Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI"— Sunum transkripti:

1 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Hazırlayan:Tarık ÇETİN

2 TURMEPA(Deniz Temiz Derneği)
Amacı: Denizleri temiz tutmak. Sloganı: “GELECEĞİMİZ ERİMESİN!”

3 DHKD (Doğal Hayatı Koruma Derneği)
Amacı: Türkiye'nin olağanüstü zengin bitki ve hayvan türleri ile bunların doğal yaşam alanlarının değerinin farkına varılması, koruma altına alınması.

4 TOG(Toplum Gönüllüleri Vakfı)
Amacı: Gençlerin yaratabileceği sinerjiye inanan ve onlara sosyal bir amaca yönelik maddi-manevi yatırım yapabilecek yetişkin gönüllülerin katılımını, rehberliğini ve desteğini sağlamak. Sloganı: Eleştirmek için değil, değiştirmek için gönüllüyüz.

5 TÜRÇEV(Türkiye Çevre Eğitim Vakfı)
Amacı: Akdeniz çanağında turizmde gelişmiş olan ülkelerde yaygınlaşamaya başlayan, sağlıklı yüzme suyu, donanımlı plaj ve iyi bir çevre yönetimi ile çevre bilinçlendirmek. Slogan: “Daha temiz, yeşil ve mavi bir Türkiye.”

6 ÇGD(Çağdaş Gazeteciler Derneği)
Amacı: "Demokrasinin en temel kurumu olan, bütün öteki özgürlüklere kaynaklık eden düşünceyi ifade ve basın özgürlüğünün Türkiye'de tam olarak gerçekleşmesi, haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilme si ve bu yönde sendikal örgütlenmenin güçlendirilmesi için çalışmak; üyelerinin kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak.“ Slogan: “Daha çağdaş bir gazetecilik için.”

7 OAV(Osmanlı Araştırmaları Vakfı)
Amacı: Osmanlı’yı tanıtmak.

8 EÇEV(Ege Çağdaş Eğitim Vakfı)
Amacı: Toplumun siyasal, sosyal, ekonomik çağı yakalayabilmesi, herkese nitelikli ve çağdaş eğitim sunmak. Slogan: “Çocuklar için güneş topluyoruz.”

9 ASD(Ankara Sinema Derneği)
Amacı: Topluma sinemayı tanıtmak.

10 ÇEKÜL(Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı)
Amacı: "Doğal kaynakları", "kültürel mirası" ve "insan"ı bir bütün olarak ele alan ÇEKÜL, doğal ve kültürel çevreyi korumak için "kent-havza-bölge-ülke" ölçeğinde projeler geliştirmektedir. Slogan: “Biz kültür elçisiyiz. Her yeri gezeriz, gezdikçe öğreniriz, öğrendikçe seviniriz.”

11 TBV(Türkiye Bilişim Vakfı)
Amacı: Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için altyapının oluşturulabilmesine katkıda bulunmak ve bilişim sektörünün ekonomideki payının arttırılması için, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinliklerinde bulunarak ekonomik ve sosyal çalışmalar yapmak, projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamak için uğraş vermek. Slogan: "Türkiye'yi bilgi toplumu olarak görme."

12 UNİCEF(Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu)
Amacı: Çocuklara yardım ve çocuk haklarını savunmak. Slogan: “Her Çocuk için; Sağlık, Eğitim, Eşitlik, Koruma.”

13 UNESCO(Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü)
Amacı: Eğitim, bilim ve kültür alanlarındaki amaçlarını, kendisine üye olan her devlette kurulan Milli Komisyonlar aracılığıyla gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

14 GREENPEACE(Yeşil Barış)
Amacı: Dünyanın dört bir yanında çevre katliamlarına karşı mücadele vermek. Slogan: “Yeşil için barış!”

15 WWF (Doğal Hayatı Koruma Derneği)
Amacı: İnsanlığın doğayla uyum içinde olduğu ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz daha iyi bir  “dünya”. Slogan: “Yaşayan bir dünya için.”

16 Friends of the Earth(Dünya Dostları)
Amacı: Çevreyi savunur, adil ve sağlıklı bir dünya için çalışır. Slogan: “Hayat insanlar için, çevre sorunlarına ilham bulmalıyız!”

17


"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları