Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük gölü olan Aral, Asya'nın ortasında bir bataklık ve çöl haline geldi. Özbekistan ile.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük gölü olan Aral, Asya'nın ortasında bir bataklık ve çöl haline geldi. Özbekistan ile."— Sunum transkripti:

1 pccologsakbas@hotmail.com

2

3

4 Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük gölü olan Aral, Asya'nın ortasında bir bataklık ve çöl haline geldi. Özbekistan ile Kazakistan arasında yer alan ve küresel ısınma nedeniyle kuraklaşan bölgede yer alan Aral Gölü'nün su hacminin yaklaşık 45 yılda 1183 kilometre küpten 115 kilometre küpe düştüğü, gölün giderek kurumasının çevredeki tarım alanlarına ciddi zararlar verdiği belirtildi. Aral Gölü'nde su seviyesi azalıyor Özbekistan ile Kazakistan arasındaki Aral Gölü'nde su seviyesi düştü. Uzmanlar gölün kurumasının dünyadaki en önemli ekolojik felaketlerden biri olduğuna işaret ediyor.

5

6 Aral Sea – 1977 to 2001

7

8

9

10 Çevre felaketi Hollanda'nın eseri çıktı Fildişi Sahili'nde geçen yıl bulunan zehirli atıklar Hollanda'dan gönderilmiş. Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili’nde başkent Abidjan civarında geçen ağustos ayında gizlice bırakılan ve şu ana kadar 7 kişinin ölümüne yol açan zehirli atıkların, Hollanda’dan gönderildiği kesinlik kazandı. Yaklaşık 500 ton dolayında olduğu bildirilen kimyasal ve petrol artığı zehirli çöpün, Yunan bandıralı "Probo Koala" adlı yük gemisiyle Amsterdam’dan Abidjan’a gönderildiğinin öğrenilmesi üzerine, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. 20 Eylül 2006 14:25

11

12

13 Samandağı Deniz Kaplumbağaları Tehdit Altında

14

15


"Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük gölü olan Aral, Asya'nın ortasında bir bataklık ve çöl haline geldi. Özbekistan ile." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları