Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR"— Sunum transkripti:

1 NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR

2 Goril (Gorilla gorilla) , yaşayan en büyük insansı ve primat çeşididir
Goril (Gorilla gorilla) , yaşayan en büyük insansı ve primat çeşididir. Diğer çoğu primatın aksine yerde yürür. Otçuldur. Afrika'nın yağmur ormanlarında yaşar. Gorilin 2 alttürü vardır. Goril DNA'sının 98%–99%'u insan DNA'sı ile benzerlik gösterir. Bu da onu şempanze ve bonobodan sonra insanın ikinci en yakın akrabası yapar

3 Yoda Yarasası Dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olmayan tek canlı insanlar. Öte yandan, neredeyse her gün yeni bir canlı türüne keşfediliyor. Maalesef, keşfedildikleri andan itibaren, nesilleri tükenme tehlikesiyle burun buruna geliyor. İngiliz The Telegraph, henüz birkaç yıl önce keşfedilmiş olmasına rağmen yok olma tehlikesi yaşayan birbirinden ilginç 21 canlıyı tanıttı. Papua Yeni Gine’de yaşayan ancak halen bazı türleri üzerindeki gizem perdesi aralanmamış olan meyve yarasaları, Uluslararası Çevre Koruma Programı tarafından 2009 yılında gözlemlendi. Yoda Yarasası olarak adlandırılan bu yarasalar Papua Yeni Gine’nin yüksek bölgelerindeki ormanlarda yaşıyor.

4 Şeytan yapraklı kuyruğu olan kertenkele
Uroplatus phantasticus olarak bilinen bu canlılar, 1998 yılında Madagaskar’da keşfedildi. Kırmızı, yaprak benzeri kuyruğa sahip kertenkele, ait olduğu türün 12 üyesinin en küçüğü.

5 Pinokyo kurbağası Litoria sp. nov. adıyla bilinen komik burunlu kurbağa, 2008 yılında Endonezya’nın Papua eyaletinde keşfedildi. Pinokyo kurbağasının erkeği, dişisini çağırdığı zaman burnundaki çıkıntı uzuyor. Ancak hareketsiz olduğu zamanlarda kıvrık bir şekilde duruyor..

6 Tavus kuşu çekirgesi Bilimsel adı Pterochroza ocellata olan çekirge, Güney Amerika ülkesi Guyana’nın Acari Dağları’nda 2006 yılında keşfedildi. Tavus kuşu çekirgesi, tehlike anında, kendisini ölü bir yaprak gibi kamufle edebiliyor…

7 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları