AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
Advertisements

Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.).
AİLE VE AKRABALIK İLİŞKİLERİ
GÜZEL AHLAK.
4. Sınıf 1. Ünite 1.2. Allah’a Şükür
Sözünde Durmak Dürüst ve Güvenilir Olmak
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
A.Ü.İ.F.. AİLEMİZ A.Ü.İ.F. ANNEM ve BABAM ABİMABLAM KIZ KARDEŞİM ERKEK KARDEŞİM BEBEK A.Ü.İ.F.
KUR’AN-I KERİMİN İÇERİĞİ
ADALET.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik
Temel Eğitici Nitelikleri
11.SINIF 5.ÜNİTE AİLE VE DİN Pedagojiformasyon.com.
KUL HAKKI BAŞKALARINA ZARAR VERMEK:
7.5.ÜNİTE DİN VE GÜZEL AHLAK
AİLE VE DİN 11. SINIF 5. ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
İSLAM DİNİNİN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ DAVRANIŞLAR
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi 11. Sınıf 1. Ünite
İlköğretim DKAB Dersi 5. Sınıf 3. Ünite Sunusu
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
Öğretim yılı Ocak Ayı Değerleri
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
İslam Dininin Sakınılmasını İstediği Davranışlar…
Başkalarına Zarar Vermek- Kul Hakkı
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
Sorumluluk Bilinci.
3. Kardeşler Arasındaki İlişkiler
Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah’a şöyle dua etmiştir: “ Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana iltica ederim.
ÇOCUKLAR BU DÜNYADA SADECE SEVGİ İSTİYORLAR… SEN İSTEMEDİN Mİ…?
2. Çocukların Anne Babaya Karşı Sorumlulukları
Hz. Muhammed Merhametli, Hoşgörülü ve Affediciydi
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
İSLAM’IN SAKINMAMIZI İSTEDİĞİ DAVRANIşLAR
2. Nezaket.
Okul Aile Birliği Olağan Toplantısına Hoş Geldiniz 23/10/2012
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
SEVGİ -SAYGI.
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
İnsanın Çabası: EMEK ve RIZIK
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
Hacer ÖZKAN DKAB2.
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
KOLLARI SIVAYALIM.
ÖĞRENME ALANI: AHLAK 6. SINIF 5. ÜNİTE
Sınava hazırlanırken …. 2. Sınav Müfredatı: Toplam 5 Üniteden sorumluyuz. 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ ÜNİTE:
SAYGI.
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Aile Hayatı. “Ey insanlar! Sizi bir özden yaratan ve ondan da eşini yaratan; ikisinden birçok erkek ve kadın (meydana geti- rip) yayan Rabbinize karşı.
3.1. Güzel Söz Söyleyelim 3.2. Güzel Davranışlarda Bulunalım
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
SORUMLULUK ;). SORUMLULUK,HERKESIN YAPMAK ZORUNDA OLDUĞU HER BIR IŞE DENIR Sorumluluğa 5 tane örnek verirsek, //Çevremizi temiz tutmak. //Ödevlerimizi.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
AİLE NEDİR ? Aile, evlilik ve kan bağına dayanan; anne, baba, çocuklardan oluşan en küçük sosyal gruptur. Toplum, ailelerden oluşur. Bu nedenle, aile.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
Sunum transkripti:

AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com

KAZANIMLAR : 1. Ailenin birey ve toplum için önemini açıklar. 2. Anne ve babaların, çocuklarının iyiliğini istediğinin farkında olur. 3. Kardeşleriyle iyi geçinmeye istekli olur. 4. Ailedeki sevgi, saygı ve yardımlaşmanın aile mutluluğundaki önemini kavrar. 5. Aile içinde kendi sorumluluklarını yerine getirmeye istekli olur. 6. Aile bireylerinin birbirlerini anlamalarının önemini kavrar. 7. Sorunlarını aile bireyleri ile birlikte çözme alışkanlığı kazanır. 8. Kadınlara ve çocuklara yönelik olumsuz tutum ve davranışların etkilerini fark eder. 9. İslam dininin aile hayatına ilişkin prensiplerini fark eder.

AİLE NİNE DEDE YAŞLILIK ANNE HOŞGÖRÜ SORUMLULUK BABA AHLAK İYİLİK KARDEŞ ŞEFKAT SAYGI ANLAYIŞ SEVGİ AKRABA DAYANIŞMA

AİLE:ANNE,BABA,ÇOÇUKTAN OLUŞAN TOPLUMUN EN KÜÇÜK YAPI TAŞIDIR AİLE:ANNE,BABA,ÇOÇUKTAN OLUŞAN TOPLUMUN EN KÜÇÜK YAPI TAŞIDIR. BAZENDE BÜYÜKANNE VE BÜYÜKBABA DA AİLEYE KATILIR

ANNEM ve BABAM ABİM ABLAM KIZ KARDEŞİM ERKEK BEBEK

ANNE VE BABAM BENİM İYİLİĞİMİ İSTER Anne ve babalar çocuklarına sevgi ile yaklaşır, şefkat ve merhametle onları bağırlarına basarlar. Çocuklarının mutluluğu için çalışırlar.

-Bu resimde neler görüyorsunuz -Bu resimde neler görüyorsunuz? -Tüm anne babalar çocuklarının iyiliği için çaba harcarlar Annem ve babam beni çok sever.Sağlıklı büyümem, iyi yetişmem için çaba harcarlar.Beni her türlü tehlikeden korurlar.

aile içi ilişkilere yönelik islamın öğütleri Rabb’in anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti.Sakın onlara öf bile demeyin;onları azarlamayın;onlara tatlı ve güzel söz söyleyin.(17/23)

“Cennet annelerin ayakları altındadır.(Hadis-i Şerif) -Cennete gidebilmek için annemize iyi davranmalıyız -Rabbimizin sevgisini kazanabilmek için anne babamıza iyi davranmalıyız

Allaha ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın Allaha ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın.ana babaya,…iyi davranın (nisa suresi 36.)

Rabbin sadece kendisine kulluk etmenizi, ana babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan bir veya ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine ’’of’’ bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle. onları esirgeyerek alçak gönüllülükle üzerlerine kanat ger ve: Rabbim! küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişse, şimdi de sen onlara rahmet et! diyerek dua et.(İSRA 23)

Biz insana, ana babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir Biz insana, ana babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. çünkü anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. işte bunun için önce bana sonra da anne babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş ancak banadır. (lokman suresi 14.ayet)

sorular Allah neden anne babamıza ‘öf’ bile demememizi istemektedir? Anne babamıza neden dua etmeliyiz? Onlar yaşlandığında neler yapmalıyız?

BİR ADAM PAYGAMBERİMİZE ‘BEN KİME İYİLİK EDEYİM?’DİYE SORDU PEYGAMBERİMİZ DEDİKİ: ANNENE,SONRA YİNE ANNENE, SONRA YİNE ANNENE İYİLİK ET ADAM:YA ONDAN SONRA?DİYE SORDU PEYGAMBERİMİZ,BABANA İYİLİK ET!!DİYE YANIT VERDİ

sorular PEYGAMBERİMİZ NEDEN ÖNCE ANNEYE İYİLİKETMEMİZİ İSTEMEKTEDİR? ANNE BABAMIZA NİÇİN TEŞEKKÜR ETMELİYİZ BU TEŞEKKÜRÜ NASIL GERÇEKLEŞTİRİZ?

dua Allahım anneme babama ve kardeşlerime iyilik et Bizleri kötülüklerden koru (amin)