Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Hasan ACAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Hasan ACAR"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Hasan ACAR

2 SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından "Systems Analysis and Program Development" adı altında Mannheim, Almanya'da kurulmuştur. Kurumsal uygulama yazılımları pazar lideri olan SAP, çalışanı ve 100'den fazla Ar-Ge merkezi ile bugünün iş ve teknoloji devriminin merkezinde yer alıyor.

3 1973 yılında ilk ürünü olan SAP R/1 ve 1979 yılında SAP R/2 yi piyasaya sürdü.
1985 yılında SAP R/2 ‘nin piyasaya çıkışından 6 sene sonra, SAP’nin ilerlemek adına büyük planları vardı ama ERP sistemlerini geliştirme kaynakları sınırlıydı. Chico’da okuyan bir öğrenci tarafından üniversitenin profesörlere değerlendirmeleri için önerilen SAP program, profesörler tarafından incelendikten sonra değerlendirmeden geliştirmeye geçilmiş ve projede çalışan profesörlere ortaklık teklif edilmiştir.

4 Chico State uzun bir sure SAP’nin ortaklık yaptığı tek eğitim enstitüsü olarak kalmış, SAP R/2 sistemini geliştirip yeni eklentiler de katarak SAP R/3 sisteminin temelleri atılmıştır. 1992 ve 1995 seneleri arasında SAP ve Chico State R/3 ‘ün çeşitli sürümlerini geliştirmiştir.

5 1990ların ortasında SAP o dönemin eğilimleri olan Anabilgisayar işletiminden (Mainframe computing) işlemçi/sunucu mimarisine (client/server architectures) geçilmiştir. SAP’nin mySAP.com geliştirdiği internet izlemi sayesinde iş sürecine internet ile bütünleştirilmesi açısından yeni bir bakış getirmiştir.

6 SAP Industry Week dergisi tarafından 1999’un en iyi yönetilen firması ödülüne layık görülmüştür.
1997 yılından itibaren SAP’nin, MIT (Massachusetts Institute of Techonology) dahil 25 in üzerinde eğitim enstitüsü ile ortaklıkları bulunmaktadır.

7 1988 senesinde şirket SAP GmbH olarak halka açılıp senetleri Frankfurt ve Stuttgart borsalarında yer almaya başlamıştır. 1995 senesinde, SAP Alman borsa endeksi olan DAX’a ve 22 Eylül 2003 senesinde ise Dow Jones STOXX 50 listesine eklenmiştir.

8 SAP, 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’deki ofisinin kuruluşunu tamamladı.
Günümüzde SAP, Fortune 500 şirketlerinin en az yarısı tarafından kullanılan çözümleri, Türkiye’deki şirketlerle de paylaşmaktadır.

9 Türkiye’de 15 bin kullanıcısı bulunan SAP, iş analizi ve sistem teknoloji danışmanlığı, yerelleştirme, Türkçeleştirme, uygulama desteği ve sistem uyarlama hizmetlerini de sunmaktadır. Kurumsal uygulama yazılımları pazar lideri olan SAP, çalışanı ve 100'den fazla ar-ge merkezi ile bugünün iş ve teknoloji devriminin merkezinde yer alıyor.

10 Hasan ACAR


"Hazırlayan: Hasan ACAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları