Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması."— Sunum transkripti:

1

2 Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması oldukça eski olmasına rağmen, güneş ile ilgili çalışmalar çok sonraları ortaya çıkmıştır.

3 Suyun potansiyel enerjisiyle oluşturulan enerjiye hidroelektrik enerji denir. Hidroelektrik enerji santrallerinde akarsuların önüne set konularak suyun yükseklüği arttırılırve potansiyel Enerji elektrik enerjisine dönüşür

4 Rüzgar enerjisi çevreye zararı olmayan yüksek verimli bir Enerji kaynağıdır. Rüzgar enerjisi aynı bir barajda elektrik üretmeye benzer. Ancak rüzgar enerjisinin sağladığı fayda daha fazladır.

5

6

7 Kömür, petrol,doğalgaz gibi maddeler fosil yakıtlardır. Fosil yakıtlarda termik santraller gibi enerji üretiminde kullanılır. Ülkemizde elektrik enerjisind e en çok kullanılan kömürdür.

8 Potasyum uranyum ve toryum gibi maddelerden oluşan enerjiye Nükleer enerji denir. Nükleer santrallerde nükleer enerji elektrik enerjisine Dönüştürülür.

9 Bütün bilgiler ve resimler : www.ekolojistik.net ‘ den alınmıştır

10 1.Güneş enerjisi... 2. Hidroelektrik enerji... 3.Rüzgar enerjisi... 4.Enerji tablosu 5.Fosil yakıtlar... 6.Nükller enerji... 7.kaynakça...


"Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları