Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU."— Sunum transkripti:

1 e Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU

2 eTwinning nedir?  eTwinning, öğrencilerin projeler aracılığı ile birbirlerini tanımaları ve öğretmenlerin Avrupa’daki öğretmen topluluklarının bir parçası olmaları için fırsattır.  eTwinning projeleri, öğretmenler ve öğrenciler için – en az iki okul arasında olmak üzere – Bilgi İletişim Teknolojilerini (BİT) kullanarak birlikte çalışmalarını sağlayan işbirlikçi fırsatlardır.

3 eTwinning’de Amaç:  Bilişim teknolojilerini geliştirmek  Projeler geliştirip paylaşabilmek  Avrupa okullarıyla kültür etkileşimi ve iletişimi sağlamak  Öğrencileri internete ve web 2.0 araçlarına adapte edebilmek

4 eTwinning kapsamı  Öğrenmeyi öğretmek amacını taşır.  Öğrenci merkezli bir uygulamadır.  Disiplinler arası geçiş - projelerde birçok ders bir arada kullanılabilir.  Ücretsiz ve güvenilir bir kaynaktır.  Öğretmen rehberliğinde ve esnek bir şekilde yürütülür.  Öğrenmeyi öğretmek amacını taşır.  Öğrenci merkezli bir uygulamadır.  Disiplinler arası geçiş - projelerde birçok ders bir arada kullanılabilir.  Ücretsiz ve güvenilir bir kaynaktır.  Öğretmen rehberliğinde ve esnek bir şekilde yürütülür.

5 Kimler katılabilir?  Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların hepsi katılabilir.  (öğrencilerin yaş aralığı 3-19)  Her branştan öğretmen katılabilir.

6 Fırsatları Nelerdir?  Avrupa’daki okullarla iletişim kurma  Çevrimiçi projeler yürütme  Yabancı dili kullanma  Bilgisayar becerilerini geliştirme  İşbirliği yapma ve fikir paylaşma  Yeni insanlarla tanışıp, farklı kültürler keşfetme

7 eTwinning’e nasıl kaydolurum?

8 eTwinning Portal (Herkese Açık) Her iki siteden de kaydolabilirsiniz. Ana Site adresi: https://www.etwinning.net/ Türkçe tanıtım sitesi: http://etwinning.meb.gov.tr/ Türkçe tanıtım sitesinde ‘’KAYDOL’’ butonuna tıkladığınızda kaydınızı gerçekleştirmek için sizi ana site adresine yönlendirecektir.

9 ‘ ’Hemen üye ol’’ butonuna tıklayın.

10 Açılan ‘’Ön Kayıt’’ sayfasından kişisel bilgilerinizi girin.

11 MUĞLA  Bilgilerinizi girip ‘’Gizlilik beyanını ve davranış kurallarını okudum’’ kutucuğunu tıkladığınızda ‘’Teslim et’’ butonu açılacaktır.  ‘’Teslim Et’’ butonuna tıkladığınızda ön kayıt işleminiz gerçekleşmiş demektir. adresinize yollanan aktivasyon linkine tıklamanız gerekir.

12 Kayıt sayfasına yönlendirileceksiniz. 4 aşamada bilgilerinizi tamamlayınız.

13 1.Aşama : OKULUNUZ HAKKINDA  Bulunduğunuz ilçeyi seçtiğinizde sistemde kayıtlı okulların listesi otomatik olarak açılacaktır. Okulunuzu seçip ‘’Bu benim okulum’’ butonuna tıklayınız.  Okulunuz listede yer almıyorsa ‘’Yeni bir okul oluştur’’a tıklayınız.  Verilen bilgileri doldurarak ‘’Devam et’’e tıkladığınızda bu sayfadan okulunuzu kaydedebilirsiniz.

14 2. Aşamada okuldaki göreviniz ve alanınız istenmektedir. Okuldaki göreviniz ve alanınız istenmektedir. Size uygun olanları seçip ‘’Devam Et’’ e tıklayın.

15 3.Aşama: Kendinizi Tanıtın  Aşamada verilen kutucuğa kendinizi kısaca tanıtacak bilgilerinizi ve ilgi alanlarınızı yazınız. Bu bilgiler profilinizde herkes tarafından görülecektir.  Projelerinizi gerçekleştirirken kullanacağınız dilleri seçiniz.  Eğer öğretmen olarak görev yapıyorsanız öğrencilerinizin yaş aralığını işaretleyiniz.

16 3.Aşama: Kendinizi Tanıtın

17 4. aşamada bilgilerinizi kontrol edin ve ‘’Teslim et’’ butonuna tıklayın

18 Tebrikler! Artık siz de e Twinning ailemize katıldınız. Mail adresinize gönderilen kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz. MUĞLA

19 TEŞEKKÜRLER


"E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları