Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÖREV YÖNETİCİSİ Görev Yöneticisi Görev Yöneticisi - İşlemler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÖREV YÖNETİCİSİ Görev Yöneticisi Görev Yöneticisi - İşlemler"— Sunum transkripti:

1 GÖREV YÖNETİCİSİ Görev Yöneticisi Görev Yöneticisi - İşlemler
Sistem Yapılandırması (msconfig) Kayıt Defteri (regedit) GÖREV YÖNETİCİSİ

2 Görev Yöneticisi Bilgisayarda birden fazla işlemin çalıştırılması sonucunda ya da bir işlem tamamlanmadan bilgisayardan yeni bir işlem yapmasını beklediğinizde bilgisayarınız kilitlenir ve işlem yapamaz hale gelir.

3 Görev Yöneticisi Bu durumda Ctrl+Alt+Delete tuşlarına basarak veya görev çubuğu üzerinde farenin sağ tuş menüsünde yer alan “Görev Yöneticisini Başlat” seçerek görev yöneticisi ekranına ulaşabilirsiniz.

4 Görev Yöneticisi Bu ekrandaki uygulamalar bölümünde açık olan dosyalarınız ve programlarınız listelenir.

5 Görev Yöneticisi Burada yer alan uygulamalardan durumu yanıt vermiyor olanların “görevi sonlandır” düğmesi ile görevlerini sonlandırabilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınızı kilitleyen dosyayı veya programı kapatmış olursunuz.

6 Görev Yöneticisi Bu bölümü kullanarak görevi sonlandır işlemi, belgeyi kaydetmeniz için size bir fırsat verir. Örneğin bir Word belgesi olan Belge 1 üzerinde yazmış olduğunuz metinler var ve bu belgeyi henüz kaydetmediniz. Bilgisayarınızda bir problem oluştu ve Belge 1’ i açamıyorsunuz, dolayısıyla kaydetme işlemi yapamıyorsunuz.

7 Görev Yöneticisi Bu durumda Belge 1’i seçin ve görevi sonlandır düğmesini tıklayın. Açılan “Programı Sonlandır” iletişim penceresini ekranda kaydırırsanız Kaydet düğmesini göreceksiniz. Bu sayede belge üzerindeki yapmış olduğunuz değişiklikleri kaydedebilirsiniz.

8 Görev Yöneticisi

9 GÖREV YÖNETİCİSİ- İŞLEMLER

10 Görev Yöneticisi- İşlemler
Bu pencerede yer alan işlemler menüsünden ise bilgisayarınızın arka planında çalışan program listesini görüntüleyebilirsiniz. Bu ekranda çalışan programların hafızanızdan ne kadar bellek kullandıklarını da görüntüleyebilirsiniz.

11 Görev Yöneticisi- İşlemler
Bu kısımdan çok fazla bellek kullanan gereksiz yere açık olduğunu düşündüğünüz programları seçip işlemi sonlandır düğmesine tıklayarak görevlerini sonlandırabilir ve bilgisayarın hafızasında gereksiz yer işgal etmelerini önleyebilirsiniz. Bu bölümden sonlandırdığınız programda açık olan belgelerinizin tamamı kapatılır ve değişiklikleri kaydetme şansınız olmaz.

12 Görev Yöneticisi- İşlemler
Bu kısımdaki uygulamalardan işletim sisteminin çalışması için gerekli bir uygulama seçip işlemini sonlandırmaya çalıştığınızda, uygulamanın işletim sistemi için gerekli olduğunu ve bu işlemi sonlandıramayacağınıza ilişkin bir uyarı ile karşılaşırsınız.

13 Görev Yöneticisi- İşlemler

14 Görev Yöneticisi- İşlemler
Not 1:İşlemler penceresinin sol alt kısmında İşlemler yanında yer alan çalışan işlem sayısı bilgisayarınızı ilk açtığınızda hiçbir program açık olmadığı halde gibi değerlerse bilgisayarınızın arka planında virüsler işlem yapıyor demektir. İşlemler bölümden seçmiş olduğunuz ve sonlandırdığınız birçok işlem bilgisayar açıldığında kendiliğinden yeniden çalışabilir. Bu nedenle bu programların arka planda çalışmasını bir sonraki konuda anlatılacak olan msconfig yöntemi ile sonlandırabilirsiniz.

15 Görev Yöneticisi- İşlemler
Not 2: Görev çubuğu üzerinde sağ tıkladığınızda görev yöneticisi soluk renkte yani kullanılamaz durumda ise bilgisayarınıza virüs bulaşmıştır. Benzer şekilde görev yöneticisini Ctrl+Alt+Del tuşları ile çalıştırmak istediğinizde görev yöneticisini başlat seçeneği görüntülenmiyorsa sisteminize virüs bulaşmıştır.

16 Görev Yöneticisi- İşlemler
Virüsler sizin görev yöneticisine ulaşmanızı istemezler. Çünkü siz işlemler menüsünü kullanarak arka planda çalışan virüsün çalışmasını geçici de olsa sonlandırabilirsiniz. Google arama motoruna “görev yöneticisi açılmıyor Windows 7” yazıp aratırsanız bu sorunu kolayca çözebileceğiniz farklı yöntemlere erişebilirsiniz. Bu yöntemlerden bir tanesini sizin için anlattık. Bu durum başınıza gelirse aşağıdaki yöntem ile sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz.

