SANAYI INKILABI SÜRECI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE GÖÇLER.
Advertisements

TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
Buharla Çalışan Su Pompaları
Büyümenin Bileşenleri Yada Belirleyicileri
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). Genel Nedenler:  Milliyetçilik akımı  Silahlanma  Sanayi inkılabı sonucunda doğan hammadde ve pazar arayışı,  sömürgecilik.
SOSYOLOJİ DERSİ 2.ÜNİTE TOPLUMSAL YAPI.
Farklı Sistemlerde Kentleşme ve Kentleşme Politikası
TÜRKİYE’DE SANAYİ SEKTÖRÜ
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
ÜLkeLer Arası KöprüLer
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
OKUL GEZİSİ SERHAT ŞEHRİMİZ EDİRNE
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT.
İŞLETMELER TEMELDE DÖRT BAŞLIK ALTINDA SINIFLANDIRILIR;
sandıklı imam hatip lisesi
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
EKONOMİK FAALİYET ALANI (SEKTÖR):
TANZİMAT SONRASI TÜRK TOPLUM YAPISINDAKİ DEĞİŞİMLER
Zaman içinde bilim.
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). SAVAŞTA BLOKLAR: İtilaf Devletleri :(Savaş başlamadan önce) İngiltere, Fransa, Rusya, İttifak Devletleri :(Savaş başlamadan.
TRABLUSGARB SAVAŞI 1871 Yılında SİYASİ BİRLİĞİ ’ni tamamlayan İTALYA, sanayinin ihtiyaç duyduğu HAMMADDE İHTİYACI ’nı karşılamak amacıyla SÖMÜRGECİLİK.
YERLEŞME TİPLERİ,KÖYALTI YERLEŞMELER,DAĞINIK VE TOPLU YERLEŞME
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
TARIMI DESTEKLEYEN KURULUŞLAR Ziraat Bankası DSİ Türkiye satış Kooperatifi TMO TZDK GAP İdaresi Başkanlığı.
TOPRAKTAN GELEN YAŞAM Erdoğan GÜL.
Halk Sağlığı Anabilim Dalı
DÜNYA SAVAŞI BAŞLIYOR 1.Dünya Savaşı
ASİT YAĞMURLARI.
I.Dünya Savaşı Öncesi ve Savaş Dönemi Sorular
ARALIK AYI SONUÇLARI 21 OCAK CİRO ENDEKSİ ►ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ CİROSU KASIM AYINA GÖRE %13 ARTMIŞTIR ►2008 ARALIK AYI CİROSU GEÇEN SENE AYNI.
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
Çalışma soruları 2. ders. Yeni Türk devletinin gerçekleştirmiş olduğu inkılapları Osmanlı Devleti’nin ıslahatlarından ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
20. YY. BAŞLARINDA DÜNYA   I.Dünya Savaşı ( )
EKONOMİK FAALİYETLERİN SINIFLANDIRILMASI
Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâye -Bu dönemde roman ve hikaye cumhuriyet düşüncesi etrafında biçimlenmiştir. -O dönemdeki sosyal ve siyasi ortamı yansıtır.
Yurdumuzda Nüfus.
Hazırlık: Orta Çağ Avrupa’sı bugünkü kalkınmışlık düzeyini nasıl Başarmış olabilir ? Araştırınız Rönesans ve reform hareketleriyle din adamlarının ülke.
SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAM
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
Buharla Çalışan Su Pompaları
GÜZ-IV: OSMANLI DEVLETİ’NİN YIKILIŞININ DIŞ SEBEPLERİ Coğrafi Keşiflerin Osmanlı Devleti’ne Etkisi Ticaret yollarının değişmesi Amerika’dan getirilen altın.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT / ÜRETİMDE VE YÖNETİMDE TOPRAK
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
İŞLETMELERİN KURULUŞ YERİ SEÇİMİ
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
Türkiye ekonomisi 2016'nın son çeyreğinde %3. 5, 2016 yılında %2
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
BİLGİ YÖNETİMİ.
FUAR TURİZMİ FUAR NEDİR?.
Getiri Ltd. Şir.’nin Nisan 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında.
6. İŞLETMENİN PERFORMANSI
KÜRESEL TİCARETİN EN ÖNEMLİ ÜÇ UNSURU HAM MADDE-ÜRETİM-PAZAR.
TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ —Nüfus artışı yüksektir — Genç nüfus fazladır. — Aktif nüfus fazladır.(çalışabilecek nüfus). Çalışma çağındaki nüfustur.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
TÜRKİYE KIRSAL YERLEŞME DÜZENİ. 16. yüzyıla ait kayıtlara bakıldığında Anadolu da iki farklı kırsal yerleşim görünmektedir. a) KÖY : Ekonomisi bitkisel.
ⓜⓔⓗⓜⓔⓣ ⓚ ı ⓨⓐⓚ UHUD SAVAŞI.
Pazarlama nedir? bilim, akademik disiplin? sanat?  uygulama alanı?
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
İNKILAPLAR. Siyasi Alanda Yapılan İnkılaplar  Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922)  Ankara’nın başkent olması(13 Ekim 1923)  Cumhuriyetin ilanı (29.
MODERN B İ REY VE TOPLUMUN ZAMAN ANLAYI Ş I a)Günlük Yaşam  Günlük yaşamda,alışkanlıklarda,bakış açısında,ilgi alanlarında değişiklikler öne çıktı. 
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
TARIM – SANAYİ – BiLGİ ve BİLGİ ÖTESİ TOPLUMLAR
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

SANAYI INKILABI SÜRECI E.GÜL SANAYI INKILABI SÜRECI

SANAYİ İNKİLABI SÜRECİ 1700 ‘li Yıllarda Eski Kömür Ocakları’nda en büyük sorun Yer altı Suları idi.Ve bunun boşaltılması gereği ortaya çıktı… Buharla Çalışan Makinelerin Hayata Girmesiyle ; bu sistemle çalışan araçların ortaya çıkması Buharla Çalışan Su Pompaları SANAYİ İNKİLABI SONUÇLARI BÜYÜK FABRİKALAR kuruldu ve Seri-Kaliteli Üretime geçilmesiyle üretimde büyük bir artış meydana geldi.Özellikle DOKUMA SANAYİ oldukça gelişti. MODERN İŞÇİ SINIFI doğdu.Öbür tarafta El İşçiliği’ne dayanan Ülkelerin Ekonomisi çöktü…Örneğin OSMANLI DEVLETİ… Köyden Kentlere göçün başlamasıyla , Kentleşme ve KENT SORUNLARI doğdu.İşsizlik arttı. Buharla Çalışan Büyük Motorlu Makineler HAMMADDE ve Ürettikleri Malları satacakları PAZAR ARAYIŞI arttı. Hammadde Arayışı’na bağlı olarak, SÖMÜRGECİLİK yaygınlaştı. Sömürgeciliğin yaygınlaşmasıyla , gelecekte I.DÜNYA SAVAŞI ‘nın çıkmasına neden oldu. Buhar Gücüyle Çalışan Fabrikaların Kurulması

Çalışan Su Boşaltma Makineleri Buharlı Makinelerle Çalışan Su Boşaltma Makineleri

Buharlı Makinelerle Çalışan Gemiler

Buharlı Makinelerle Çalışan Trenler

Buharlı Makinelerle Çalışan Arabalar

Çalışan Büyük Motorlu Makineler İngiltere-LONDRA / 1803 Buharlı Sistemli Çalışan Büyük Motorlu Makineler

Çalışan Büyük Fabrikalar Hollanda-Amsterdam / 1821 Buharlı Makinelerle Çalışan Büyük Fabrikalar