Nermin PUNAR 12-271-028 18/11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar Ağları ve İnternet
Advertisements

İNTERNET.
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
TEMEL AĞ TANIMLARI.
Bilgisayar İşletmenliği
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
TEMEL KAVRAMLAR Web Tasarımının Temelleri, dersinin iyi anlaşılabilmesi için bu dersin temelini oluşturan kavramların iyi bilinmesi gerekir. 
 İnternetin.
Web 2.0 Araçları Rıdvan Gezici
İnternet Öğr.Gör. Şükrü KAYA 2008-Karacabey.
İnternet’in Tarihi Gelişimi
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
İNTERNET VE İNTERNET TARAYICILARI Eray Polat INTERNET NED İ R?  International Network (Uluslararası A ğ )  Binlerce akademik, ticari, devlet ve serbest.
İNTERNET.
İNTERNET.
INTERNET ve AĞLAR.
 Meltem KORCAY  Ayşe KUBİLAY
İnternet Uygulamaları
Proxy-DNS Nedir?.
AĞ PROTOKOLÜ.
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
İnternet ve e-posta Yönetimi
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
Gaziantep Üniversitesi Enformatik Bölümü
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir ileti ş im a ğ ıdır. Internet, insanların.
İnternet. İnternet...  dünya çapında bir bilgisayar ağı  bilgi süper otoyolu (information super highway)
Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir? Bilgisayar Ağları
Internette iki çe ş it adresleme kullanılır. IP numarası herhangi bir bilgisayar internete ba ğ landı ğ ı anda, dünya üzerinde sadece ona ait olan bir.
 Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
1 KİŞİSEL BİLGİLERİN SİSTEME EKLENMESİ VE ŞİFRE ALINMASI EĞİTMENLERİN VE TAG KATILIMCILARININ KİŞİSEL BİLGİLERİNİ SİSTEME EKLEMELERİ VE KULLANICI ADI İLE.
ENES KARAAĞAÇ TÜRKÇE ÖĞRETMENLIĞI II. SıNıF (ÖRGÜN ÖĞRETIM) Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu.
Uzaktan Öğretim Online Ön Kayıt Sistemi Kullanım Kılavuzu
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Bilgisayar Ağları İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir.
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
LAN (Yerel Alan Ağı) Nedir?
Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu
Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir? Bilgisayar Ağları
İnsan Bilgisayar Etkileşimi Alanında Yılları Arasında Türkiye Kökenli Bilim İnsanları Tarafından Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir İçerik Analizi.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
1- YEREL ALAN AĞI - LAN 2-GENİŞ ALAN AĞI - WAN
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
İNSAN-BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ. Bağlam Arayüz Görev Kullanıcı İBE Ana Bileşenleri.
İNTERNET NEDİR? DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ VERİ TABANLARINI VE BİLGİSAYARLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİLGİSAYAR AĞI OLARAK TANIMLANABİLİR.
İNTERNET VE MOBİL TİCARET
Web Tasarımının Temelleri
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Ağ Temelleri
Hazırlayan: Hasan ACAR
OSI Modeli 6. Hafta Dersi.
İ nternet İ nternet nerelerde kullanılır. Interconnected Networks’un kısaltması olan İ nternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine ba ğ layan, dünya.
BİLGİSAYAR.
İnternet’in Tarihi Gelişimi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan.
Temel Internet Kullanımı Y. Doç. Dr. M. Sıtkı İlkay Ekim 2006.
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYANLAR MEN Ş URE DÜZGÜN S İ MGE ALP EL İ F NUR TURAN.
Bilgisayar/İnternet Kullanımı Dersine Hoş Geldiniz
İ nternet’in Tarihi Geli ş imi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın.
İNTERNET.
Sunum transkripti:

Nermin PUNAR /11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i

İnternetin tarihi 18/11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i 'lerin başında askeri ve bilimsel araştırma ve geliştirme alanında, bilgisayarlar yardımıyla bilgi paylaşımında büyük potansiyel değer olduğunu gören bir grup insanın vizyoner düşüncesinin bir sonucudur. MİT (Massachusetts Institute of Technology)'den J.C.R Licklider,1962 yılında bilgisayarların global şebekesini önerdiği ve sosyal etkileşimlerin kayıtlı ilk tanımını yaptığı, "kısa notlar serisi" çalışmasını yayınlamıştır. Aynı yılın sonunda, Licklider ilk başkanı olduğu DARPA'ya girdi. MIT'den Leonard Kleinrock internet bağlantısının temelini biçimlendirmek için paket anahtarlar teorisini geliştirdi. MIT'den Lavvrence Roberts 1965 yılında çevirmeli Roberts 1966 yılında DARPA'ya katıldı ve ARPANET için kendi planını hazırladı. Burada ismi geçen ve geçmeyen vizyonerler ilk internetin kurucuları oldular.

Bilgisayarın Tarihçesi 18/11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i 3 Bilgisayarın Tarihçesi ~6000 seneAbaküsBabilliler 1650 İ lk Yarı Otomatik toplama makinesi Pascal 1670Dört i ş lem yapan ilk makineLeipniz 1820Analytical EngineBabbage 1830Delikli KartlarJaquard 1840 İ lk Mantıksal MatematikBoole & Demorgan 1930Turing MakinasıAlan Turing 1944 İ lk Elektro-mekanik BilgisayarProf. Dr. Aiken 1964ENIACJohn Mauchly ve John Presper

ARPANET 18/11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i yılında ARPA kuruldu ve internet kavramı olarak kullanılmaya başlandı. ARPA başlangıçta 4 ayrı üniversitedeki ana bilgisayarlarla bağlantı halindeydi. Birkaç yıl içinde çok sayıda kurum (çok sayıda araştırma enstitüsü ve üniversite) aşamalı olarak ARPA'ya bağlandı. Internet, başlangıç aşamalarında bilgisayar uzmanları, bilim insanları ve kütüphaneciler tarafından kullanıldı. Sıradan insanların kullanabileceği kolaylıkta değildi. Bu anlamda, ilk internet bugün kullanılan gibi kolay kullanım olanağı olan kullanıcı dostu değildi. O günlerde, evlerde ve ofislerde bilgisayar yoktu. İnterneti kullanacak kişi kim olursa olsun, karmaşık bir sistemi kullanmayı öğrenmesi gerekiyordu.

TCP/IP 18/11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i yılında, Ray Tomlinson tarafından elektronik posta ARPAnet'e uyumlaştırıldı. Kullanıcı adı ve adresini birleştirmek için, birçok sembol arasından sembolünü seçti yılında RFS10 olarak yayınlanmış Telnet protokolü uzaktaki bilgisayara bağlanmayı başardı yılında RFS standartlarında yayınlanmış Ftp Protokolü, internet siteleri arasında dosya transferini olanaklı kıldı. İlk defa Bob Kahn tarafından önerilen TCP/IP mimarisinin bir sonucu olarak, internet 1970'li yıllarda olgunluğa ulaştı. TCP/IP çok sayıda bilgisayar arasında dosya transferi, elektronik posta ve uzaktan bağlanma gibi olanaklar sunan bir internet protokolüdür. TCP/IP yukarıda belirtilen birkaç temel hizmeti verebildiği için başarılı olmuştur yılında ABD savunma bakanlığı daha önce kullandığı NCPprotokolü yerine TCP/IP'yi adapte etmiştir.

18/11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i 6 Daha fazla bilgi için lütfen a ş a ğ ıdaki internet ba ğ lantısına tıklayınız tr.wikipedia.org/wiki/ İ nternetin_tarihi tr.wikipedia.org/wiki/ İ nternetin_tarihi