Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doğadaki Dengenin Önemi Çevre sorunları doğadaki hassas dengeyi bozabilir. Şehirlerin kirliliği, denizlerimizdeki bilinçsiz avlanmalar, deniz kirliliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doğadaki Dengenin Önemi Çevre sorunları doğadaki hassas dengeyi bozabilir. Şehirlerin kirliliği, denizlerimizdeki bilinçsiz avlanmalar, deniz kirliliği."— Sunum transkripti:

1 Doğadaki Dengenin Önemi Çevre sorunları doğadaki hassas dengeyi bozabilir. Şehirlerin kirliliği, denizlerimizdeki bilinçsiz avlanmalar, deniz kirliliği kasti hayvan ölümleri, küresel ısınma sorunları, orman yangınları dünyanın en hassas dengesi olan hayvan varlıklarını yok etmektedir. Oysa her türden hayvanlar yeryüzünün ekolojik dengesini doğal yolla sağlamaktadır. Doğadaki dengenin hassaslığı. Yaptığımız küçük şeylerin sonrasında büyük ve hiç beklenmedik sonuçlar ortaya çıkartabilir. Bu denge bozulmasının tarih birçok örneği vardır.

2 Kuş gribi yüzünden yapılan büyük çaplı tavuk soykırımı sonrası kene nüfusu doğal düşmanlarından yoksun kaldı ve ortam şartlarının elverişliliği nedeniyle kene nüfusu büyük bir artış gösterdi. Ortaçağ Avrupası’nda veba salgını durdurmak için hiçbir çözüm bulamayan halk, veba salgınını cadılar ve kediler yüzünden ortaya çıktığını düşünerek, tüm cadı ve kedileri katlettiler. Aslında Avrupalılar kedileri öldürerek, salgına karşı en iyi savunma hatlarını kaybetmiş oluyorlardı. Kara veba, hastalığı taşıyan bitlerin fareler yoluyla yayılması sonucu hastalığın yayılması hızlanmıştır.(Veba 250 milyondan fazla kişinin ölümü ile sonuçlanmıştır) Süveyş Kanalının kazılmasıyla Anadolu’muz vahşi hayvanları misafir edemez olmuş, son Anadolu Aslanı 1965’te Urfa’da öldürülmüştür. İnsan olarak bizler doğayı çok iyi izlemeli, ondan dersler çıkarmalı, ona zarar vermemeliyiz. Rüzgâra karşı tüküren sadece suratını kirletmiş olur.


"Doğadaki Dengenin Önemi Çevre sorunları doğadaki hassas dengeyi bozabilir. Şehirlerin kirliliği, denizlerimizdeki bilinçsiz avlanmalar, deniz kirliliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları