NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR PINAR ERDEM 5C 131.
Advertisements

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KUŞLARI
TOHUMDAN FİDANA ELİF DUMANLI 6-C 725.
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar.
RADYASYONDAN KORUNMA HAVVA YILDIRIM
ORGANİK TARIM.
KENELER Doç. Dr. Sırrı KAR Namık Kemal Üniversitesi
SES Sesin Özellikleri Mustafa ÇELİK.
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili işlemlerde, 08/12/2004 tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim.
Biyolojik Çeşitliliğin Orman Amenajman Planlarına Entegrasyonu
RADYASYONDAN KORUNMA İBRAHİM EMRE ÇAKMAK.
Onluk bozarak çıkarma işlemi
MUSUGİN SUNAR.
ÖZER İLKÖĞRETİM OKULU 2.D SINIFI
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük gölü olan Aral, Asya'nın ortasında bir bataklık ve çöl haline geldi. Özbekistan ile.
DOĞA VE İNSAN DOĞAL SİSTEMLER
GREEN MARKETING KONFERANSI
Onluk bozarak çıkarma işlemi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BURCU SARI
İNSAN VE ÇEVRE Hazırlayan: FATİH BAYTOZ
SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
ENERJİ TASARRUFU NEDİR?
Doç. Dr. Eyüp DEBİK ÇED ve ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ ( Tarih ve Sayı: 28784)
EŞEYLİ VE EŞEYSİZ ÜREME.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
Yanlış Eller / Doğru Eller…
Kareköklü Sayılar KAREKÖKLÜ BİR İFADE İLE ÇARPILDIĞINDA SONUCU DOĞAL SAYI YAPAN ÇARPANLAR.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
1 Her şekil 3 kişiyi gösterir. 3 Her şekil 3 meyveyi gösterir.
MİCROSOFT OFFİCE POWERPOİNT.
SAYI DOĞRUSU İçinde Doğal Sayılar.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VE OKULA UYUM
TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI
Maddenin Değişimi.
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
PANDAAAAAAAAAA Panda yavruları yetişkin pandalara göre çok küçüktür. Doğduklarında ortalama 100 gram ağırlığında olurlar. Başka hiçbir memeli hayvan yavrusu.
SANAYİ GÜBRELERİNİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK
1. Petrucci, H. R. , Harwood, S. W. , Genel Kimya, Çev. Uyar. T
5.1 GİRİŞ Doğayla ilişkide olmanın sağlıklı olduğu fikri sezgisel olarak o kadar geçerlidir ki, uzunca bir süre insanlar doğanın sağlığa katkılarını.
İNSAN HAKLARI HUKUKUNUN GENEL İLKELERİ
Nesli Tükenen Hayvanlar
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Bilgi Teknolojileri Denetimi Bilgi Teknolojileri (BT) denetimi ve denetim sürecinin oluşturulması; Bilgi Teknolojileri ile ilgili unsurların güvenlik altında.
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN CANLILAR.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
Sığır yetiştiriciliğinin önemi
Sel nedir ? Selin en sık rastlanan sebebi kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj.
ERGENLİK DÖNEMİ VE DİN EĞİTİMİ. ERGENLİK Yetişkinliğe doğru büyüyen Bir geçiş dönemidir (biyolojik, psikolojik, toplumsal, ekonomik) Yaşam döngüsünün.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
KÜRESEL ISINMA. İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen.
TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI. Enerji, sanayileşmenin alt yapısı ve günlük yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar, enerji.
 Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda ülkemizde yaklaşık civarında bitki ve civarında hayvan türü olduğu tespit edilmiştir. Üstelik.
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
FEN BİLİMLERİ ADI:SELİN ADI:SELİN SOYADI:GÖKÜŞ SOYADI:GÖKÜŞ.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Panda. anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden.
2018 YILI YAPILAN ÇEVRE ETKİNLİĞİ
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
GÖKÇE KARATAŞ İİLKOKULU
Doğadaki Dengenin Önemi Çevre sorunları doğadaki hassas dengeyi bozabilir. Şehirlerin kirliliği, denizlerimizdeki bilinçsiz avlanmalar, deniz kirliliği.
KEMIKLER BY: ZEHRA MASUME ADıGÜZEL. KÜÇÜK BILGILER  VÜCUTTA BULUNAN EN UFAK KEMIK 3 MM UZUNLUĞUNDA OLAN 'ÜZENGI KEMIĞI'DIR.  VÜCUTTAKİ DIĞER KEMİKLERLE.
Sunum transkripti:

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR

Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte olması demek, sayılarının giderek azalıyor olması ve doğal ortamlarında onları tehdit eden unsurlar ortadan kaldırılmazsa yok olacakları anlamını taşır.

Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) iki yılda bir yayımlanan kırmızı listesinde yer alırlar. Bir türün kırmızı listeye alınması için dünya üzerinde 50'den az yetişkin bireyin kalmış olması gereklidir.  Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) 2006 raporu, insan kaynaklı suistimaller sonucu 784 türün dünya üzerinden tamamen yok olduğunu ve 16.119 hayvan türünün tükenmekte olduğunu göstermekte.