Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
KTÜ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

2 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini almış olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, birinci ve ikinci öğretim programları ile lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile de lisansüstü çalışmalarla eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Bu yıl 19. dönem mezunlarını verecek olan Bölümümüzde 5 ana bilim dalında 3 profesör, 1 doçent, 5 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 9 araştırma görevlisi, bir sekreter ile eğitim –öğretim çalışmaları devam etmektedir. eğitim öğretim döneminde mevcut öğrenci sayımız 640 İken 1. ve 2. öğretim lisans programlarımızda 123 öğrenci mezuniyet durumundadır.

3 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
eğitim öğretim döneminde servis dersleri dışında kalan derslerimiz için başta seçmeli derslerde olmak üzere dış destek aldık. Tarih Bölümü (Yrd. Doç.Dr. Miraç Tosun/ Öğr. Gör. Hülya Çakıroğlu), Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü (Yrd. Doç. Dr. Dr. Murat Aşçı) Arkeoloji Bölümü ( Yrd. Doç. Dr. Serkan Demirel) Türk Dili Bölümü ( Okt. Dr. Muzaffer Uzun/ Okt. Yusuf Günaydın) Eğitim Fakültesi (Doç. Dr. Tolga Erdoğan) İlahiyat Fakültesi (Yrd.Doç.Dr. Betül Saylan) Katkıları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

4 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
eğitim öğretim döneminde arkadaşlarımız dış bölümlere katkıda bulundu. Tarih Bölümü (Yrd. Doç. Dr. Cem Bahadır/ Öğr. Gör. Dr. Mustafa Aça) Matematik Bölümü ve TÖMER (Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Usta) Katkıları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

5 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Atama Yükseltme Doç. Dr. Bahadır Güneş Yrd. Doç. Dr. Elif Öksüz Güneş

6 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
* Bu dönemde SSCI’ye giren dergilerde 3 yayınımız var. ( A. Mevhibe Coşar - Çiğdem Usta- Pelin Seçkin) * Yurt içi ve yurt dışı dergilerde makale/ kitap/kitapta bölüm yayınladık. ( A. Mevhibe Coşar- Ülkü Eliuz- S. Cem Bahadır- Bahadır Güneş- Fırat Caner – Çiğdem Usta - Mustafa Aça - Pelin Seçkin – Esra Polat- Aysun Kanmaz- Ahmet Akdağ) * Yurt içi ve yurt dışı sempozyumlarda bildiri sunduk. (A. Mevhibe Coşar – Ülkü Eliuz – Bahadır Güneş – Fırat Caner Elif Öksüz Güneş - Gökçehan A. Yılmaz- Aysun Kanmaz)

7 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
* Panel, Konferans ve Seminerlere katıldık (Kemal Üçüncü - Ülkü Eliuz - Çiğdem Usta - Bahadır Güneş – Esra Polat – Betül Bağcı) *Akademik Teşvik 3’ü araştırma görevlisi 9 öğretim elemanımızın çalışmaları teşvik kapsamında değerlendirmeye alındı. *yöksis bilimsel yayın toplam puanımız 621, 

8 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
* Dış Paydaşlarla İşbirliği Valilik- Milli Eğitim Müdürlüğü – Belediye Kitap Fuarlarında İmza Günü ve Söyleşi (Ülkü Eliuz- Fırat Caner) Kozadan Kelebeğe AB Projesi Felsefi YazıYorum MEM Projesi ( A. Mevhibe Coşar) Trabzon Edebiyat Müzesi (A. Mevhibe Coşar -Fırat Caner) KODLAYAP (Valilik- MEB- KTÜ) (A. Mevhibe Coşar- Çiğdem Usta- Gülşen Özçamkan Ayaz)

9 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Birimimizde öğrencilerimizle çeşitli faaliyetlerimiz oldu

10 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Öğrencilerimiz TUBİTAK projesi yaptı. 2209-A kodlu “Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destekleme Programı”  Buse Asena Kara Kaan Kahraman Türkan Aşık Nihal Çobanoğlu

11 Eksiklerimiz … Beklentilerimiz…
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Eksiklerimiz … Beklentilerimiz… Akademik kadromuzun güçlenmesi ihtiyacı sürüyor… *Anabilim dallarımızda en az 3 öğretim üyesi şartı sağlanmalı. (Eski Türk Dili -Türk Halk Edebiyatı- Eski Türk Edebiyatı ABD) *Araştırma görevlilerimiz doktora aşamasında, sayıları giderek azalıyor; yeni ve yüksek lisans aşamasında araştırma görevlisine ihtiyacımız var. (Türk Halk Edebiyatı ve Eski Türk Edebiyatı ABD öncelikli) *Lisansüstü programımızda anabilim dallarını ayırmalı ve öğrenci alımını sistematik hale getirmeliyiz. * Lisans öğrenci sayımızın makul bir seviyeye çekilmesi gerekiyor. * Erasmus programına dahil olmakta güçlük çekiyoruz. * Yeni binamızın nimetlerinden tam anlamıyla yararlanamıyoruz, ihtiyaçlarımızı Dekanlık makamına ilettik, çözüm ve destek bekliyoruz.

12 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Katkı ve çabaları için mesai arkadaşlarıma Dinlediğiniz için siz meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

13


"TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları