Microsoft Office Access

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
Advertisements

MS OFFICE Access 2013.
Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
4. SAYFA YAPISI.
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Ofis Yazılımları- Hesap Tablosu Programları
Kelime İşlemci Programı
İGOOGLE EBRU KAYA İGOOGLE NEDİR?  iGoogle özelleştirilebilir bir ana sayfadır.  iGoogle, üst bölümünde bir Google arama kutusu, alt bölümünde.
Profesyonel sunu hazırlama
Weebly Web Sitesi Kurmak
11 1.
Görsel Okur-Yazarlık *
EXCEL 2003 Ders 1.
Microsoft Power Point Dersi
Temel Bilgi Teknolojileri 2
Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.
Bilgisayarda Ofis Programları
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.
2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
Microsoft Office Access
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Microsoft Office Access
MICROSOFT OFFICE WORD 2007.
Web Tasarımı ve Adobe Muse
Microsoft PowerPoint (2)
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
WORD WORD UYGULAMA.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ.
C) BELGE DENETİMİ.
© TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – VERİ SUNUMU - I 1 / 32 Ünite 5 Veri Sunumu – I (Microsoft Powerpoint) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
DİLOVASİ TEKNİK LİSE VE Ç.P.L POWER POİNT 2003 ÖĞRETMEN= KÜRŞAT KUŞ =
İÇERİK POWERPOINT - ŞUBAT  Metin Kutusu ile ilgili işlemler
ACCESS 2010.
Temel Excel Eğitim İçerikleri
Microsoft PowerPoint (2)
Ürün Nasıl Eklenir? Ürün Ekleme Ürün Düzenleme Ürün Gruplama.
powerPoint nedir
Temel Bilgisayar Dersi
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Profesyonel sunu hazırlama
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 2)
form nedir ? öğrenmenin en kolay yolu bu slaytta... M İ CROSOFT OFF İ CE ACCES FORM nedir ve nas ı l kullan ı l ı r…
Sunum transkripti:

Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN

FORM NEDİR Formlar, tablolarda seçilen alanların görsel gösterimidir. Formlar aracılığı ile veri girilebilir, değiştirilebilir. Formlar aracılığı ile kayıtlar tek tek görünür, bilgi girilir ve diğer kayıta geçilir. Form oluşturmanın en basit yöntemi tabloyu seçip, oluştur sekmesinden «form» sekmesine tıklamaktır. Tablodaki bütün alanlar kullanılarak bir veri giriş formu oluşturulacaktır.

FORM Sihirbazı ile form oluşturmak Oluştur sekmesinden form sihirbazı seçilerek gelişmiş formlar oluşturulabilir. Sekme çalıştırıldığında öncelikle kullanmak istediğimiz tablo ve alanları belirlememiz istenir. Alanlar belirlendikten sonra «tablo düzeni» sorgusu çıkar. İstenen tablo düzeni seçildikten sonra forma isim verip kaydedebiliriz.

Tasarım Görünümünde Çalışmak Oluşturulan formlar tasarım görünümünde özelleştirilebilir, düzenlenebilir. Navigasyon panelinde formu sağ tıklayıp tasarım görümünde aç dediğimizde bu düzen açılacaktır. Tasarım, Düzenle ve Biçim isimli üç bağlamsal sekme ile birlikte form tasarımını geliştirmeye başlayabiliriz. Tasarım sekmesinden formumuzun temasını düzenleyebilir ya da denetim unsurları ekleyebiliriz. Tasarım sekmesi «Var olan alanları ekle» sekmesinden formumuza tablomuzdan ek alanlar ekleyebiliriz ya da var olan alanları çıkartabiliriz. Tasarım sekmesi «özellik sayfası» sekmesinden formumuz ile ilgili gelişmiş ayarlar yapabiliriz. Forma tema seçme Forma resim, link gibi denetçiler ekleme Formu ve unsurlarını düzenleme

Tasarım Görünümünde- Düzenle Sekmesi Oluşturulan formun düzenini bağlamsal menüde «düzenle» sekmesinden ayarlayabiliriz. Satır ve sütunların sırası değiştirilebilir. Satır veya sütunlar eklenebilir. Ve satır ve sütunların genişliklerini bu alandan düzenleyebiliriz.

Hesaplanan Denetimler Oluşturmak Formumuza değişik alanlardan veri toplayıp birlikte gösteren alanlar oluşturmamız mümkündür. Bunun için formumuza bir denetim unsuru eklemeliyiz. Ardından özellik sayfası sekmesinden alan «denetim alanı» kısmını aktif hale getirin. İlgili alana veri sağlayacak alanları belirledikten sonra hesaplanmış denetim alanı oluşturulacaktır. Denetim kaynağı kısmından ilgili alanları belirliyoruz.

Kayıtlar Üzerinde Çalışmak Gezinme düğmeleri aracılığı ile kayıtlar arasında gezinebilir, arama yapabilir ya da yeni kayıtlar ekleyebiliriz.

Bölünmüş Form Bir tabloya veri girişini form düzeninde yapmak istediğimizde kullanırız. Üst tarafta form görünümü alt tarafta tablo görünümü birlikte gösterilir. Tablo seçilir, oluştur sekmesi, diğer formlar sekmesinden «bölünmüş form» seçildiğinde, seçili tablo için bölünmüş form düzeni oluşturulur. Form görünümü alanı Tablo görünümü alanı

Form Tasarımı Oluştur Sekmesi – «Form Tasarımı» sekmesini aktifleştirerek elimiz ile formun unsurlarını ve ilişkilerini tek tek belirleyebiliriz. Denetimler, logo gibi unsurları ekleyerek amacımıza uygun tasarımlar oluşturmak mümkündür.

Sekme Sırasını Düzenlemek Formumuzda unsurların yerini değiştirdiğimizde «tab» sırası sabit kalır. Tab tuşu ile gezinmelerde sıralamayı düzenlemek için sekme sırası özelliğini kullanırız. Burada unsurları sol taraflarındaki kutucuklardan seçip, aşağı ya da yukarı sürükleyerek «tab» sırasını düzenleyebiliriz.

Forma fonksiyonel düğme eklemek Formlarımıza değişik fonksiyonları olan düğmeler eklememiz mümkündür. Tasarım görünümünde denetçilerden düğme denetçisini seçip formumuza eklediğimizde sırasıyla bu düğmenin işlevinin ve üzerinde ne yazacağını soran bir panel açılacaktır. Buradan düğmemize fonksiyon ve diğer gerekli ayarları yaptıktan sonra biçim sekmesinden düğmenin renk ve stil düzenini ayarlayabiliriz.

Gezinti Formu Oluşturmak Birden çok form ya da raporu bir panel içinde yönetmek istediğimizde gezinti formu oluştururuz. Gezinti formları tablo ya da sorgularla çalışmaz. Oluştur sekmesi- formlar ve gezinti sekmesini tıkladığımızda bizden ne tür bir gezinti form şablonu istediğimizi soran sorgu çalışır. Karşımıza gelen panelde «yeni ekle» kısmına sol taraftaki navigasyon panelinden form ve raporları sürükleyerek, gezinti formunu oluşturabiliriz. Sekmelerin biçim ve stilleri biçim sekmesinden düzenlenebilir.