2013 Teklif Çağrısı Döneminde Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje teklif sayısı 1647, kabul edilen proje sayısı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

ERASMUS+ GENEL TANITIMI
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
BİLGİ TOPLUMU KENTLERİ
Meriç Belediyeler Birliği
1 MURATLI İLÇE GENELİNDEKİ EĞİTİM ALMIŞ / ALMAMIŞ ENGELLİ BİREYLERİ TESPİT ETME VE TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ 1.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
TÜRK ULUSAL AJANSI PROGRAMLARI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Leonardo da Vinci Hareketlilik Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
İNOVASYON NEDİR? Sunan Bülent Orta Stratejik Yapılandırma Danışmanı
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Tematik Izleme Toplantısı
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
Proje Adı: Colour My World (Dünyamı Renklendir) Proje türü: Çok taraflı okul ortaklığı Projenin Amaçları: 21.yüzyıl sınıflarını modern teknolojilerle,öğretim.
19-22 Aralık’ta Antalya’da yapıldı Yılı Ulusal Konferansı.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
COMENIUS COMENIUS ÇOKLU OKUL ORTAKLI Ğ I. BOZOK ORTAOKULU.
ELEKTRONİK DEMOKRASİ.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Comenius Okul Ortaklıkları Eğitimde kaliteyi arttırmak ve Avrupa boyutunu geliştirmek amacıyla, Avrupa’nın farklı.
GÜLKENT İLKÖĞRETİM OKULU
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI
YILMAZKÖY ORTAOKULU COMENIUS İÇERİK PROJEN İ N HEDEFLER İ COMENIUS NED İ R ? PROJEN İ N ÖZET İ YILMAZKÖY ORTAOKULU PROJEN İ N ÇIKI Ş NOKTASI.
Hayatboyu Öğrenme Programı(LLP) Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projemiz Celebrations and Ceremonies Identify and Unify Us (CELEBRIFY)
Bilgilendirme Toplantısı
Avrupa Birliği Eğitim Programları
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ COMENİUS OKUL.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
«Living Together in Nature» AYHAN IŞIK İlçe Milli Eğitim Müdürü Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör kurum olduğu KA201 AB Erasmus+ «Living.
DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
Teknoloji ve tasarım dersi
DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Bilişim teknolajileri. ①①① ↕①↕① TEMEL KAVRAMLAR.
DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET
Dijital Vatandaşlık ve E Devlet
Sunum transkripti:

2013 Teklif Çağrısı Döneminde Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje teklif sayısı 1647, kabul edilen proje sayısı 493' tür. Kabul edilen başvuruların 7 tanesi Trakya Bölgesi'nden olup ilçemizden 2 proje kabul edilmiştir.

PROJEMİZİN KONUSU Projemizde iki yıl boyunca "çok kültürlü toplum" fikrinin önemini anlamaya, ortak ülkelerin bu anlamda yürütülen politikalarında ve STK’ların çalışmalarında eşitlik idealinin, ortak saygı ve hoşgörünün ulaştığı noktayı bulmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra, gençlerin problemleri, bu problemlerin çözüm yolları, aktif vatandaşlığın ne olduğu ve gereklilikleri üzerinde çalışacağız. Projemizin ilk yılında çalışmalar, “ çok kültürlülük” kavramının anlaşılması, AB’ nin bu konuda yürüttüğü çalışmalar, uyguladığı politikalar, rakamlar, örnekler, ortak ülkelerin politikaları ve STK’ ların yaptığı çalışmalar üzerinde yoğunlaşacaktır. İkinci yılda ise çalışmalar “ hoşgörü “ kavramı üzerine yapılacak ve farklılıkların aslında anlamlı bir bütün oluşturmada ne kadar önemli olduğunu kanıtlamamızı sağlayacaktır.

Projenin ana amaçları haricinde; * Dil becerilerinin geliştirilmesi, * Öğrencilerin verilen görevleri aktif ve bağımsız olarak tamamlamayı öğrenmesi, * Ortaklar arasındaki işbirliğini artırmak ve gençlerin birbirlerinin yaşamları ile ilgili fikir edinmesini sağlamak, * Öğrencilere bilişim teknolojilerinin yenilikçi formlarıyla çalışmanın öğretilmesi gibi yan amaçlarımız da var.

KIBRIS 22 – 27 EKİM 2013

Kıbrıs, Lefkoşa' da bulunan The Grammar School tarafından ağırlandık.

Hareketlilikte ö ğrenciler 3 ayrı grup halinde ç alışmalar yaptılar.

Projenin logosu i ç in se ç im yapıldı ve bizim ö nerimiz, ö ğrencimiz olmamasına rağmen, en ç ok puanı olan ikinci logo oldu.

Proje logosu olarak koordinatör ülke olan Slovakya’nın önerisi seçildi. Ayrıca hazırlanılması düşünülen T-shirt lerin arkasında da logo ile beraber başka bir tasarım daha kullanılmasına karar verildi.

Çalışma gruplarından birinde öğrenciler bir araya gelerek projemizin internet sitesinin ilk adımlarını attılar ve başlangıç olarak ortak okullarla ilgili kısa bilgiler yüklediler. Her okul, gönderilen şifreyle proje ürünlerini siteye kolaylıkla yükleyebilecekler. Projemizin internet sitesi adresi:

Proje y ü r ü tme toplantısında bir sonraki hareketliliğe kadar yapılacak ç alışmalara karar verildi ve var olan ya da ö ng ö r ü len aksaklıkları gidermek i ç in g ö r ü şmeler yapıldı.

AB Kıbrıs Ofisi’nde çalışmakta olan konuk konuşmacı bize “ Irkçılık ve Ksenofobi “ üzerine bilgilendirici bir sunum yaparak AB’ nin bu konudaki çalışmalarını örneklendirerek anlattı.

İKİNCİ HAREKETLİLİĞE KADAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR Projemizin ikinci hareketliliği 10 – 16 Şubat 2014 tarihlerinde Slovakya ‘ nın Bratislava ve Svit şehirlerine gerçekleşecektir. 1- Politikacılarla ya da Sivil Toplum Örgütleri ile farklı kültürlerin bir arada yaşaması için neler yapıldığı ile ilgili görüşmeler. 2- Bir politikacıyla 2013 Avrupa Vatandaşlığı Yılı ile ilgili yapılan çalışmaları kapsayan bir ropörtaj 3- “ Geleceğe Yolculuğum “ / “ My Dream Journey to the Future “ konulu, 1-2 sayfalık bir deneme yazısı ( Avrupa Birliği’ndeki herhangi bir ülkeye yaşamak, çalışmak ya da okumak üzere gittiginizde başka bir ülkenin vatandaşı olarak nasıl bir yerde yaşamak istediğinizi YA DA Eğer kendi ülkenizde kalmak istiyorsanız neden kendi ülkenizde kalmak istediğinizi anlatan )