamu özel ortaklığı nedir ?
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Meriç Belediyeler Birliği
5. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ BİR TAŞLA 3 KUŞ : ÇALIŞAN MUTLULUĞU, SADAKATİ VE İŞYERİ VERİMLİLİĞİ MAYIS 2007.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
SWOT Nedir ? Nasıl yapılır ?
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
HİZMET BİRİMLERİ ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mahalli idarelerin altyapı sistemleri ile ilgili genel planlama, programlama, fizibilite,
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ II
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
Fatih Tuncer HATUNOĞLU İletişim Yazılım Genel Müdürü Mart, 2013 BURSA
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ALTYAPI UYGULAMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI FUAT KOÇAL MÜDÜR
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
KURUMUMUZCA YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER;
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. GÜLYALI BELEDİYE BAŞKANLIĞI.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
Çevre Sorunları “Ayamama Felaketi”nin acı biçimde gösterdiği gibi çevre sorunları, artık yaşamımızda istisna olmaktan çıkmış, gündelik yaşamın bir parçası.
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
rojelendirme esasları
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu.
Kıyı ve kumsallarımızda günübirlik tesis düzenlemeleri Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi İztuzu kumsalı İlandan önce İlandan sonra
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
İşletmeyi neden kurarız ?
Örn: Dönen varlıkları: 40 TL
Enerji Verimliliği ve Uygulamaları İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
BİLECİK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBESİ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
NAKİT YÖNETİMİ M. GÖKHAN GÖKTEPE BURSA KHB / UZMAN.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
SUNUM İÇERİĞİ Şubenin Görevleri Mevzuat Çalışmaları Projeler.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI
21 Ocak e-İŞKUR Vatandaşımıza en yakın yerde hizmet sunumunu ilke edinmiş olan Kurumumuz internetin olduğu her yerde. İş Arayanlar İşverenler
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
5411 BANKACILIK KANUNU Doç. Dr. Adalet HAZAR.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YHGP: YEŞİLIRMAK HAVZASI GELİŞİM PROJESİ ÖDEVİ ŞÜHEDA NUR ARISOY 11TM/A 266 İYİ SEYİRLER…
Çalışma Soruları.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
R. Hakan Özyıldız Kamu bankacılığı R. Hakan Özyıldız
Sunum transkripti:

İLLER BANKASI

Tanıtım Banka 1933 yılında 15 milyon TL sermaye ile Belediyelere kredi temin etmek amacıyla kurulmuştur. 1945 yılında faaliyet sahası genişletilerek İller Bankasına dönüştürülmüştür. 1219 teknik olmak üzere 3494 uzman kadrosu ile 3340 yerel yönetim birimine hizmet vermektedir.

Hizmet Alanlarımız İçmesuyu Kanalizasyon İmar Planlama Harita Arıtma Tesisleri Jeolojik Etüt Katı Atık Üst Yapı Deniz Deşarjı ve diğer kentsel hizmetler

İller Bankasının Kanalizasyon Sektöründeki Önemli Faaliyetleri İller Bankası bugüne kadar; 212 adet kanalizasyon şebekesi, 54 adet atıksu arıtma, 44 adet deniz deşarjı, tesisinin yapımını tamamlayarak yerel yönetimlerin hizmetine sunmuştur.

İLLER BANKASI Ayrıca; İnşaatı devam eden deniz deşarjı : 7 Tatbikat projesi tamamlanan : 7 İnşaatı devam eden atıksu arıtma tesisi : 9 Tatbikat projesi tamamlanan :57 Tatbikat projesi devam eden: 5

2000 Yılı Nüfus Sayım Sonuçlarına Göre İnşaatı Bitirilen Atıksu Arıtma ve Deniz Deşarjı Tesisleri yaklaşık 5,788,758 kişiye hitap etmekte , Bu da kentsel nüfusun yaklaşık %10,5 i olmaktadır

İller Bankasınca, yapımı tamamlanan 54 adet arıtma tesisi için yaklaşık 300 milyon $ tutarında yatırım yapılmıştır.

2005 YILI YATIRIMI (Bin YTL) 2005 Yılı Yatırım Programı SEKTÖRÜ PROJE SAYISI PROJE TUTARI (Bin YTL) 2005 YILI YATIRIMI (Bin YTL) Harita 443 178.000 22.350 Yerleşme-Şehirleşme 145 13.385 11.010 İçmesuyu 94 1.395.700 150.000 Kanalizasyon 168 3.954.149 387.497 Gıda 3 2.653 242 Belediye Hizmetleri 48 116.453 28.901 a)Belediye Yapıları 14 49.353 17.250 b) Katı Atıklar 22 37.485 3.326 c) Jeotermal Enerji 10 18.045 3.950 d) Jeoteknik Araştırmalar 1 1.150 875 e) Bilgi İşlem Hizmetleri 10.420 3.500 TOPLAM 902 5.660.340 600.000

Yatırım programında yer alan iş sayısına bağlı olarak, kanalizasyon sektörüne ayrılan ödenek sürekli olarak artmış ve son 2 yıl içerisinde yıllık 200 milyon $ seviyesini geçmiş bulunmaktadır. 2005 yılı yatırım programında kanalizasyon projeleri için (Şebeke+arıtma) öngörülen yatırım miktarı 387 trilyon TL’dir.

Bankaca Yapılan İş Adedi Sektörler Bankaca Yapılan İş Adedi Harita 6.315 İmar Planı 4.596 İçmesuyu Şebeke: 2.180 Arıtma: 73 Kanalizasyon Şebeke: 212 Arıtma: 54 Deşarj: 44 Yapı İşleri 1.822 Toplam

Bankanın Değişen Yüzü Ülkemizin ve dünyanın değişen koşullarını dikkate alarak, yerel yönetimlerin artan ihtiyaç ve taleplerine kalıcı çözüm mekanizmalarını geliştirmeyi ilke edinen ve öncülük yapan Bankamız, başta kredi faizleri olmak üzere yerel yönetimlerin her türlü alt ve üstyapı ihtiyaçlarının karşılanmasında yeni bir hizmet anlayışı geliştirmiş ve uygulamaya koymuştur.

2005 yılı başından geçerli olmak üzere kredi faiz oranları da önemli ölçüde düşürülmüştür. Kısa vadeli nakit kredilerde %12 faiz oranı, Her türlü malzeme, araç, gereç, ekipman alımları için 3 yıl vadeli kredilerde %9 faiz oranı, Uzun vadeli yatırım kredilerinde %9 faiz oranı, ile kredi uygulamasına başlanmıştır.

Yeni Dönemde Açılan Kredi Miktarları Yeni Başlatılan Kredilerimiz Kredi Türü Faiz Oranları Vade (yıl) Yeni Dönemde Açılan Kredi Miktarları (YTL) Belediyelerin Kendi Yatırım Programındaki Projeler % 9 5 125.000.000 Malzeme, Araç, Gereç ve Ekipman Alımı 3 100.000.000

İhale Sürecinde Yeni Uygulamalarımız Yapım ihalelerinden çekilme, İhalelerin öncelikle belediyesince yapılması, İhale yapma imkanı olmayanlara ihale sürecinde her türlü teknik desteğin sağlanması.

Çevre projelerinin gerçekleştirilmesine özel önem verilmektedir Dünyadaki çevre bilincinin artmasına rağmen ülkemizde bugüne kadar ihmal edilen çevrenin korunması ve geliştirilmesi için; son iki yılda çevre projelerine özel önem verilmiş, toplam 98 trilyon ödenekle ülkemizdeki deniz, göl, akarsu ve tatlı su kaynaklarının korunmasına yönelik projeler, hibe olarak finanse edilmiştir.

Bu uygulama ile Hazar Gölü, Sapanca Gölü, Van Gölü, Uzun Göl, Gölmarmara vb. doğal su kaynaklarının kısmen kirlilikten korunması sağlanmıştır. Belediyelerce işletilen atıksu arıtma tesislerinde enerji bedellerinin % 50’si karşılanmaktadır. Bu uygulamayla, Mayıs 2004 ve Ocak 2005 tarihleri arasında 25 belediye ait atıksu arıtma tesisi enerji bedellerinin % 50’si olan 1 milyon 800 bin YTL ilgili belediyelere aktarılmıştır.

Belediyelere Verilen Teknik Destekler Bankanın kendi imkanları ile yapmış olduğu etüt, plan, proje ve bu gibi işler belediyelere ücretsiz olarak yapılmaktadır. Belediyelere her türlü teknik yardım ile müşavirlik hizmetleri verilmektedir.

Hizmet Anlayışında Değişiklik Belediyelere her türlü kentsel ihtiyaçlarının karşılanmasında yol gösteren ve çözüm önerileri sunan bir yönetim anlayışı geliştirilmiştir. Belediyeler sık sık ziyaret edilerek ve bölgesel toplantılar yapılarak, iletişimin sürekliliği sağlanmıştır.

Belediyeler Veri Bankası Tüm belediyelerin kentsel hizmetler, ekonomik ve demografik yapı gibi konularda mevcut durumlarını ve ileriye dönük hizmet ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla, 3225 belediyeye ait veriler toplanarak Belediyeler Veri Bankası oluşturulmuştur.

Avrupa Birliği ile İlgili Çalışmalar Avrupa Birliği’nin aday ülkelere verdiği mali yardımlar çerçevesinde yürütülen “Yüksek Maliyetli Çevre Yatırımlarının Planlanması Projesi” ne aktif katılım sağlanmıştır. AB sürecinde çevreye yönelik yatırımlarda kaynak israfının önlenmesi amacıyla, AB fonlarının Belediyelere Bankamız aracılığıyla kullandırılması hedeflenmiştir.

Farklı Finans Arayışları Belediyelerin alt yapı ihtiyaçlarının karşılanmasında öz kaynakların yanı sıra uluslararası finans kaynaklarının kullanılmasına da özel önem verilmektedir. Bu kapsamda Dünya Bankası’ndan “Belediye Hizmetleri Projesi” için yaklaşık 200 milyon $ tutarında bir kredinin sağlanmıştır.

Mevzuat Düzenlemeleri İller Bankası, değişen dünya ve ülke şartlarına uygun olarak, yeniden yapılanma sürecine girmiş, yerel yönetimlerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıya dönüşmeyi hedeflemiştir.

Stratejik Planlama Çalışmaları Yüksek Planlama Kurulu kararı ile Stratejik planlama çalışması başlatılan sekiz pilot kuruluş arasında yer alan İller Bankası, Stratejik Planını tamamlayarak DPT Müsteşarlığına sunmuştur.

BANKAMIZIN MİSYONU; Yerel yönetimlere kentsel ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla uluslararası standartlarda proje üretmek ve geliştirmek, kredi sağlamak, danışmanlık yapmak ve teknik destek vermek yoluyla sürdürülebilir bir şehirleşmeye katkıda bulunmaktır.

BANKAMIZIN VİZYONU; Modern kentlerin oluşum sürecine katılan, hizmet kalitesi kanıtlanmış, uluslararası bir yatırım bankası olmaktır.