17 Görev Yöneticisi Açılmıyor Sorunu Çözümü
Başlat bölümündeki“Programları ve dosyaları ara” kısmına gpedit.msc yazın. Açılan pencerede Kullanıcı Yapılandırılması altında yer alan Yönetim şablonları seçeneğini tıklayın. Ardından Sistem seçeneğine girin ve açılan pencereden Ctrl + Alt + Delete seçeneklerini tıklayın.

18 Görev Yöneticisi Açılmıyor Sorunu Çözümü
Görev Yöneticisini Devre Kaldır'ı açın ve Yapılandırılmadı seçeneğini seçip Tamam düğmesine tıklayın.

19 Görev Yöneticisi- İşlemler
Not3: Görev çubuğu ve masaüstü kendiliğinden kaybolduğu durumlarda Ctrl+Alt+Delete tuşları ile görev yöneticisi başlatılır. Dosya – Yeni Görev Çalıştır bölümüne Explorer.exe yazılır. Tamam, düğmesi tıklanır. Bu işlem sonucunda bilgisayarınızı yeniden başlatmanıza gerek olmadan sorun düzelir.

20 SİSTEM YAPILANDIRMASI (MSCONFIG)

21 Sistem Yapılandırması (msconfig) Başlatma Seçenekleri
Bilgisayarınız açılırken birçok program arka planda kendisini çalıştırır. Örneğin müzik dinlemek için yüklediğiniz Winamp programı siz hiç fark etmeseniz de her bilgisayar açılışında arka planda çalışır. Bu işlem sizin geçici hafızanızdan bir miktar hafıza kullanır.

22 Sistem Yapılandırması (msconfig)
Bu şekilde çalışan tane program hem bilgisayarınızın açılışını hem de normal kullanım hızını yavaşlatır. Arada sırada çalışan programlarınız bile bilgisayarın her açılmasıyla birlikte saatin yanında simgesi belirir ve sizin Ram(geçici bellek) meşgul eder.

23 Sistem Yapılandırması (msconfig)
İsterseniz msconfig yöntemi ile bu programların bilgisayarın açılışında çalışmalarını engelleyebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için Başlat menüsünde yer alan “Programları ve dosyaları ara” kısmına msconfig yazılıp sonuca tıklanarak“Sistem Yapılandırması Programı” başlatılır. Dilerseniz bu kısma “Sistem Yapılandırması” araması ile de ilgili pencereye erişebilirsiniz.

24 Sistem Yapılandırması (msconfig)
Bu pencerede yer alan Başlatma kısmından açılışta çalışmalarını istemediğiniz programları engelleyebilirsiniz. Bu kısımda iptal ettiğiniz programlar bilgisayarınızdan kaldırılmaz yalnızca açılışta çalışmaları engellenir. Siz programı kullanmak istediğinizde programın kendi menüsünü veya kısayollarını kullanarak programı çalıştırabilirsiniz. Başlatma kısmındaki programları kaldırarak hem bilgisayarınızın açılış hızını hem de kullanım hızını arttırabilirsiniz.

25 Sistem Yapılandırması (msconfig)

26 Sistem Yapılandırması (msconfig)
Not: Bu kısımdan virüs programını kaldırmanız önerilmez. Bunun yanı sıra örneğin Asus marka bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız ASUS ’un kendi programlarını kaldırmanız önerilmez. Eğer ki bu bölümdeki programları kapatmanız bilgisayarınızda bir sorun oluşturursa yeniden bu bölümden programların çalışmasını aktif hale getirebilirsiniz.

27 KAYIT DEFTERİ (regedit)

28 Kayıt Defteri (regedit)
Başlat bölümündeki “Programları ve dosyaları ara” kısmına regedit yazıp çalıştırarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi penceresine erişebilirsiniz.

29 Kayıt Defteri (regedit)
Kayıt defteri; donanımlar, yüklü programlar ve kullanıcı hesapları ile ilgili önemli bilgileri içeren bir veri tabanıdır. Bu bölümdeki ayarları değiştirmeniz çok önerilmez. Ancak güvendiğiniz kaynaklardan elde ettiğiniz bilgiler ile bu bölümde değişiklik yapabilirsiniz.

30 Kayıt Defteri (regedit)
Örneğin internet açılış sayfanız istemediğiniz bir sayfa ile değişmişse Google arama motoruna “internet açılış sayfasını değiştiremiyorum” araması yaptığınızda regedit üzerinde birkaç ayar ile bu sorundan kurtulabileceğiniz önerileri ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda kayıt defteri üzerinde gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

31 Kayıt Defteri (regedit)
Örneğin bilgisayarınızdaki USB girişlerin kullanılmasını istemiyorsunuz. Yine bu bölümü kullanarak USB girişleri yazılımsal olarak bir takım ayarlar ile devre dışı bırakabilirsiniz. Bilgisayarınızda karşılaştığınız sorunlar ile ilgili internet üzerinde yapmış olduğunuz arama sonuçlarında regedit ifadesine çok sık rastlayabilirsiniz.

32 Kayıt Defterini Yedekleme
Kayıt defteri üzerinde olası bir hatalı değişiklik yapma ihtimalinize karşılık kayıt defterini yedekleyebilirsiniz. Bir sorun olduğunda bu yedeği kullanabilirsiniz. Bu işlemleri Kayıt Defteri Düzenleyici penceresinde Dosya menüsünde yer alan Al ve Ver seçenekleri ile yapabilirsiniz.


"GÖREV YÖNETİCİSİ Görev Yöneticisi Görev Yöneticisi - İşlemler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları