Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Getiri Ltd. Şir.’nin Nisan 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Getiri Ltd. Şir.’nin Nisan 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında."— Sunum transkripti:

1 Getiri Ltd. Şir.’nin Nisan 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanınız. tarihinde şirket iştiraki olan “B” A.Ş.’ den % 18 KDV hariç 700 TL hammadde satın almıştır, KDV bedeli için 60 gün vadeli çek vermiştir Hammadde bedelinin 350 TL için 90 vadeli senet keşide etmiş, 300 TL için 75 gün vade almış ve geri kalan kısmı için 80 gün vadeli ticari senet keşide etmiştir. MONOGRAFİ 6 tarihinde üretimde kullanılmak üzere 250 TL maliyetli ilk madde ve malzeme üretime verilmiştir tarihinde üretim için 150 TL tutarında direkt işçilik gideri tahakkuk etmiştir .

2 4.14.06.2008 tarihinde üretimde kullanılan makineler için 25 TL tutarında amortisman ayrılmıştır.
tarihinde 2 TL KDV olmak üzere 27 TL tutarında elektrik gideri faturası gelmiştir. tarihinde üretimde kullanılmayan 50 TL tutarında ilk madde ve malzeme ambara iade edilmiştir. MONOGRAFİ 6 tarihinde üretim tamamlanmıştır. Üretimin sonunda tamamı kadar mamul elde edilmiştir . tarihinde şirket ürettiği mamulleri %18 KDV hariç 500 TL ‘na satmıştır. KDV için günlük çek mal bedeli içinde 10 gün vadeli senet almıştır. tarihinde şirket Nisan ayına ait KDV tahakkukunu yapmıştır.


"Getiri Ltd. Şir.’nin Nisan 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. Maliyet hesaplarında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları