ZAMAN İÇİNDE BİLİM DAMLA NUR KARTAL 7/C 2.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
IV.ÜNİTE ZAMAN İÇİNDE B İ L İ M
Advertisements

MATEMATİK DERSİ PROJE ÖDEVİ
Çıkarma işlemi ...
BİLGİNLER ULUĞ BEY ARŞİMET EİNSTEİN NEWTON
AVRUPA TARİHİ YENİÇAĞDA.
ÜÇGENLERİN TARİHÇESİ.
GENEL BİYOLOJİYE GİRİŞ
2013 AVRUPA’DA YENİLİKLER Coğrafi Keşifler Rönasans Hareketleri
KAZANIMLAR 1. İlk uygarlıkların bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkılarına örnekler verir.
Bilim Tarihi Hafta 3.
OSMAN ÜLKÜMEN ANADO LU LİSESİ
ZAMAN İÇİNDE BİLİM.
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
REFORM.
Tempietto Kilisesi, Roma
MISIR MEDENİYETİ.
5.ÜNİTE GERÇEKLEŞEN DÜŞLER ÖZGÜR GÜVERCİN 5.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
-TÜRK BİLİM İNSANLARI-
RÖNESANS Rönesans’ın kelime anlamı “yeniden doğuş”tur. İlk olarak İtalya’da ortaya çıkan Rönesans, 15 ve 16 yüzyıllarda Batı Avrupa’da edebiyat, sanat, bilim alanındaki.
Hristiyanlık Günümüzde Yaşayan Dinleri Tanıyalım
İBN-İ SİNA İbn-i Sina ’nın Hayatı.
AVRUPADA YENİLİKLER.
MISIR MEDENİYETİ.
Zaman içinde bilim.
ESKİ ANADOLU MEDENİYETLERİ
ANADOLU UYGARLIKLARI.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
ORTA ASYA’DA KURULAN TÜRK DEVLETLERİ
BATININ YUKSELMESININ TEMEL NEDENLERI
Gerçekleşen Düşler Ünitesi Buluşlar ve Teknolojik Gelişmeler
AVRUPA’DA REFORM HAREKETLERİ
Salih Zeki Anadolu Lisesi
Öğr:DAMLA NUR KARTAL Öğrt: Aygün Bıyıksız
Aşağıda modellerle yapılan çıkarma işlemini inceleyiniz.
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
ORTAÇAĞ’DAN RÖNESANSA
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI
TOKİ TURGUT ÖZAL İMAM HATİP ORTAOKULU
Erdoğan GÜL SOSYALBİLGİEVİ 2011 AVRUPA’DA YENİLİKLER Coğrafi Keşifler
REFORM HAREKETLERİ.
BİLİM:İnsanlar yaşadığı doğal çevreyi her dönemde kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemeye çalışmıştır.Bunun için öncelikle doğanın yasalarını araştırmıştır.bu.
SIFIRIN TAR İ HÇES İ NESL İ HAN KAPLAN Haluk Bingöl CMPE 220-Fall 2010/ /11.
Nuran BOYRAZ Tarih Öğretmeni HAÇLI SEFERLER İ (1096–1270) XI. yy.'ın sonlarından XIII. yy.'ın sonlarına kadar Hıristiyanların güçlenen Müslüman dünyasına.
HAZIRLAYAN Adı: Muhammed Soyadı: AYDIN No: 546 Okul: Darende İlköğretim Okulu KAYNAK: KAYNAK:
GALİLEO GALİLEİ.
SOSYAL BİLGİLER 4. ÜNİTE ZAMAN İÇİNDE BİLİM
LEONARDO DA VINCI. 1452’de İtalya’da Doğdu. Küçük yaşlarda resim yapmaya başladı.
Bİlİmsel bİrİkİm nasıl oluştu
ILETİŞİM ARAÇLARI.
BİLİM ADAMLARI Ceren Iramk DURMAZ 8.
MONALİSA İLE EĞLEN!.
Rönesans’ta Teknoloji
Batı’yı Aydınlatan İslam Düşünürü
DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ ve BİLİM SUNU
HAZIRLAYAN:FELSEFEDE DOĞRULUK VE GERÇEKLİK
Türklerin Bilime Katkıları
Hıristiyan Mezhepleri
CABIR BIN HAYYAN. CABIR BIN HAYYAN HAYATI ( ) Modern kimyanın kurucusu, atomun parçalanabileceğini dile getiren ilk bilim adamı, İslam dünyasında.
YENİ VE YAKINÇAĞ’DA AVRUPA
BİLİM ADAMLARI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLGİLER PERFORMANS ÖDEVİ DARENDE İLKÖĞRETİM OKULU
Altıncı hafta El yazmalarından matbaaya
1. Feodalite (derebeylik) yıkıldı. 2. Mutlak krallıklar ( monar ş i) kuruldu. 3. Kilise’nin gücü azaldı. 4. Papazların devlet i ş lerine karı ş maları.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
İbn-i Sina'nın tam adı Ebu Ali el-Hüseyin ibni Abdullah ibn-i Sina el-Belhi'dir. Samanoğulları sarayı maliye kâtiplerinden ve saygın bir bilim adamı Abdullah.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
TARIM – SANAYİ – BiLGİ ve BİLGİ ÖTESİ TOPLUMLAR
Sunum transkripti:

ZAMAN İÇİNDE BİLİM DAMLA NUR KARTAL 7/C 2

Soru 1 : Tekerleğin günümüze en büyük katkısı nelerdir? Cevap: Tekerleğin günümüze en büyük katkısı araçlardır .. Soru 2 : İlk çağ uygarlıklarının günümüz bilim b-ve teklonojisine katkıda bulunan icatlarından biri aşağıdakilerden hangisi değildir ? A)- Yazı B)-Mürekkep C)-Tekerlek D)-Buhar gücü Cevap: D-Buhar gücü 14.04.2014

Soru 3:Yazının kullanım alanları nelerdir ? Cevap :Yazı neredeyse her alanda kullanılmakta mesela mektup , internet … Soru 4: Sıfırı ilk defa kimler kullanmıştır ? Cevap : Sıfırı ilk defa müslüman bilginler kullanmıştır.

Cevap: Anglikanizm Protestanlık Soru 5: Tekerleği ilk bulan ve kullanan kişi kimdir ? Cevap : Amerikalı arkeolog Speiser tarafından icat edilmiştir.  Soru 6 : Reform hareketler sonucunda Avrupa'da ortaya çıkan yeni mezheplerden bazıları’dır ? Cevap:  Anglikanizm Protestanlık  Kalvenizm

Soru 7:Reformun sonuçları nelerdir ? Cevap :Katolik kilisesi kendini düzeltme zorunda kaldı. Katolik kilisesi saygınlığı kaybetti. Avrupa'da ilk kez lâik devlet fikri ortaya çıktı. Soru 8 : Reform hareketine neden olan sebeplerden biri nedir ? Cevap : Kilise ve papalığın baskılı yönetimi

Soru 9 :Teknoloji nasıl doğdu? Cevap : İnsanoğlunun yaşam gereksinimlerini rahat karşılayabilme çabası sonunda Soru 10 : Katolik Kilisesi ve papalığın sahip olduğu özellikler  nelerdir ? Cevap : Para karşılığı günah affetmek ,Dini kullanmak ,Geniş bir örgütlenme sahası, Tanrısal haklara sahip olduğuna inanılması

Soru 11 : Rönesans dönemi sanatçılarından bazıları kimlerdir ? Cevap :Thales , Victor Huqo , Platon … Soru 12 : Bilimsel gelişmelerin ortaya çıkmasında rol oynayan nedenler nelerdir ? Cevap : Merak , ihtiyaç , tesadüf

Soru 13 :Meşhur Mona Lisa tablosu rönesans’ın önemli isimlerinden kim tarafından yapılmıştır ? Cevap :Leonardo da Vinci Soru 14 :Matbaanın kullanım sonuçları nelerdir ? Cevap : Mesela bilgiye çıktı alıp daha kolay ulaşabiliyoruz …

Cevap : Hiyeroglif yazısını ilk olarak Mısırlılar kullanmıştır . Soru : 15 Mürekkebi kim bulmuştur ? Cevap : Mürekkebi ilk çinliler bulmuştur. Soru 16 : Hiyeroglif yazısını ilk kim kullanmıştır ? Cevap : Hiyeroglif yazısını ilk olarak Mısırlılar kullanmıştır .

Soru 17:Taküyiddin hangi alanda çalışmalar yapmıştır ? Cevap :Trigonometri ,matematik ve astronomi . Soru : İbni Sina hangi alanda çalışmalar yapmıştır ? Cavap 18 :   Matematik , felsefe, astronomi, eczacılık, kimya ve tıp  alanında çalışmalar yapmıştır.

Soru 19 Nevton yerçekimini nasıl keşfetmiştir ? Cevap : Kafasına elma düşmesi ile . Soru : 20 Reform hareketlerinin ve Protestanlık mezhebinin kurucusu kim’dir ?  Cevap :Martin Luther ‘dir .