Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Rönesans’ta Teknoloji

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Rönesans’ta Teknoloji"— Sunum transkripti:

1 Rönesans’ta Teknoloji

2 Ana başlIklarImIz Barut ve Ateşli Silahlar Pusula Matbaa Georg Bauer
Leonardo da Vinci Ekstra***

3 Barut ve Ateşli Sİlahlar
Çinlilerin M.Ö 1000 yıllarında çömlek ve gülle içerisindeki ateşi kullanarak savaş- arabalarıyla düşmana karşı atıyorlardı. Çinliler M.Ö yılları arasında bu kez kömür, kükürt ve zift gibi yanıcı maddeleri kullanmışlardır. Çinliler kara barut kullanarak M.S VIII yüzyılda havai fişek yapmaya başlamıştır. 1231 yılında el bombaları ,XIII yüzyılı sonlarında tüfek, 1200’lerde barutlu top üreten ve kullanan ülke yine Çin’di.

4 Baruttan İlk bahsedenler
Roger Bacon ( ) 1250’lerde ilk kara baruttan bahseden kişidir Berhold Schwartz ( ) Kendisi 66 yıl yaşamıştır, ve barutlarla ilgisi olarak tanınır. Kendisi Venediklilerin kullandıkları topları dökmüş ve gülleleri uzağa fırlatmak için Kara Barutu Kullanmıştır.

5 Berhold Schwartz

6 Barutlar İslam dünyasında geliştirilen ilk ateşli silah 1304 te yapılmıştır. Avrupa barutu başlar madencilik ve yolda kullanmış olsa da XIII’da silahlara yönünü çevirmiştir. İlk Savaş topu çizimleri 1325’lere kadar dayanır

7 Pusula M.Ö IV yüzyıllarda ilk ortaya çıkmıştır
Feng Şui, yani Rüzar ve Su düşünseciyle başlamıştur Doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. 5 elementten ve birbirleriyle ilişkisinden bahsetmiştir

8 Manyetik pusula Feng şui yönlerle ilgilidir ve manyetik pusulayada yakından ilgilidir Pusulanın ilk biçimi güneyi gösteren kaşık tan yapılmıştır Ve pusula o yıllarda çoğunlukla denizciler tarafından yararlanılmıştır.

9 Matbaa 4 aşamada inceleyebiliriz. 1-Kağıt Yapımı 2-Mürekkep Yapımı
3-Oymacılık Tekniği 4-Johannes Gutenberg

10 KağIt YapIMI M.S 95 yılında Çinliler tarafından bulundu.
Kağıt ve Samanın karıştırılmasıyla hamuru yapmışlardır. Aslında daha önceleri papirus bitkisinin sapını dövüp sonrada kurutarak kullanıyorlardı.

11

12 MüREKKEP YAPIMI Mürekkep M.Ö 1300’lere doğru Çinliler ve Mısırlılar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Dumandan çıkan isi, su ve bitki zamklarıyla karıştırarak bulmuşlardır. Bir yerden sonra topraktaki renklendiriciler sayesinde istedikleri renkleri elde etmişleridir.

13 OymacIlIK TEKNİĞİ Basımda önemli bir yer edinmektedir.
İlk baskılar oyularak elde ediliyordu. Tahmin edileceği üzeri yine Çinliler ilk bilenlerdendi. M.S VIII Yüzyıllarında Tahta oyuluyor daha sonrada mürekkebe sürülüyordu.

14 JOHANNES GUTENBERG (1394-1468)
İlk matbaayı icat eden kişidir metal baskılar yaparak. Kağıtıdın iki yüzünüde kullanabileceği bir cendere geliştirdi. Bastığı ilk Kitap İncil’dir Rönesans’ın en büyük buluşu matbaa olarak görülmektedir.

15 GEORG BAUER (1494-1555) De re Metallica adlı kitabı yazmıştır
Kendisi kimya ve tıp eğitimi alsada madenciliğe boş zamanlarında bakıyordu. Kendisi ölen mandenciliği yeniden canlandırmaya çalışmıştır ‘Önce sıhhati sonra karı düşünmek gerek!’ = maden temiz hava verilmesi gerektiği söyler Suyu çekmek ile ilgili yorumlar yapmıştır.

16 LEONARDO da Vinci (1452-1519) Bir ressam aynı zamanda heykeltıraştı.
Leanardo Milano Düküne mektup gönderdi Dük’ savaş çizimleri ve mühendislikleri için istedi ve kabul gördü. Daha sonra Venedik ve Roma’da zaman geçirdi Kendisi anatomi- bilim- savaş araçları hatta astronomi ile bile ilgilenmiştir.

17 ÇİZİMLERİ

18 Savaş ODAKLI ÇİZİMLERE

19 assassin's creed brotherhood
2010 tarihinde Rönesans dönemi anlatan bir ubisot oyunu Oyundan çok önemli olan oyundaki Leonardo Da Vinci Kısmı ve makinelerine bakıcaz.

20 Leonardo Da VİNCİ

21 TANK

22 Uçma MAKİNESİ

23 MakİNELİ tüfek

24 Bana katlanIdIğIz İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER İNŞALLAH BEĞENMİŞSİNİZDİR


"Rönesans’ta Teknoloji" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları