BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Advertisements

FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
Gazete İlanları ve Okul Kütüphaneciliği
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
BU SÜREÇTE ANABİLİM DALI/BÖLÜM BAŞKANLIKLARINCA TAMAMLANACAK EKSİKLER.
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
Gömülü ve Akıllı Sistemler Öğretimi ve Laboratuvarı
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
Mühendislik Fakültesi
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
MERSİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2008–2012 STRATEJİK PLANI Şubat 2008.
H.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ 1.Ocak – 15.Şubat 2012
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
Yaşar Universitesi Mühendislik Fakültesi
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Bilişim Teknolojileri Alanı
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
WEB PROGRAMCILIĞI.
Veri Tabanı Programcılığı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
Prof. Dr. Ali Yazıcı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
Makine Mühendisliği nedir?
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanımı 2018
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
Metalurji Teknikeri nedir?
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Sunum transkripti:

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1993 yılında kuruldu. İlk mezunlarını 1997 yılında verdi. Yüksek Lisans ve Doktara programları 1996 yılında başladı.

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Lisans Programı: Öğrencilere 4 yıllık öğrenim süresince bilgisayar yazılımı, bilgisayar donanımı ve bilgisayar ağları alanlarına giren dersler verilmektedir. Bunlara ek olarak, matematik, fizik, ingilizce, ve ekonomi gibi dersler de tüm lisans öğrecilerimize verilmektedir. Mezuniyet yılında ise öğrenciler 5 teknik seçmeli derse ek olarak bir de mezuniyet projesi hazırlamak zorundadırlar. Mezuniyet projesi, bir yılda tamamlanacak şekilde iki dönem içinde verilmektedir.

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1. Yıl Dersleri Güz Dönemi CMPE101 MATH151 ENGL191 PHYS101 MATH163 GEED111 Bahar Dönemi CMPE112 MATH152 ENGL192 PHYS102 HIST280/299 GEED112

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Akademik ve Yönetsel Personel Bölümümüzde, Rusya, Fransa, Filistin, Hindistan, Türkiye ve KKTC uyruklu 24 tam zamanlı doktoralı Öğretim Üyesi bulunmaktadır. Öğretim Üyelerimiz, 3 Profesör, 7 Doçent, 14 Yardımcı Doçent’ den oluşmaktadır. 10’ü Doktora, 11’si Yüksek Lisans olmak üzere toplam 21 Araştırma Görevlimiz vardır. 1 sekreter, 1 idare memuru, 3 teknisyen ve sekreterlik işlerine yardımcı olan 1 öğrenci asistanımız vardır.

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Şubat 2007 itibarıyle, bölümüze kayıtlı 672 öğrenci bulunmaktadır (Lisans + Yüksek Lisans + Doktora). Bölümümüz 24 Öğretim Üyesi ve 672 öğrencisi sayısı ile, Üniversitemizde, KKTC’de ve Türkiyedeki üniversiteler içinde en büyük bölüm olma özelliğini elinde bulundurmaktadır. Hafta içi (8:00-17:00 arası) ve hafta sonu saat 17:00-21:00’e kadar bilgisayar laboratuvarları açık tutulmaktadır (öğrenci operatörlerin denetiminde). Hafta içi ders aralarında öğrencilerimizin çalışabileceği bir kütüphanemiz bulunmaktadır. Burada, mevcut olan “access point” sayesinde, isteyen öğrencilerimiz laptopları ile internete kablosuz olarak bağlanabilmektedir.

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bölümün İmkanları: Öğrencilerimize, toplam 14 adet yazılım ve donanım laboratuvarı ile hizmet vermekteyiz. 4 adet Genel Bilgisayar Laboratuvarı 2 UNIX Laboratuvarı 1 Proje Laboratuvarı 2 Multimedia (Çokluortam) Laboratuvarı 2 Mantıksal Tasarım Laboratuvarı 1 Mikroişlemci Laboratuvarı 1 Devreler ve Elektronik Laboratuvarı 1 Lisansüstü Araştırma Laboratuvarı Ayrıca, 4 sınıfımız interaktif olarak ders verilmek üzere düzenlenmiştir.

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İş Olanakları: Lisans eğitimi sonunda başarılı olan öğrencilere "Bilgisayar Mühendisi" B.S. diploması verilmektedir. Bölüm mezunları, Sistem çözümleyici Uygulama programcısı Bilgi işlem merkezlerinde yönetici mühendis Veri tabanı yönetmeni gibi görevler alabilirler Ayrıca, üniversitelerde Öğretim Elemanı olarak akademik yönde ilerlerken eğitim ve öğretime katkıda bulunup, bilimsel çalışma ve araştırma yapma şansını da elde edebilirler.

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Güncel Araştırma Konuları: ATM ağı Çokluortam tasarımı Yapay zeka Uzaktan eğitim Parallel işletim Uzman sistemler Bulanık mantık ve sinir ağları İnternet programlama Bilgisayar ağları

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bölümümüz öğretim üyeleri, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK için proje önerisi yapmakta ve yürütmektedirler. Ayrıca, bölümümüzdeki öğretim üyeleri uzman oldukları alanlarda yayın yapmakta ve çeşitli konferanslarda bildiri sunmaktadırlar. (2002-2006: 64 SCI/SCI-E yayın, 71+ konferans bildirisi)

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞTIKLARI YERLER 1) Cüneyt Çerkez – SIEMENS (Türkiye Genel Müdürü) 2) Esra Kadıoğlu – PhD öğrencisi, Univ. Of Minnesota, ABD 3) Mert Oruz – Arkas Holding (bilgi teknolojileri direktörü) 4) Kemal Gürkan Erenel -Türksat International Sattelite Operator 5) Gözde Akalın – Netaş 6) Gökçe Alacadağlı -Ericsson AB Business Unit Global Services SE-164 80, Stockholm / İSVEÇ 7) Serhan Alkaya -KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş.

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞTIKLARI YERLER 8) Ali Saygıvar – Yapı Kredi, Gebze 9) Raza Azmi – ATCSC, Kuveyt (ağ sistem sorumlusu) 10) Muhammed Shubrati – Lucent, Suudi Arabistan (ağ müh) 11) Muhammed Shaheen – ITQAN, Abu Dabi (teknik danışman) 12) Boran Gazi – Sheffield Hallam University , İngiltere 13) Önsen Toygar – Öğretim üyesi,DAÜ

BİlGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Daha Fazla Bilgi İçin: E-posta: hasan.komurcugil@emu.edu.tr Telefon: +(90) 392 6301484 Faks: +(90) 392 3650711 Web adres: http://cmpe.emu.edu.tr

İlginiz için teşekkürler. 2007-2008 Güz döneminde görüşmek üzere...