1.DÜNYA SAVAŞI’NDA OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çanakkale zaferi Çanakkale Savaşı
Advertisements

Kazanım 1: I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin durumunu, topraklarının paylaşılması ve işgali açısından değerlendirir.
I.DÜNYA SAVAŞI ( ) V.MEHMET REŞAT ( )
Tarafından yayınlanmaktadır.
Birinci Dünya Savaşı / Kavram Haritası
ÇANAKKALE SAVAŞI.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
I. DÜNYA SAVAŞI ( ) Genel Nedenler :
I.DÜNYA SAVAŞI ( ) V.MEHMET REŞAT ( )
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi….
ÇANAKKALE ZAFERİ SAVAŞIN NEDENLERİ.
ÇANAKKALE.
DOĞU CEPHESİ.
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). Genel Nedenler:  Milliyetçilik akımı  Silahlanma  Sanayi inkılabı sonucunda doğan hammadde ve pazar arayışı,  sömürgecilik.
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi yi İtalyaya bırakmış, Balkan hezimeti ise, 500 yıldır.
Birinci Dünya Savaşı.
I.DÜNYA SAVAŞI( ).
ÜLkeLer Arası KöprüLer
1.DÜNYA SAVAŞI.
Hazırlayan Faruk KARADAĞ
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’DA OSMANLI DEVLETİ OSMANLIOSMANLI DEVLETİ,ÇANAKKALE DEVLETİ,ÇANAKKALE SAVAŞI sonrasında ALMANYA ‘nın teklifi üzerine BİRİNCİ DÜNYA.
sandıklı imam hatip lisesi
I.DÜNYA SAVAŞI ( ) V.MEHMET REŞAT ( ) ÖZGÜR GÜVERCİN
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
Çanakale zaferi 18 mart 1915.
1. Dünya savaşI.
ÇANAKKALE ZAFERİ (18 MART 1915)
Savaştığımız Cepheler
ÇANAKKALE SAVAŞI.
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN I. DÜNYA SAVAŞINA GİRİŞİ
Canakkale savaslari Yaprak yurdakul. Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve milliyetçilik akımları.
Hazırlayan:Baran Özpaksoy
DÜNYA SAVAŞI BAŞLIYOR 1.Dünya Savaşı
I.Dünya Savaşı Öncesi ve Savaş Dönemi Sorular
I.DÜNYA SAVAŞI
İÇİNDEKİLER 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE SAVAŞLARI CEPHELER Çanakkale SavaşI’nIn Nedenlerİ DENİZ SAVAŞLARI KARA SAVAŞLARI Çanakkale SavaşI’nIn Önemİ ve SonuçlarI.
I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİNDE DÜNYANIN GENEL GÖRÜNÜMÜ
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi
 SAVAŞIN NEDENLER İ  EKONOM İ K NEDENLER  S İ YAS İ NEDENLER  SAVAŞTAK İ BLOKLAR  İ TT İ FAK VE İ T İ LAF DEVLETLER İ.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
MİLLİ MÜCADELE.
GEÇMİŞ YILLARDA ÖĞRENDİKLERİNİZİ HATIRLAYARAK----> 1. DÜNYA SAVAŞININ TEMEL SEBEBİNİN NE OLDUĞUNU TARTIŞINIZ.
I.DÜNYA SAVAŞI ( 1914 – 1918 ).
UNUTULAN ZAFER KUTÜL AMARE ZAFERİ 100.YIL.
ÜLKELER ARASI KÖPRÜLER
1.DÜNYA SAVAŞI.
MİLLİ UYANIŞ: YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER / Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı Devleti
1.DÜNYA SAVAŞI
Neden bu savaşa dünya savaşı ismi verilmiştir?
1. Dünya Savaşı Osmanlı Devleti’nin Savaştığı Cepheler
I.DÜNYA SAVAŞI ( ) V.MEHMET REŞAT ( )
I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİNDE DÜNYANIN GENEL GÖRÜNÜMÜ
T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK KAZANIMLAR 1.DÜNYA SAVAŞ’INDA OSMANLI DEVLETİ’NİN DURUMUNU,TOPRAKLARININ PAYLAŞILMASI VE İŞGALİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİR.
II. DÜNYA SAVAŞINDA GÜNEY AFRİKA CEPHESİ.  10 Haziran 1940’ta savaşa giren İtalya’nın ilk amacı,güçlü bir donanmaya sahip İngiltere’nin Akdeniz’deki.
2.ÜNİTE MİLLİ MÜCADELE’NİN HAZIRLIK DÖNEMİ. 20.Yüzyıl başında OSMANLI 19. yüzyıl Osmanlı Devleti açısından birçok değişimin yaşandığı bir yüzyıldır. Siyasi.
İNKILÂP TARİHİ ÖĞRETEN TÜRKÇE YARIŞMASI
MİLLÎ UYANIŞ: YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER / BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE OSMANLI DEVLETİ
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
1. DÜNYA SAVAŞI. 1.DÜNYA SAVAŞI’NIN TARİHLERİ I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914'te başlayan ve 11 Kasım 1918'de sona eren Avrupa merkezli küresel savaş.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I
(Hüseyin Nurettin Fikret)
I.DÜNYA SAVAŞI Sebepleri: a-Almanya’nın siyasi birliğini tamamlayarak, sömürgecilikte İngiltere’ye rakip olması b -Fransa ve Almanya arasındaki Alsas-Loren.
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

1.DÜNYA SAVAŞI’NDA OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE? T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede 1.DÜNYA SAVAŞI’NDA OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE?

ALMANYA NEDEN OSMANLI DEVLETİ’NİN SAVAŞA GİRMESİNİ İSTİYORDU? T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede ALMANYA NEDEN OSMANLI DEVLETİ’NİN SAVAŞA GİRMESİNİ İSTİYORDU? 1- Avusturya Macaristan İmparatorluğu ile Almanya üstündeki baskıyı azaltmak. 2- İngiltere ile sömürgelerinin bağlantısını kesmek 3- Osmanlı Halife’sinin İngiliz sömürgeleri üzerindeki nüfuzundan faydalanmak.

OSMANLI DEVLETİ I. DÜNYA SAVAŞI’NDA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede OSMANLI DEVLETİ I. DÜNYA SAVAŞI’NDA Osmanlı Devleti Alman Gemileri: Goben ve Breslau Yavuz ve Midilli Rus Limanlarının Bombalanması SONUÇ: Osmanlı, Almanya’nın yanında savaşa girdi.

OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE? T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE?

ÇANAKKALE CEPHESİ T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede ÇANAKKALE CEPHESİ 1- Deniz ve Kara Savaşı yapıldı. 2- İngilizler ve sömürgelerinden oluşan ANZAC ve Fransızlarla savaşıldı. 3- İtilaf Devletleri, Çanakkale Boğazı’ndan geçemedi. 4- Rusya’ ya yardım gitmediği için Bolşevik İhtilali oldu. 5- I. Dünya Savaşı’nın süresi uzadı.

KAFKASYA CEPHESİ (DOĞU CEPHESİ) T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede KAFKASYA CEPHESİ (DOĞU CEPHESİ) 1- Ruslar tarafından açıldı. 2- Bu dönemde çeşitli Ermeni grupları Rusların yanında yer aldı.  3- 90 bin askerimiz donarak şehit oldu. 4- Bolşevik İhtilali, sonunda Brest – Litowsky anlaşmasıyla Rusya, 1917’de savaştan çekildi. 5- Mağlup olduğumuz halde, bu cephede toprak kazandık.

SİNA-FİLİSTİN-SURİYE CEPHESİ T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede SİNA-FİLİSTİN-SURİYE CEPHESİ 1- İngilizlerle savaşıldı. 2- İngilizler Sina Yarımadası’nı ele geçirdi. 3- Suriye sınırına çekilmek zorunda kaldık.

İRAN-IRAK CEPHESİ T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede İRAN-IRAK CEPHESİ 1- İngilizlerle savaşıldı. 2- İngilizler Basra Körfezi’ni ele geçirdiler. 3- İngilizler, Selmanpak denilen bölgede durdurulabildi.

OSMANLI DEVLETİ’NİN SAVAŞTIĞI CEPHELER T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede OSMANLI DEVLETİ’NİN SAVAŞTIĞI CEPHELER 1- SAVUNMA CEPHELERİ: Çanakkale Cephesi Hicaz-Yemen Cephesi Suriye- Filistin Cephesi 2- TAARRUZ CEPHELERİ: Kafkas Cephesi Kanal Cephesi 3- YARDIMCI CEPHELER: Galiçya- Makedonya- Romanya Cephesi

T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti Hangi Cephede ! Osmanlı Devleti, 1. Dünya Savaşı’na garip bir şekilde girer. Çok sayıda cephede savaşır. Bu cephelerde nüfusunun ve topraklarının önemli bir kısmını kaybeder.