SOLMAZ GRUP.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Advertisements

Horoz Grup Şirketleri LOJİSTİK OTOMOTİV TEKSTİL.
4/3/2017 T. 90/ (Pbx)
Sarnıç Depo Tanıtımı 9500 m2 kapalı alan.
Elektra Konaklama ve Ağırlama Sektöründe En İleri Teknoloji.
TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
Marine Logistics Prezentasyon 2013
BATU GROUP Merkez Ofis : Basın Ekspres Yolu, Enco 2 Plaza, Kat 3, Yenibosna / ISTANBUL Bursa Ofis : Fethiye Mah. Nilüfer / Bursa İhracat Depo : Cemal Ulusoy.
İÇERİK Kurumsal Hakkımızda Hizmetlerimiz Ekipmanlarımız Belgelerimiz
The Eurasia Specialist
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
DEĞERLERİ  Sunduğumuz hizmetin kalitesini sürekli geliştirerek lojistik sektörüne katkıda bulunuruz.  Müşterilerimize kaliteli hizmetin yanı sıra alternatifler.
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
Ğ We take care of your vision ...your care provider.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
DÜNYANIN HER YERİNDE OFİSİNİZ VAR…
ELEKTRONİK TİCARET VE LOJİSTİK HİZMETLERİ
Lojistik Yönetiminde Freight Forwarder
Uluslararası Taşımacılık Yönetimi
“ SİZ PAYLAŞIN , BİZ ÇÖZELİM “
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
24 yıl önce Ankara'da bir otomotiv markasının bayiliğini yapan Durmuş Döven, sıfır araçların Ankara'dan İstanbul'a şoförlerle taşınmasını doğru bulmuyor.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
REYSAŞ ‘’ Mükemmeli hedefleyen şirketler, ürettiklerinin aynı mükemmellik anlayışıyla pazara ulaştırılmasını talep etmektedir. ‘’
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ
TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş.
ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK KURULUŞLARI
MECHSOFT MechSoft, orta ve büyük ölçekli yüzlerce firmaya yazılım alanında danışmanlık ve servis hizmeti veren bir IT firmasıdır. JAVA ve NET teknolojilerinde.
Bize en çok sorulan soru: Ekip Nakliyat neden yalnız ve yalnız,Türkiye - İtalya - Türkiye arasında taşıma yapan bir kuruluştur? Bize hep bu sorulur. İş.
İZMİR – İSTANBUL – GEBZE
ULUSLAR ARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK
HAKKIMIZDA Firmamız Seray Uluslararası Taşımacılık şirketi 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne balkan ülkelerine taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
2 SİSTEM 9 DÜNYADA SİSTEM ülkede, 6500’den fazla tamamlanmış proje.
TRANSİT REJİMİ.
Oskar Grup Gümrük Müşavirliği İhracat İşlemleri İthalat İşlemleri
Solmaz Grup Yurtiçi Taşımacılık ve İç Dağıtım Referansları
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE FREİGHT
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
S KURT LOJİSTİK İNŞ. TAAH. TUR. VE SER. HİZ. TİC. LTD. ŞTİ.
ÜRETİM KONUSUNDA TUTKULUYUZ 10 Nisan ÜRETİM KONUSUNDA TUTKULUYUZ (10 Nisan 2015) 2 MODERN ENDÜSTRİYEL ÜRETİM Endüstriyel sektördeki üretim tesisleri,
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Mehmet GENÇ Genel Müdür Mutlu BOZKURT Genel Müdür Yrd.
T 90 (212)
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
FARKLI OLMAK ASE Kurumsal Sunum
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
TNT VİTRİNİ YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETİCİSİ
IATA VE ICAO.
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
MEHMET AKİF MTAL. ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI SUNUMU
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
TARİHÇE 1979 tarihinde ‘FEN ELEKTRİK’ olarak kuruldu.
İçerik Tarihçe Hizmetlerimiz ve Çözümlerimiz Organizasyon Yapısı
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
ÜRÜN BULUNURLUĞUNUZA TUTKUNUZ
Sunum transkripti:

