WINDOWS XP KURMA (FORMAT)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Konu: Windows Sistem Araçları
Advertisements

Windows İşletim Sistemi
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
Windows 8.
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
Sistemi ISO imajdan boot ettiğimde karşımıza gelen ekran burda tercihimizi yapıyoruz.
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
KURSUN HEDEFİ TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMINI KAVRAMAK VE BİLGİSAYARI GÜNLÜK HAYATIMIZA YERLEŞTİRMEK.
Windows XP.
Windows 7’deki Yenilikler ve Üstünlükler. 2009'u bitirmeye yaklaşmışken, Microsoft yeni işletim sistemi Windows 7 ile çıka geldi. Vista'da bulunan ve.
Windows 7 Bitlocker ile Sürücü Şifreleme
Bilgisayara Giriş Dersi
KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme
DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
A.ŞAHİN ŞUBAT 2004 Abdulmuttalip ŞAHİN Master Formatör ©
WİNDOWS 7 KURULUM.
Dosya Yönetimi.
CEİT 313 Msconfig.
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
E-OKUL HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
WİNDOWS7 PERFORMANCE MONİTÖR VE RESUORCE MONİTÖR.
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
ÖMER KÖSE ESMA AKMAN SUNA BAŞKIRAN DOĞUŞ KARAKAYA
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ İLE İMAGE ALMA
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
VİRÜS VE TEMİZLEME Virüslerin Etkileri Antivirüs Programları
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı / Ankara Windows XP Kurulumu.
Windows7 virtual pc XP Mode XPM
 Format atma bilgisayarımızı virüslerden, kalan program artıklarından, yavaşlama problemlerinden, hatalardan veya sistemle alakalı oluşabilecek mavi.
KLAVYE VE KISAYOL TUŞLARI Hazırlayan: Pınar KORKMAZ Bil.Tek.Öğretmeni.
Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Windows Kurulumu Resimli
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
Hafta2 Bilgisayar Donanımı Dersi
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
Sistem gereksinimleri: İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı olmalı RAM: 1 GB (32 bit için) veya 2 GB (64 bit için) Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit için) veya.
Windows 7 Kurulumu.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
KÖTÜ AMAÇLI YAZILIMLAR
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
 Windows XP, Microsoft firmasının 2001 yılında piyasaya sürdüğü bir işletim sistemidir.
NORTON GHOST. O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da.
Bilgisayar Donanımı Dersi
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
1-Karşımıza gelen ekranı ileri diyerek geçiyoruz..
Sinem TÜRKOĞLU Sınıfı: 10 – Bilişim No : 59 BILIŞIM TEKNOLOJILERININ TEMELLERI PROJE ÖDEVI WINDOWS 7 KURULUMU.
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ.
Bilgisayar Donanımı Dersi
MSCONFİG AYARLARI VE ÖZELLİKLERİ
Dosya Yönetimi.
GÖREV YÖNETİCİSİ Görev Yöneticisi Görev Yöneticisi - İşlemler
İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
DEEP FREEZE NEDİR?.
İngilizce Eğitim Sistemi Kurulumu
Windows Sorunları ve Çözümleri. 1-Siyah Ekran Sorunu Bu sorun genel anlamda 2 şeye bağlıdır.(Windows’da oturum açılıp açılmaması) Eğer Windows 10’da oturum.
Bilgisayar Donanımı Dersi Bilgisayarın Mimarı Yapısı ve Çalışma Mantığı.
Sunum transkripti:

WINDOWS XP KURMA (FORMAT)

Format atmak demek bir bilgisayara işletim sistemini yeniden kurmak demektir.

Bunun için öncelikle elimizde bilgisayara format atabileceğimiz işletim sistemi cd sinin bulunması gerekir. Bir de cd sürücüsünün çalıştığından emin olalım. Cd mizin çalışır durumda olduğundan emin olalım.

Bu kontrolleri yaptıktan sonra cdyi bilgisayara takıp bilgisayarı yeniden başlatırız. Bilgisayarı cdden açmasını bekleriz. Cdden açarsa aşağıdaki ekran gelir. Bu ekranı görünce herhangi bir tuşa basarız. Not: İlerki aşamalarda yine bu ekranı görebiliriz. O zaman bir tuşa basmıyoruz.

Bu ekran gelmezse? Bu ekran gelmezse biosa yani bilgisayarın kurulum kısmına (setup da denir) girip boot etme sırasını düzenlememiz gerekir. İlk sıraya cdyi almamız gerekir demektir.

BİOS AYARLARI Buraya “setup” da denir. Bios ekranına girilen tuş bilgisayardan bilgisayara değişebilir. Bunu öğrenmek için ilk bilgisayar açıldığında siyah ekrandaki uyarı önemli. Bu bazı bilgisayarlarda delete bazılarında f2 olabilir. Bizim okul bilgisayarlarında f2.

Bilgisayarı açar açmaz hızlıca arka arkaya f2 tuşuna basarız Bilgisayarı açar açmaz hızlıca arka arkaya f2 tuşuna basarız. Setupa girer. Setup ayarları bilgisyardan bilgisayara değişebilir. Bunu burada anlatmayacam. Boot sequence kısmından 1. sıraya cd yi almamız gerekir.

Bu işlemleri yaptıktan sonra cdden başlatırız Bu işlemleri yaptıktan sonra cdden başlatırız. Az evvelki adımları takip ederiz. (Ayrıntısını anlatmıyorum uygulamalı anlatmıştım.) İşlemler aşağıdaki gibi sırasıyla devam eder.( resimler internetten alınmıştır.)

Bilgisayara format attıktan sonra bilgisayarın bazı özellikleri çalışmayabilir (ses, fare, bluetooth, kablosuz vs.) Bunun için sürücü dediğimiz yazılımları kurmamız gerekir. (Bunu uygulamalı anlattığımdan burada ayrıntısından bahsetmeyeceğim.)

KURULACAK PROGRAMLAR Driverler (Sürücüler) Microsoft Office Antivirüs programı Vb istediğimiz progrmalrı kurduktan sonra bilgisayarımız hazır.

Sistem Geri Yükleme Artık bilgisayarımız tertemiz. Şimdi sitem geri yükleme ile sistemde geri yüklem noktası oluşturalım ki ilerki zamanda bilgisayarımızda bir sıkıntı olduğunda sistemi oluşturduğumuz temiz ana döndürebilelim.

Başlat-programlar-donatılar-sistem araçları-sistem geri yükleme Ya da Başlat- ara- sistem geri yükleme diye aratalım. Üzerine tıklayalım.

Hatırlayabileceğiniz bir isim verin gelen ekrana Hatırlayabileceğiniz bir isim verin gelen ekrana. O günün tarihini verebilirsiniz. Ayrı zamanlarda da yeni sistem geri yükleme noktaları oluşturabiliriz. Bu önce oluşturduğumuz noktaları silmez.

Oluşturduğumuzu ilerde olurda peki bir sıkıntı olursa nasıl yükleyeceğiz?

Zamanı geriye mi almak istiyorsun? Sisteme virüs bulaştığında veya bir sıkıntı olduğunda zamanı önceki temiz zamana alabiliriz. Dosyalarımız bu durumdan etkilenmez. Ancak sistemi döndüreceğimiz zamandan sonra kurduğumuz programlar silinir

İyi bir öğretmen, kendisini yavaş yavaş gereksiz kılabilen insandır.  Thomas J. Carrutheris

Hazırlayan: Ayşe EDİS- Bilişim Tekn Hazırlayan: Ayşe EDİS- Bilişim Tekn. Öğretmeni (Resimlerde internetten faydalanılmıştır.)