ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
FİRMA PROFİLİ MİSYON & DEĞERLERİMİZ YAKLAŞIMIMIZ FAALİYET ALANLARI İŞ ORTAKLARIMIZ MARKALARIMIZ REFERANSLAR SATIŞ AĞIMIZ STOK VE TESLİMAT SÜRELERİ ONLINE.
2 (c) 2011 ErikTronik. ErikTronik'in yazılı izni olmadan kullanılamaz. “ ” Sektöründe yaptığı işlerde, kaliteli ve sonuç odaklı çalışan firmamız aynı.
TARİHÇEMİZ 1976 yılında İstanbul'da kurulan Polin, bugün su kaydırakları ve su parklarının tasarım, üretim ve montajında her kıtada gerçekleştirdiği 2000.
GRUP ŞİRKETLERİMZ ERKA ENDÜSTRİYEL kurulduğu ilk günden itibaren yılların verdiği deneyimle kağıt ve temizlik sektöründe kaliteli hizmet anlayışını hep.
TİM VE İHRACATÇI BİRLİKLERİNİN YAPISI Haziran 2008.
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.
TAT KONSERVE SANAYİİ A.Ş.
Türkiye’de perakende dondurulmuş gıda sektörünün ilk firması olan Kerevitaş Gıda Sanayi ve Ticaret A. Ş, 1970 yılında Bursa’nın Akçalar ilçesinde kurulmuştur.
TARİHÇESİ Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A. Ş
VİP ELEKTRONİK HOŞGELDİNİZ
SAĞLIKLI NESİLLERLE MUTLU BİR GELECEĞE
PENGUEN GIDA A.Ş..
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ KİMİ MEMNUN EDER? FOUR SEASONS VAKASI
ÜLKEMİZDE MEYVE SUYU TÜKETİMİ VE İHRACAT ORANLARI
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi
53 yıldır her gün işimizde ki ilk gün! ŞEKER PİLİÇ Ayşe YILMAZ
Gerçek TAT’ lar korumamız altında! 1967’ den bugüne sizlerle…
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
Yönetim Kurulu Başkanı : Mustafa Feridun Uzunyol
Lezzet, Sağlık ve Güven..
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
ŞUBAT 2008 İHRACAT RAKAMLARI BASIN TOPLANTISI Türkiye İhracatçılar Meclisi 1 MART 2008 İSTANBUL.
Metin DURAN Genel Müdür
Şubat Ayı İhracat Verileri Basın Toplantısı Erzurum - 1 Mart 2015.
Bize en çok sorulan soru: Ekip Nakliyat neden yalnız ve yalnız,Türkiye - İtalya - Türkiye arasında taşıma yapan bir kuruluştur? Bize hep bu sorulur. İş.
2015 Mayıs Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Haziran 2015 Kocaeli – Film Platosu.
İŞ DÜNYASINDA MARKALAŞMA
2015 Haziran Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Temmuz 2015 Gebze.
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR HARUN KARACAN ESKİŞEHİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI 28 TEMMUZ 2009 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
İnternet Nedir? Hazırlayan: Fatih ARIKAN Bilişim Teknolojileri Öğrt.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
TARİHÇE Selçuk Yaşar, üretimin daha çok küçük çiftlik ve atölyelerde gerçekleştiği 1970’lerde tarıma dayalı sanayinin önemini keşfederek, 1973 yılında.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
Bilişim Ortağınız.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
S KURT LOJİSTİK İNŞ. TAAH. TUR. VE SER. HİZ. TİC. LTD. ŞTİ.
Logo.
Tarihçesi; 1990 yılında Akgiray Ailesi tarafından kurulan Bimeks, 2007 ve 2008 yıllarında CNBC–E Business, Interpro Bilişim 500 tarafından Türkiye’nin.
1963 yılında, Manisa’da İsmail Keskinoğlu’nun girişimleriyle kurulmuştur. Tavukçuluk ve yumurta üretimi ile faaliyetlerine başlayan şirket daha sonra.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Marka hikayesi ERDEM OKTAY
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Betül GÜLER
Hedeflerinize Bizimle Ulaşın...!
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
TÜRKİYE'DE ORGANİK ÜRÜN PAZARLARI
KURUMSAL Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaran kuruluşlardan biri olan PETLAS, 1976 yılında kuruldu. Çeşitli girişimlerin ve yoğun çalışmaların.
Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Projesi Destekleri ve ihracat pazara giriş belgeleri destekleri, Hibe 1 milyon Dolar destek
SUNUM
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa standartlarına uygun dizayn edilen fabrikası, makine parkları ve depoları ile 23 yılda 10 kat büyüdü. 1996 yılında yurt içi pazara da yönelen Penguen Gıda, bugün 250.000 m2 açık arazi üzerine kurulu 75.000 m2 kapalı alanda dünya standartlarında üretim yapmaktadır Avrupa standartlarını ülkemize ilk getiren firma olma özelliğini çeşitli kulvarlara taşıyan Penguen Gıda, ISO 22000 (HACCP) ve ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Standartları’nın yanı sıra EFSIS (Avrupa Gıda Güvenliği Denetim Kurumu) tarafından dünyada sayılı markalara verilen en üst düzey kalite belgesi olan “BRC-A Kalite” belgesine sahip bir kuruluştur Satışlarının %50’sini yurt dışına gerçekleştiren ve sektörünün en büyük ihracatçıları arasında olan Penguen Gıda; ürünlerini, başta Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İsviçre, Rusya ve İsveç’in yer aldığı 35 dünya ülkesine ihraç ediyor. ISO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2010 sıralamasında 737., Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan İlk 1000 İhracatçı 2010 sıralamasında 564., BTSO’nun Bursa’daki En Büyük 250 Firma 2010 sıralamasında sektöründe 18. sırada yer alan Penguen Gıda, sektörünün ilk 3 ihracatçısı arasında yer almaktadır. Penguen Gıda; T.C. Başbakanlık ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca meyve ve sebze mamulleri alanında 2007 yılı verilerine göre en çok ihracat yapan şirket olarak Türkiye birincisi olmuştur.

VİZYONUMUZ "PENGUEN, tüm sofraların vazgeçilmez gıda markası olacaktır." MİSYONUMUZ "Tüm çalışanlarımız ve tedarikçilerimizle birlikte bir takım ruhu içerisinde hareket ederek, tüketicilerimizin arzu, istek ve damak tatlarına uygun, her zaman güven duyacakları, üstün kaliteli ve lezzetli hazır gıdaları en hijyenik ortamlarda üretmeye ve rakiplerimize kıyasla fark yaratmaya devam edeceğiz. Bu çalışma şekli ile ortaklarımız ve yatırımcılarımıza sürekli kazanç sağlayan bir şirket olacağız."

Değerlerimiz İşimizde Müşteri Memnuniyeti esastır. Biz mutlu çalışanlara sahip bir şirketiz. Çevre dostuyuz. Sosyal sorumluluk bizim için önemlidir. Lezzetli, kaliteli ürünler üretiriz. İletişim ve şeffaflık doğamızda vardır. Ürünleri doğal ortamlarında korumaya alırız. Tüketicilerimize ekonomik faydalar sağlarız.

YÖNETİM KURULU Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ümit GENÇOĞLU Turhan GENÇOĞLU Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Denetim Kurulu Üyesi Zekai GÜMÜŞDİŞ Denetim Kurulu Üyesi Şevket Aykan SÖZÜÇETİN Genel Müdür ve Üye

ORTAKLIK YAPISI

ÜRÜNLER SEBZE KONSERVELERİ ŞARKÜTERİ SOSLAR VE EZMELER HAŞLANMIŞ BAKLİYATLAR SALÇALAR TURŞULAR REÇELLER DONDURULMUŞ GIDA MEYVE SUYU KONSANTRESİ

SOSYAL SORUMLULUK Mümin Gençoğlu 1 İlköğretim Okulu Penguen Gıda'dan Bilgisayarlı Eğitime Destek Web tabanlı teknolojileri, tüketici odaklı pazarlama araçları ile web sitesini tedarikçi ve tüketicileri ile buluşma portalı haline getiren Penguen Gıda web sitesi www.penguen.com.tr üzerinden başlatılan "En Tatlı Eğitim Penguen ile Eğitim" kampanyası sonucu, Mustafakemalpaşa ilçesi Koşuboğazı köyü ilköğretim okuluna kurulan "21 bilgisayarlı bilgi teknolojisi sınıfı" törenle açıldı. Mümin Gençoğlu 1 İlköğretim Okulu Mümin Gençoğlu 2 İlköğretim Okulu

ÖDÜLLER 2006 "Yılın Altın Markası" 15 Mart 2006 Dünya Tüketiciler Günü’nde “Tüm Tüketicileri Koruma Derneği” tarafından gerçekleştirilen ödül töreninde konserve dalında “Yılın Altın Markası” ödülüne layık görüldü. 2006 "Tüketici Akademisi Onur Ödülü" 15 Haziran 2006 Tüketici Dergisi tarafından düzenlenen Anadolu Tüketici Kongresi’nde konserve ve reçel dalında yapılan araştırma sonucunda “Tüketici Akademisi Onur Ödülü”nü almaya hak kazandı. 2008 "Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü" Tüketici Raporu Dergisi tarafından “Yılın Gıda Markası” kategorisinde, 15 Mart 2008 Dünya Tüketiciler Günü’nde “Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü”ne layık görüldü 2008 "En Çok İhracat Yapan Türkiye Birincisi" Penguen Gıda, T.C. Başbakanlık ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca meyve ve sebze mamulleri alanında 2007 yılı verilerine göre en çok ihracat yapan şirket olarak Türkiye birincisi olmuştur.

ÜCRET YÖNETİMİ  Penguen de çalışanların ücretleri yılda 1 kez piyasa ücret araştırması, Enflasyon oranı ve kişinin performansına göre revize edilir. Çalışanların üstlendikleri pozisyon, öğrenim durumu, deneyimi, yabancı dil yeteneği gibi faktörler dikkate alınarak ücret skalaları oluşturulur.

Belma GÜNDOĞAN Hakan GÜL İşletme (iö)