WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ŞAHİN AKDAĞ.
Advertisements

Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
MICROSOFT WORD İLE ETKİN ÇALIŞMAK
HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL , RESİM EKLEME TABLO EKLEME
KELİME İLEMCİ MODÜLÜ ÖĞRENME FAALİYETİ 2 2. BİÇİMLENDİRME.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Ofis Yazılımları- Hesap Tablosu Programları
Kelime İşlemci Programı
Microsoft Word’de Sayfayı Düzenleme
1 BDEM 203 – Yönetim Bilgi Sistemleri BÖLÜM Microsoft Excel 2010
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
BDEM105 Ünite 5: Word
ALAN ÖZELLİKLERİ.
MICROSOFT OFFICE.
MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
GİRİŞBÖLÜMÜNÜ ANLATMA
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Hazırlayan: Cihan UĞUR
WORD 2010 BELGELERİNİ KORUMAK
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
Metin (Text) Özellikleri
Temel yazIM İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
TEMEL BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Word Programı.
MİCROSOFT WORD.
- 1 - Microsoft PowerPoint (1) DERSİN AMACI PowerPoint ile etkili sunular hazırlamak Powerpoint ile hazırlanan sayfaları HTML olarak saklamak DERSİN.
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları Mustafa Öztürk.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Excel 2010’da, o Hücre biçimlendirme, o Sayfa yapısı ile çalışmak, o Listeler ile çalışmak, o Alt toplam hesaplatmak,
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
Word Programı.
EN ÇOK SORULANLAR Doç.Dr.Başak Baksu
Microsoft® Office Word 2007 Eğitimi
MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ
Temel Bilgisayar Dersi
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
başlık anlatım Kırmızı arka plan üzerinde resimlerle SmartArt grafiği
2. OFİS PROGRAMLARI (WORD)
4. OFİS PROGRAMLARI (POWERPOINT)
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI AHSEN DURUŞ 3221120010 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2

SUNUM İÇERİK PLANI 1.Girintileme Ayarları 2.Paragrafın İlk Harfini Büyütme 3.Satır Aralığı Ayarları 4.Metin Hizalama Ayarları 5.Listeleme Ayarları 6.Satır Sonu ve Sayfa Sonu Ayarları 7.Kenarlıklar ve Gölgelendirme 8.Paragraf işareti

1.Girintileme Ayarları a)Girintiyi arttır/azalt 1:Girintiyi azalt. 2:Girintiyi arttır.

b)Paragrafın ilk satırını girintileme 1)Girintilendirmek istediğiniz satırın başlangıcını tıklatın. 2)Giriş,Paragraf,Sağ Alt Ok işlemini takip edin. 3) Çıkan iletişim kutusundan Girinti altındaki Özel listesinde, İlk satır seçeneğini tıklatın ,Adı kutusunda ilk satırın girintisi için istediğiniz alanı ayarlayın.

2.Paragrafın İlk Harfini Büyütme 1. Başlangıç karakteri büyütülecek paragrafı seçin. 2. Ekle sekmesi / Metin Grubu / Büyük Harf komut düğmesini tıklayın. 3. Atıldı ya da Kenar Boşluğunda seçeneklerinden istenilen tıklayın.

3.Satır Aralığı Ayarları Giriş sekmesi Paragraf grubunda Satır Aralığı komut düğmesi yanındaki ok tıklanıp, satır aralığı değeri belirlenir.

4.Metin Hizalama Ayarları Hizalamak istediğiniz metni seçin. Daha sonra, Giriş sekmesinde, Paragraf grubunda, Sola Hizala'yı ( ) ya da Sağa Hizala'yı ( ), Ortala'yı ( ) veya İki Yana Yasla'yı ( ) tıklayın.

5.Listeleme Ayarları a)Madde İşaretleri ve Numaralandırma Madde işaretlerini veya numaralandırmayı eklemek istediğiniz öğeleri seçin.Giriş sekmesinin Paragraf grubunda Madde İşaretleri'ni veya Numaralandırma'yı tıklayın. 1)Madde İşaretleri   2)Numaralandırma   NOT: Paragraf grubunda Giriş sekmesinde Madde İşaretleri veya Numaralandırma öğesinin yanındaki oku tıklatarak farklı madde işareti stilleri ve numaralandırma biçimleri bulabilirsiniz.

b)Çok Düzeyli Liste c)Sırala 1)Listede bir öğeyi tıklatın. 2) Giriş sekmesinin Paragraf grubunda, Çok Düzeyli Liste'nin yanındaki oku tıklayın. 3)Aşağıdaki bölmeden dilediğiniz listeyi seçin. 1)Madde işaretli veya numaralı listedeki metni seçin. 2)Giriş sekmesinin Paragraf grubunda Sırala'yı tıklatın. Bu şekilde sayıları ,metinleri veya tarihleri sıralayabilirsiniz.

6.Satır Sonu ve Sayfa Sonu Ayarları 1)Giriş bölümü paragraf kutusunun sağ alt köşesindeki ok işaretini tıklayın. 2)Çıkan iletişim kutusundan Satır ve Sayfa Sonu sekmesini tıklayın. Satırları birlikte tut seçildiğinde paragraf ortasındaki sayfa sonları ortadan kalkar. Sonraki ile birlikte tut seçildiğinde paragraflar arasındaki sayfa sonları Önce sayfa sonu seçildiğinde paragraftan önce sayfa sonu gelir. Tek kalan satırları önle seçildiğinde paragrafın en az iki satırı üst üste gelir.

7.Kenarlıklar ve Gölgelendirme a)Kenarlıklar b)Gölgelendirme Metne çerçeve eklemek için giriş kısmındaki paragraf sekmesinden kenarlık seçilir. Metnin arka planına renk koymak için kullanılır. Kenarlık ve gölgelendirme kısmından düz çizgi şeklinde veya resimli çerçeveler metne eklenebilir.Metnin arka planı renklendirilebilir.

8.Paragraf İşareti Paragraf işareti : Bir paragraf işareti geriye bir harfi "P" (¶) benzer. Bir paragraf işareti paragraf sonunda görünür ve paragraf biçimlendirme bilgilerini içerir.

WORD 2010 PARAGRAF AYARLARI-UYGULAMA VİDEOSU

TEŞEKKÜRLER

KAYNAKLAR: http://pcbilkent.net/word-2010-ile-metnin-satir-araligini-ve-karakter-araligini-belirleme/ http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/HP010016528.aspx http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/HA102004398.aspx http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/HA010368779.aspx http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/RZ101806168.aspx?section=8 http://pcbilkent.net/word-2010-ile-paragraf-baslangic-karakterini-buyutme/ http://www.eba.gov.tr/video/izle/025870f57ad1e47e447bc8ca65b121e6df2df81ed6004 http://www.dijitalders.com/icerik/2/3968/office_2007_paragraf_secenekleri.html http://www.phphocam.com/microsoft-word-4-ders-paragraf-ve-satir-bicimleme/1-124/ http://www.sorbilene.com/word-2010-cerceve-ekleme-kenarlik-eklemek-nasil-yapilir.html http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/HA101855560.aspx http://www.slideshare.net/ahmetbuyukakseker/microsoft-word-2010-kullanimi http://www.dijitalders.com/