Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İ nternet İ nternet nerelerde kullanılır. Interconnected Networks’un kısaltması olan İ nternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine ba ğ layan, dünya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İ nternet İ nternet nerelerde kullanılır. Interconnected Networks’un kısaltması olan İ nternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine ba ğ layan, dünya."— Sunum transkripti:

1 İ nternet İ nternet nerelerde kullanılır

2 Interconnected Networks’un kısaltması olan İ nternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine ba ğ layan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim a ğ ıdır. Sürekli büyüyen bu a ğ, bilgiyi saklama ve paylaşma ve kolayca ulaşma ihtiyacı sonucunda ortaya çıkmıştır. Herhangi bir sahibi olmayan bu a ğ a ulaşabilmek için her bilgisayarın kendine özgün bir adresi vardır. İ nternet’e ulaşıldı ğ ı taktirde mevcut tüm bilgi elinizin altındadır ve aradı ğ ınız her şeye ulaşabilir bir konumdasınızdır.

3 ? İ nternet aslında asırlardır olan bir şey de ğ il. İ nternet’in tarihi aslında 1950’lere kadar uzanır daha do ğ rusu soyut anlamda ilk adımların o yıllarda başladı ğ ını görüyoruz. Başta ABD, İ ngiltere ve Fransa paket a ğ larının ilk tasarımları üzerinde ciddi çalışmalar yapmıştır. Çeşitli geliştirmeler ve adımlardan sonra 1960 yılında ABD Savunma Bakanlı ğ ı bünyesindeki kurum ile ARPANET hayata geçirilmiştir. İ nternet Protokolü (IP) kullanan ilk a ğ olan ARPANET üzerinden ilk mesaj 29 Ekim 1969’da saat 22.30’da Kaliforniya Üniversitesi’nden Stanfort Üniversitesi’ndeki bir bilgisayara gönderildi. İ lk ileti ‘’Login’’ sözcü ğ ü olacaktı ancak kelimenin sadece ilk iki harfi ‘’L’’ ve ‘’O’’ başarılı şekilde iletilen ilk mesajdı zira sistem bundan sonra durmuş ve saatler sonra aktif hale geti

4

5

6 Slayt: mertcan ilbay TÜRK İ YE Bizi dinledi ğ iniz TEŞEKKÜRLER


"İ nternet İ nternet nerelerde kullanılır. Interconnected Networks’un kısaltması olan İ nternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine ba ğ layan, dünya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları