Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ"— Sunum transkripti:

1 HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ

2 HASTA HAKLARI BİRİMİ: Hasta Hakları Uygulamalarına ilişkin sağlık tesislerinden gelecek şikayetleri almak, değerlendirmek ve çözüm önerileri üretmek üzere Hasta Hakları Birimi oluşturuldu.

3 Tarih ve 3077 sayılı makam oluru ile yürürlüğe giren Hasta HAKLARI Uygulama yönergesi doğrultusunda, 5-9 Eylül 2005 tarihlerinde, Op.Dr.Ali Şenbaş ve Hemş.Ayşe Ekşi’nin Sakarya Devlet Hastanesinde almış oldukları eğitim sonrası, Hasta Hakları Kurul üyelerininde belirlenmesi ile tarihinde Hasta Hakları Birimi faaliyete başlamıştır.

4 Hasta Hakları Birim sorumlusu olarak, genelgenin 15
Hasta Hakları Birim sorumlusu olarak, genelgenin 15. maddesi doğrultusunda Hemşire Ayşe Ekşi görevlendirilmiştir

5 08. 11. 2006 Tarihinden itibaren Kurul Başkanı olarak Op. Dr
Tarihinden itibaren Kurul Başkanı olarak Op.Dr.Gürhan Erkan görevlendirilmiştir.

6 Hasta hakları Biriminde genelgenin 20
Hasta hakları Biriminde genelgenin 20. maddesine uygun gerekli düzenlemeler yapılarak , birimin telefon fax ve internet gibi tüm büro ihtiyaçlarıda genelgeye uygun olarak düzenlenmiştir.

7 Hasta Hakları Kurulu Hasta Hakları Yönergesinin 13
Hasta Hakları Kurulu Hasta Hakları Yönergesinin 13. maddesine göre işlem yapmaktadır. Hasta Hakları Kurulu tarihine kadar Hasta Hakları Birimi tarafından alınan 18 dosyaya ait başvuruyu değerlendirip oy çokluğu ile sonuçlandırmıştır.

8 Ayrıca yönergenin 13. Maddesine göre “Hasta Hakları Uygulamalarının geliştirilmesi ” için toplam 10 konuda Başhekimliğe önerilerde bulunulmuştur. Tarihine kadar Birimde 107 sorun yerinde çözülmüştür.

9 YAPILAN ÇALIŞMALAR   PANOLARIN OLUŞTURULMASI : Hasta Hakları Uygulamalarına ilişkin olarak hazırlanan “Hasta Hakları ve Hasta Sorumlulukları ” panoları hastalar tarafından kolaylıkla görülebilen yerlere , yatan hasta katlarına ve polikliniğin her 3 katına asılmıştır.

10 EĞİTİM ÇALIŞMALARI : – tarihleri arasında arası hasta ve hasta yakınlarına yönelik Hasta Hakları,Hasta Sorumlulukları ve iletişim konusunda eğitim verildi. Eğitim sonunda, hasta ve yakınlarının hasta hakları uygulamaları hakkındaki görüşleri alınarak anket olarak değerlendirilmiştir.

11 Aynı yönergenin 13. maddesi esas alınarak Hasta Hakları Birimi tarafından hastane personeline Hasta Hakları Biriminin işleyişi , Hasta Hakları Uygulamaları , Tarihsel Gelişimi , Empati ve Etkin Dinleme,Hasta Sağlık Çalışanı İlişkileri ve hasta haklarının hukuki boyutu konularında slayt çalışmaları ile hizmetiçi eğitim verilmiştir . Eğitim sonunda personelin eğitim hakkındaki görüşleri alınarak anket olarak değerlendirilmiştir.

12 Hasta Hakları yönetmelik ve Yönergesi ile t. c
Hasta Hakları yönetmelik ve Yönergesi ile t.c.k nın ilgili maddeleri imza karşılığı bütün çalışanlara dağıtılmıştır.

13 Kalite Birimi Tarafından hazırlanarak Hastanemizin belirli bölümlerine yerleştirilen Dilek ve Öneri Kutularının anahtarları Birimimize teslim edilmiş olup,her hafta Cuma günleri kutular Birim Sorumlusu tarafından açılarak Dilek ve Öneri kutuları takip formuna işlenmektedir.Bu veriler ayda bir kez KYB ile değerlendirilmektedir.

14 Birime mail yolu ile de Hastaların ulaşabilmesi için Bilgi işlem tarafından gerekli düzenleme yapılmış olup, Hastalarımızdan gelen mail’ler Hasta Hakları Birimi tarafından cevaplandırılmaktadır.

15 Tarihinden itibaren Hasta Hakları Birim sorumlusu tarafından yatan hastaların bilgilendirilmesi projesi uygulamaya başlanmış olup Tarihine kadar toplam 1869 Hasta Bilgilendirilmiştir.


"HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları