Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi"— Sunum transkripti:

1 Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
- Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi “Biz seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik.” Enbiya/107 Peygamber efendimiz (s.a.v.) İslam’a davet üzere gittiği Taif’te taşlanmış ve bir üzüm bağına sığınmıştı. Bu duruma çok üzülen rahmet peygamberi, “Rabbim halkımı bağışla; onlar ne yaptıklarını bilmiyor” diye dua etmişti.

2 “Merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.”
- Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi Bir gün peygamber efendimiz (s.a.v.) bir çocuğu kucağına oturtmuş ve onu sevip, öpmüştü. Bunu gören bir adam hayretle, “Benim on çocuğum var; fakat ben hiçbirini öpmedim.”; peygamberimiz, “Allah senin kalbinden merhameti almışsa; ben ne yapabilirim?” diyerek şu uyarıda bulunmuştur: “Merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.”

3 - Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
TEVBE SURESİ “And olsun! Size içinizden öyle aziz bir peygamber geldi ki; sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. Çünkü o size çok düşkün; müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.” (128.Ayet)

4 - Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
Sevgili peygamberimiz (s.a.v.) çocuklara ve torunlarına çok düşkündü. Onlarla şakalaşır ve eğlenirdi. Namazda iken torunları Hasan ve Hüseyin (r.a) onun sırtına çıkardı; oyunları bitene kadar secdeden kalkmazdı. Bir gün torunlarını kucağına oturttu ve rabbine şöyle dua etti: “Allah’ım ben onları seviyor ve merhamet ediyorum. Sen de onlara merhamet et.”

5 Sevgili peygamberimiz ona kızmamış ve hatasını affetmiştir.
- Hz. Muhammed (s.a.v.) Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi Sevgili peygamberimiz (s.a.v.) küçük Enes’e bir görev vermişti. Enes çocukların arasında oyuna dalmıştı. Aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen gelmediğini gören peygamberimiz; onu ensesinden yakalar. Enes irkilerek geri döner ve bakar ki; peygamber kendisine gülümsemektedir. “Enesciğim! Sana söylediğim yere gittin mi?” diye sorar. O da ‘hemen gidiyorum ey Allah’ın Resulü’ der ve ayrılır. Sevgili peygamberimiz ona kızmamış ve hatasını affetmiştir.


"Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları