TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

This project is produce with the financial assistance of EU
Hasan H. YAVUZ Bahar Tekstil İnsan K. Müdürü
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
Merkezi Hastane Randevu Sistemi
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi DEVİR İŞLEMLERİ
Teknoloji Omnibus Teknoloji kullanıcıları raporu Mart 2007.
Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz.
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
KBS TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
İl Koordinasyon Bilgi Sistemi
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
GİRESUN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ
 106 a det bilgisayar. Donanım özelliklerine göre İşletim Sistemleri, Ofis Programları ve güvenlik yazılımları lisanslı olarak yüklenmiştir.  1 a det.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri İMİ Bilgi İşlem şube Müdürü
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Mali Sisteminde Gerçekleştirilen Yapısal Değişiklikler ve Üniversitemiz Açısından Yeni Mali Sistemin.
ŞB.MD. MURAT TUNÇEL1 2 MÜDÜRLÜK BAĞLANTILARI ŞB.MD. MURAT TUNÇEL3 01 HAZİRAN 2005 ADANA ESKİŞEHİR ERZURUM KONYA SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜKLERİ.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
Strateji Geliştirme Başkanlığı SGB.net Sistemi Genel Tanıtımı
Kamu Muhasebe Sistemi.
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Finansal Planlama Birimi Sorumlusu HOŞGELDİNİZ
UMEDER’İN KURULUŞU Kuruluş çalışmaları yaklaşık 4 ay süren derneğimiz, Ankara Valiliği’nin tarihli oluru ile resmen kurulmuştur. Ulaştırma Bakanlığı’mızın,
Akademik Yayıncılıkta Elektronik Ortama Geçiş Tamer Başar Automatica Baş-Editörü Beckman Institute, ECE, CAS, CSL, ITI University of Illinois, Urbana,
T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KARA ULAŞTIRMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
TİCARET SİCİL İŞLEMLERİ MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
SGM-Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİNE HOŞGELDİNİZ.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
BAKANLIK HASTA HAKLARI UYGULAMALARI VE
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
STANDART DOSYA PLANI.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. MEVZUAT Sunulan Hizmetlerin Dayanağı: 180 Sayılı BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
2015 YILI SGK KATILIM PAYI UYGULAMALARI
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Bilişim Teknolojisi Sınıfları ile İlgili Genelge ve Yönergeler
Hastane İşletmeciliği Uzmanı
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
Madde-2) Kurumların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
KAMU İÇ DENETİMDE SON GELİŞMELER & İÇ DENETİM-SGB İLİŞKİLERİ 02 Mayıs 2010 Ahmet BAŞPINAR Maliye Bakanlığı İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ
PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kanser Kayıt Merkezi. KKM, 2000 yılından bu yana uluslararası standartlara uygun biçimde ve topluma dayalı aktif yöntemle kanser.
UZMAN TOLGA AYDIN 1/51. 2/51 Tekdüzen Muhasebe Sistemi, muhasebe uygulamalarında aynı hesap planının kullanılmasını, aynı muhasebe ilkelerinin benimsenmesini.
SORULARIMIZ YILINDA MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NCE GÖNDERİLEN YAPILANMA YAZISI NEDEN UYGULANMADI?
KASIM 2015 / İSTANBUL İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI BURHAN ORMANOĞLU İç Denetim Birimi Başkanı 1/32.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
Sunum transkripti:

TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı Muhasebe Sistemi Şube Müdürü ali.gazi@saglik.gov.tr 0 312 573 71 55

TDMS Neden TDMS? T.B.M.M adına denetim yapan Sayıştay Denetçilerinin 2002 Mali Yılı hesaplarına ilişkin hazırlanan raporunda; İşletmelerin mali bilgi ve tablolarının saymanlıklarda, işletmelerde ve Bakanlıkta farklı farklı olduğu, Bu nedenle saymanlıklardaki mali bilgi ve tabloların tek düzen ve standart bir şekilde tutulmasının gerektiği, Tutulan bu bilgilerin hem işletmelerden hem de Bakanlıktan izlenebilecek bir sistem kurulması önerilmiştir.

TDMS Yapılan Çalışmalar (1) 24.09.2003 tarihinde APK Kurulu Başkanlığı Döner Sermayeli İşletmeler Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Maliye Bakanlığı Yetkilileri, Kütahya 1 Nolu Döner Sermaye Saymanlığı, Ankara 9 Nolu Döner Sermaye Saymanlığı’nın katılımı ile bir toplantı düzenlenmiştir. Bu toplantıda yazılımın tanıtımı yapılmış ve Maliye Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere tüm katılımcılar tarafından programın bir saymanlıkta pilot uygulamasının yapılması teklif edildi.

TDMS Yapılan Çalışmalar (2) 03 Kasım-26 Aralık 2003 tarihleri arasında Döner Sermaye Saymanlıklarından birer katılımcıya “tek düzen muhasebe ve program kullanım eğitimi” verilmiştir. Verilen eğitimler sonucunda programdaki eksiklik ve aksaklıklar tespit edilerek döner sermaye saymanlıklarının görüş ve önerileri doğrultusunda tek düzen muhasebe programı, merkezi veritabanlı WEB uygulaması olarak yeniden yazılmıştır.

TDMS Yapılan Çalışmalar (3) Pilot uygulama Ankara 9 Nolu DSS’de yapıldı. 407 fiş giriş işlemi yapılarak yıl sonu kapanış işlemleri gerçekleştirildi. Maliye Bakanlığı yetkililerine pilot uygulamanın sonuçları gösterildi. Yetkililer, programın ihtiyaçlara cevap verebilirliği hakkında olumlu görüşlerini belirtmişlerdir. 31.12.2003 tarihinde yayınlanan Genelge ile saymanlıkların internet bağlantısı ile ilgili işlemlerini yapmaları talimatlandırıldı.

TDMS Yapılan Çalışmalar (4) Program, 03.03.2004 tarihinden itibaren www.saglik.gov.tr/tdms adresinden kullanıma açıldı. Döner Sermaye Saymanlıklarına Kullanıcı Adı ve Şifreleri verildi. Muhasebe fiş giriş işlemlerinin 01.01.2004 tarihinden itibaren yapılması talimatlandırıldı.

TDMS Yapılan Çalışmalar (5) Döner Sermaye Saymanlıklarının programı kullanılabilmesi için gerekli olan; Altyapı ihtiyaçları (bilgisayar ve çevre birimleri, personel eksikliği, mekan yetersizliği), Internet bağlantısı olup olmadığı,tespit çalışmaları yapıldı. İhtiyaçların giderilmesi için gerekli yazışmalar yapıldı ve ilgili Kurum yetkilileri ile tek tek görüşüldü.

TDMS Yapılan Çalışmalar (6) Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından 09.06.2004 tarihinde İl Defterdarlıklarına gönderdiği talimatla tüm saymanlıkların 01.08.2004 tarihinden itibaren geçiş sürecini tamamlayarak, programı kullanmaya başlamaları bildirildi.

TDMS Yapılan Çalışmalar (7) Programın kullanımı ve sıkça karşılaşılan sorunların çözümü ile ilgili olarak Temmuz Ağustos 2004 tarihleri arasında; Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Adana, Trabzon, Samsun İstanbul, Erzurum, Diyarbakır, Van, Afyon, Antalya’da çevre illerde bulunan Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlıklarının çalışanlarına uygulamalı olarak bölge toplantılarında eğitim verilmiştir.

TDMS Yeni Versiyon TDMS 2008 yılı sonuna kadar kullanılan Oracle Forms ile yazılan TDMS nin artan ihtiyaçlar karşısında yenilenmesi zorunlu hale gelmiştir. 2008 yılında ileri teknoloji java yazılım dili yeni versiyonun yazılmasına başlanılmış, Haziran ayında tamamlanan yeni versiyon TDMS Mali Bakanlığı yetkililerinden geçer not almıştır. 2009 yılında kullanıma başlanılmasına karar verilmiştir.

TDMS Yeni Program (1) 2009 yılı başında kullanılmak üzere yeni bir programa geçilmiştir. Mevcut programın günümüz teknolojisi ve şartlarına göre yetersizliği, Mevcut programdaki kullanıcı hatalarının fazla olması nedeni ile yeni programın bu hataları en aza indirmesi, Yeni programın kullanma kolaylığı ve daha görsel olması Özellikle ve en önemlisi Mali rapor ve analizleri sistemin otomatik olarak hazırlaması, Hazırlanan bu raporların kurumlarca da görülebilmesi

YENİ TDMS Yeni TDMS Programı için 18 -26 Ekim 2008 tarihinde 213 Döner Sermaye Saymanlığına Eğitim verilmiştir. 2009 yılı başından itibare saymanlıkların hizmetine açılmıştır. http://tdms.www.saglik.gov.tr

TDMS 2010 da 204 Saymanlık ve 1038 Kuruma ve Yaklaşık 2000 kullanıcıya hizmet vermekte anlık raporlar sunabilmektedir. İnternet Adresimiz http://tdms.www.saglik.gov.tr

TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı Muhasebe Sistemi Şube Müdürü ali.gazi@saglik.gov.tr 0 312 573 71 55 TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