SOLMAZ GRUP

Uluslararası Taşımacılık SOLMAZ GRUP Gümrük Müşavirliği Antrepo ve Lojistik Uluslararası Taşımacılık

ŞİRKET PROFİLİ Kuruluş yılı 1978 1.100 çalışan Merkez ofisi İstanbul 17 şehirde toplam 50 hizmet noktası 150.000 m2 depolama alanı 28’si A karneli, 117’si B karneli olmak üzere toplam 145 gümrük müşaviri ve gümrük müşavir yardımcısı Türkiye’nin dış ticaret hacminin %4,5’ine servis sunumu Yıllık 1.500.000Euro profesyonel sorumluluk sigorta poliçesi

KİLOMETRE TAŞLARI 1978 İlk Adım: Gümrük Müşavirliği 1986 Uluslararası Taşımacılık 1987 Solmaz sunduğu hizmetlere uygun ilk yazılımını geliştirdi. 1990 Sigorta 1994 Solmaz Nakliyat, ülkelerinin en iyi gümrük müşaviri ve nakliyeci unvanlarını bir arada taşıyanların oluşturduğu ‘United Shipping Association’ networkünün Türkiye temsilcisi oldu. 1995 Dış Ticaret Mevzuatı 1996 Türk Gümrük Sistemi / Kalite Yönetim Sistemi 1997 Yazılım 1998 İnteraktif Gümrükçülük 1999 Antrepo Hizmetleri 2000 AHL’ye bağlı ilk özel gümrüklü antrepo İkitelli’de açıldı.

KİLOMETRE TAŞLARI “İnteraktif Gümrükçülük Projesi” Interpro tarafından 2000 Yılının Veri İletişimi ödülüne layık görüldü.   2001 Dış Ticaretin Lojistiği Türkiye’nin havalimanı gümrüğüne bağlı en büyük antreposu olan Atatürk Havalimanı C Terminali Antreposu açıldı. İzmir Antreposu hizmet vermeye başladı. 2002 Ankara Antreposu hizmet vermeye başladı. 2003 Tam Entegre Lojistik Projesi 2004 Kendi geliştirdiği araç takip sistemi ile donatılmış 35 birimlik kendi tır filosu. Özel taşıma şekillerine uygun 200 araçlık filo. 2009 Atatürk Havalimanı Antreposu ve Hadımköy Lojistik Merkezi açıldı. 2010 Esenboğa Havalimanı'nda geçici depolama alanı hizmete açıldı.

KİLOMETRE TAŞLARI 2011 Mersin depolama alanı hizmete açıldı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda geçici depolama alanı hizmete açıldı Ülkemizin gelişen ihracatına katkıda bulunmak için KGH ile işbirliği anlaşması imzalandı. 2012 SkyNet ile ekspres kurye hizmeti vermek üzere anlaşma yapıldı. 2013 Şekerpınar Lojistik Merkezi hizmete girdi. Sabiha Gökçen Havalimanı Geçici Depolama Yeri hizmete açıldı. 2014 Dilovası Lojistik Merkezi Yatırımı TRACE ve AEO/YYS (Authorised Economic Operator/Yetkilendirilmiş Yükümlü) Sertifikaları

DIŞ TİCARETİN LOJİSTİĞİ

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Tüm gümrük idarelerinde Solmaz ofisleri ile hizmet sunumu Serbest bölgelerde hizmet sunumu Tecrübeli ekip ve yönetim 750 çalışan Kendi hazırladığı yazılım ile hizmet sunumu Dış ticaret danışmanlığı Esnek yapı KGH acenteliği – Bu sayede 8 ülkede hizmet sunumu

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Tecrübe ve teknik bilgi Gümrük mevzuatındaki değişiklik ve düzenlemeleri belgelemek ve iletmek için sirküler yayını Gümrük mevzuatı ve prosedürleri konusunda danışmanlık hizmetleri Geçmiş işlemlere ait denetim hizmetleri 109 gümrük idaresinde kendi personeli ile hizmet

DEPO YÖNETİMİ Toplam alan : 150.000 M2 Gümrüksüz alan : 101.650M2 Gümrüklü alan : 38.000 M2 Geçici depolama alanı : 10.350 M2

ANTREPOLAR HADIMKOY LOJİSTİK MERKEZİ 26.150 M2 - AMBARLI ANTREPO 10.055 M2 ESENYURT LOJİSTİK MERKEZİ 7.200 M2 - HALKALI ANTREPO 900 M2 - AHL ANTREPO 600 M2 ŞEKERPINAR LOJİSTİK MERKEZİ 23.000 M2 - DİLOVASI ANTREPO 7.675 M2 AHL HAVALİMANI GEÇİCİ DEPOLAMA YERİ 5.360 M2 SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI GEÇİCİ DEP. YERİ 2.860 M2 ANKARA DEPO 4.900 M2 - ANKARA ANTREPO 900 M2 ANKARA HAVALİMANI GEÇİCİ DEPOLAMA YERİ 330 M2 IZMIR DEPO 2.410 M2 IZMIR ANTREPO 9.015 M2 IZMIR HAVALİMANI GEÇİCİ DEPOLAMA YERİ 625 M2 MERSIN ANTREPO 4.270 M2 ANTALYA HAVALİMANI GEÇİCİ DEPOLAMA YERİ 1.175 M2 Dilovası Lojistik Merkezi 35.000 m2’lik alanda 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle hizmete açılacaktır. Yeni lojistik merkezinin 5.500m2’si Dilovası Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı A Tipi Genel Antrepo, bunun 900 m2’si yanıcı antrepo, ayrıca 2.250 metrekare özel yanıcı alan olarak hizmet verecektir.

DEPO YÖNETİMİ Envanter Yönetimi (FIFO, LIFO, son kullanma tarihleri, üretim tarihi ve parça, kutu ve palet bazında takip) Cross-dock hizmetleri İade lojistiği yönetimi Karantina ürünleri yönetimi Katma değerli servisler (toplama&paketleme, etiketleme, yeniden paketleme, barkodlama vb.) İhtiyaca uygun geliştirilen kendi depo yazılımı (WMS) Uluslararası standartlarda yangın söndürme sistemleri Tüm riskleri kapsayan sigorta Güvenlik (7 gün/24 saat, kapalı devre TV)

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK Karayolu Taşımacılığı Özmal ve sözleşmeli tedarikçilerinden kiraladığı araçlarla komple ve parsiyel karayolu taşımacılığı yapmaktadır. Havayolu Taşımacılığı 1988’den beri IATA (International Air Transport Association) acentesi olan Solmaz dünyadaki tüm uluslararası havalimanları arasında, acenteleri ve havayolları ile yapmış olduğu özel anlaşmalar ile müşterilerine fiyat avantajı sağlamaktadır. Denizyolu Taşımacılığı Yaygın acente ağı vasıtasıyla tüm dünya limanlarından kapıdan kapıya hizmet vermektedir. Uzman kadroları ve teknolojik altyapısı ile FCL ve LCL taşımacılıklarda müşterilerine farklı seçenekler sunacak bir yapıya sahiptir

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK Demiryolu Taşımacılığı Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında 45’ lik konteynerlerla multimodel, kapıdan kapıya taşıma çözümleri Proje Yükü Taşımacılığı Gabari dışı yükler için en uygun taşıma modelleri kullanılarak, alanında uzman ekip ile kapıdan kapıya en rekabetçi navlunlarla, güvenilir bir hizmet sunumu Gemi Kiralama ve Brokerlik Hizmetleri Solmaz, dünya çapında faaliyet gösteren 3.000’in üzerinde armatör ve brokerdan oluşan geniş bir network’e sahiptir. İhtiyaca uygun, koster sınıfından capesize sınıfına kadar her türlü boyutta ve özellikte gemiyi kiralama hizmeti sunar. Fuar, Sergi ve Etkinlik Lojistiği Siparişten teslime hizmet verir.

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK Ekspres Kurye/ Paket Taşımacılığı Solmaz 200’ü aşkın ülkede kapıdan kapıya ekspres kurye/paket taşımacılığı hizmeti vermektedir. Doküman, paket ve kargolar için ithalat/ihracat hizmeti. Alternatif teslim seçenekleri (aynı gün/ertesi gün/belirli zamanda teslimat) Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Türkiye’de her noktaya teslimat Online takip sistemi

DAHİLİ DAĞITIM Solmaz 180 öz mal aracı ve sözleşmeli tedarikçileri ile yurtiçinde komple ve parsiyel taşımacılık hizmetleri vermektedir. Rota optimizasyonu ve konsolidasyon ile uygun maliyetli ve etkin çözümler sunmaktadır. Müşterinin talebine göre kapıya teslimden rafa teslime kadar çeşitli hizmetler verilmektedir. Hizmetlerimiz; Komple taşıma Parsiyel taşıma Konteyner taşımasI Şehir içi dağıtım Proje taşımaları

DAHİLİ DAĞITIM Gümrüklü Tır Taşımacılığı / Teminatlı Taşıma Solmaz yurt genelinde tarifeli araçları ile düzenli olarak teminatlı taşıma hizmeti vermektedir. Türkiye genelindeki yaygın antrepo ve dağıtım ağı ile birçok havayolu şirketine havalimanları arasında gümrüklü taşıma hizmeti sunmaktadır. Ayrıca Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında gümrüklü araçları ile düzenli olarak sefer yapmaktadır. Tarifeli servis verdiğimiz şehirler; İstanbul Ankara İzmir Adana

ÜLKE ÇAPINDA YAYGIN HİZMET AĞI

Hava Kargo Acente Yetki Belgesi SERTİFİKALAR AEO/YYS (Authorised Economic Operator/Yetkilendirilmiş Yükümlü) Sertifikası Hava Kargo Acente Yetki Belgesi RA3 Sertifikası Trace Sertifikası

United Shipping Sertifikası SERTİFİKALAR ABD Dışişleri Bakanlığı Savunma Sanayi Kontrol Daire Başkanlığı Kayıt Sertifikası ) Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi United Shipping Sertifikası 1994’ten beri R2 Yetki Belgesi

Yeşil Kuruluş Sertifikası SERTİFİKALAR Radyoaktif Madde Geçici Depolama İzin Belgesi G2 Yetki Belgesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yeşil Kuruluş Sertifikası

ÜYELİKLER 1988’den beri

ÜYELİKLER

KALİTE SERTİFİKALARI ISO/IEC 27001:2005 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası ISO 10002:2004 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası

BEYANNAME SAYILARI

Beyanname Sayısına Göre Sektörel Dağılım-2014

ETİK DEĞERLER Solmaz için etik değerler çok önemli olup, müşterileri ile Etik Değerler Sözleşmesi imzalamaktadır. Etik değerler sözleşmesi tüm çalışanlar ile eğitim sürecinin bir parçası olarak paylaşılmakta ve Solmaz’ın konuya verdiği önemin bir parçası olarak çalışanlar tarafından da imzalanmaktadır.

ESNEK VE GÜÇLÜ TEKNOLOJİ ALTYAPISI KENDİ YAZILIM SİSTEMİ ATLANTIS Programda mevzuat ve operasyonun entegre edilmesi Müşteri ihtiyaçlarına göre veri bazlı beyanname, fatura, GTİP numarası ve/veya stok numarasının takip imkanı Her müşterinin ihtiyacına uygun özel data girişi Renk, içerik, üretim tarihi ve yeri bazlı takip

REFERANSLAR

REFERANSLAR

NEDEN SOLMAZ? İş ahkalı ve etik değerler: TEİD gibi yerel organizasyonların yanı sıra FCPA-US, OECD-Europe gibi uluslararası standart ve yasalara da uygun olarak iş ahlakı ve etik değerler kurumsal politikalarını belirler. 35 yıllık tecrübe ve teknik bilgi: Tecrübe ve teknik bilgi en değerli varlığıdır. Ülke çapında yaygın lokasyon ağı: Türkiye’de tüm liman ve gümrük idarelerinde kendi ofis ve depoları ile hizmet sunmaktadır. Güçlü altyapısı: Güçlü altyapısı ve teknik yeterliliği ile herhangi bir projeyi lojistik açıdan destekleyebilmektedir.

Teşekkür ederiz