Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PENGUEN GIDA A.Ş..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PENGUEN GIDA A.Ş.."— Sunum transkripti:

1 PENGUEN GIDA A.Ş.

2 Şirket ve Kuruluşu Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Türkiye’nin en verimli tarım alanlarının tam kalbinde Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa standartlarına uygun dizayn edilen fabrikası, makine parkları ve depoları ile 23 yılda 10 kat büyüdü yılında yurt içi pazara da yönelen Penguen Gıda, bugün m2 açık arazi üzerine kurulu m2 kapalı alanda dünya standartlarında üretim yapmaktadır.

3 Penguen Gıda Avrupa standartlarını ülkemize ilk getiren firma olma özelliğini çeşitli kulvarlara taşımıştır. Konserve ürünleri ilk kez sağlıklı cam kavanozda sunan ve reçel, sebze konserveleri, hazır yemekler, haşlanmış bakliyatlar, salça, turşu ve dondurulmuş gıda gibi yüzde 100 yerli üretimden elde ettiği ürün çeşidini her geçen gün zenginleştiren Penguen Gıda; bugün 8 bölge müdürlüğü ve 40 bayiden oluşan yaygın dağıtım kanalı ile tüm ürünlerini Türkiye’nin her köşesine ulaştırıyor. Satışlarının %50’sini yurt dışına gerçekleştiren ve sektörünün en büyük ihracatçıları arasında olan Penguen Gıda; ürünlerini, başta Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İsviçre, Rusya ve İsveç’in yer aldığı 35 dünya ülkesine ihraç ediyor.

4 Hisseleri 1998’den bu yana halka açık olan Penguen Gıda; 2001 yılında Almanya’nın önde gelen finans kuruluşlarından KFW’ye bağlı Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft mbH (DEG) ile sermayesinin yüzde 12,74’ü oranında, 2006 yılında ise ADM Capital ile sermayesinin yüzde 13,04’ü oranında başarılı bir ortaklık yaparak finansal yapısını güçlendirmiştir.

5 ISO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2010 sıralamasında 737
ISO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2010 sıralamasında 737., Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan İlk 1000 İhracatçı 2010 sıralamasında 564., BTSO’nun Bursa’daki En Büyük 250 Firma 2010 sıralamasında sektöründe 18. sırada yer alan Penguen Gıda, sektörünün ilk 3 ihracatçısı arasında yer almaktadır. Penguen Gıda; T.C. Başbakanlık ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca meyve ve sebze mamulleri alanında 2007 yılı verilerine göre en çok ihracat yapan şirket olarak Türkiye birincisi olmuştur.

6 MİSYONU "Tüm çalışanlarımız ve tedarikçilerimizle birlikte bir takım ruhu içerisinde hareket ederek, tüketicilerimizin arzu, istek ve damak tatlarına uygun, her zaman güven duyacakları, üstün kaliteli ve lezzetli hazır gıdaları en hijyenik ortamlarda üretmeye ve rakiplerimize kıyasla fark yaratmaya devam edeceğiz. Bu çalışma şekli ile ortaklarımız ve yatırımcılarımıza sürekli kazanç sağlayan bir şirket olacağız." VİZYONU "PENGUEN, tüm sofraların vazgeçilmez gıda markası olacaktır."

7 DEĞERLERİ Değerlerimiz İşimizde Müşteri Memnuniyeti esastır.
Biz mutlu çalışanlara sahip bir şirketiz. Çevre dostuyuz. Sosyal sorumluluk bizim için önemlidir. Lezzetli, kaliteli ürünler üretiriz. İletişim ve şeffaflık doğamızda vardır. Ürünleri doğal ortamlarında korumaya alırız. Tüketicilerimize ekonomik faydalar sağlarız.

8 Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ümit GENÇOĞLU
Yönetim Kurulu Başkanı Vekili ve Denetim Kurulu Üyesi Turhan GENÇOĞLU

9 Denetim Kurulu Üyesi Genel Müdür ve Üye Üye Zekai GÜMÜŞDİŞ
Şevket Aykan SÖZÜÇETİN Genel Müdür ve Üye Antony STALKER Antje STEINER Dr. Celal KODAL (BAĞIMSIZ ÜYE) Vedat SERDAR(BAĞIMSIZ ÜYE) Üye

10 ORTAKLIK YAPISI

11 ÇEVRE POLİTİKASI Üretim sektöründe yer almamız nedeniyle, doğal olarak enerji tüketiyor, doğa kaynaklarını kullanıyoruz. Ancak biz, enerji ihtiyacımızı doğa ile dost olan doğalgazdan elde ediyor ve her türlü enerji kaynaklarını sadece gerektiği şekilde ve gerektiği kadar kullanmaya özen gösteriyoruz. Ürünlerimizin paketlenmesinde mümkün olduğu ölçüde geri dönüşüm imkanları olan malzemeler kullanıyoruz. Fabrika içi ve dışı her türlü temizlik ihtiyacında gıdaya uygun ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı malzemeler kullanıyoruz. Atık su arıtma tesisimiz ile, doğaya içme suyu kalitesinde su temin ederek, doğanın kirlenmesini önlerken, kirliliğin seyreltilmesine de destek oluyoruz. Tedarikçilerimizden başlayıp, müşterilerimize kadar uzanan zincirde birlikte çalıştığımız herkesle işbirliği yaparak, çalışanlarımızın ve toplumun çevre bilincini arttırmaya katkıda bulunmayı taahhüt ediyoruz.

12 GDO POLİTİKASI Bitkisel üretimde verim ve kaliteyi etkiyen en önemli etken tohumdur. İşlenecek hammaddenin kalitesi, seçim yapılan tohumdan başlamaktadır. Bir canlı türüne başka bir canlı türünden gen aktarılması veya mevcut genetik yapıya müdahale edilmesi yoluyla doğal süreçler ile elde edilmesi mümkün olmayan yeni özellikler kazandırılmış organizmalara Genetik Yapıları Değiştirilmiş Organizma (GDO) denir. GDO teknolojisi ile üretilen gıda ürünlerinin besin içeriği zenginleştirilebilir, depolama ve raf ömürleri uzatılabilir. GDO’lu ürünlerin insan sağlığına olumsuz etkileri tam olarak kanıtlanmamış olsa da; gen aktarımı yapılırken hastalık, toksisite ve alerji yapıcı olabilecek bir takım özelliklerin de başka organizmalara taşınabilme olasılığı, söz konusu endişelerin temelini oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalar, GDO’lu ürün kullanan ülkelerde, özellikle Amerika’da son yıllarda gıda maddelerinden kaynaklanan alerji vakalarının % 4-5 oranında arttığı, bu olumsuz durumun GDO’lu ürün kullanılmasından kaynaklandığı üzerinde durulmaktadır. İngiltere’de ise geçen yıllar içinde %50 oranında artan soya alerjisi vakalarından, ithal edilen GD soyanın sorumlu olabileceği düşünülmektedir. Ülkemize GDO’lu ürün girişi ve üretimi yasaktır. Ancak araştırma enstitülerinde deneme amaçlı üretim yapılabilmektedir.

13 SOSYAL SORUMLULUK Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübisad işbirliği ile başlatılan "Bilgisayarlı Eğitime Destek" kampanyasına Penguen Gıda San. A.Ş. de destek verdi. Web tabanlı teknolojileri, tüketici odaklı pazarlama araçları ile web sitesini tedarikçi ve tüketicileri ile buluşma portalı haline getiren Penguen Gıda web sitesi üzerinden başlatılan "En Tatlı Eğitim Penguen ile Eğitim" kampanyası sonucu, Mustafakemalpaşa ilçesi Koşuboğazı köyü ilköğretim okuluna kurulan "21 bilgisayarlı bilgi teknolojisi sınıfı" törenle açıldı.

14 Bilgisayarlı Eğitime Destek kampanyasından sonra 2 ilköğretim okulu yaptırılmıştır.

15 ÖDÜLLER  "Yılın Altın Markası« 15 Mart 2006 Dünya Tüketiciler Günü’nde “Tüm Tüketicileri Koruma Derneği” tarafından gerçekleştirilen ödül töreninde konserve dalında “Yılın Altın Markası” ödülüne layık görüldü. 2006 "Tüketici Akademisi Onur Ödülü" 15 Haziran 2006 Tüketici Dergisi tarafından düzenlenen Anadolu Tüketici Kongresi’nde konserve ve reçel dalında yapılan araştırma sonucunda “Tüketici Akademisi Onur Ödülü”nü almaya hak kazandı  "Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü" Tüketici Raporu Dergisi tarafından “Yılın Gıda Markası” kategorisinde, 15 Mart 2008 Dünya Tüketiciler Günü’nde “Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü”ne layık görüldü. 2008 "En Çok İhracat Yapan Türkiye Birincisi" Penguen Gıda, T.C. Başbakanlık ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca meyve ve sebze mamulleri alanında 2007 yılı verilerine göre en çok ihracat yapan şirket olarak Türkiye birincisi olmuştur.

16 TEŞEKKÜRLER ÖZGE BAŞAR UMUT ÖZDEMİR


"PENGUEN GIDA A.Ş.." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları