 Beyaz Nokta Gelişim Vakfı, sorunların köklerine inerek toplumsal yaşamın tüm kesitlerinde akılcılık ve erdem’i egemen kılma arayışları sonucunda 1994.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A.Şükran Demiralp Şubat, 2013
Advertisements

Proje ve Sorunlar ÖZLEM DEĞİRMENCİOĞLU 3 Kasım 2006 MMO.
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
NE GEREK VAR GRUBU Buket Akcengiz
İnternet Siteleri Yönetimi
Nüfusun Yaşlanması Çalışma Grubu
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
agk88.com Google Apps Eğitim Sürümü
T.C ŞANLIURFA VALİLİĞİ İl Merkez Proje Ofisi 2008 – 2009 SODES PROJELERİ WEB YÖNETİM ARAYÜZÜNÜN KULLANILMASI.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
POSTA KESİTLERİ (EN KESİTLERİ)
Bireysel / Kurumsal / Toplumsal “ Yaşamlarımızı şekillendiren yaygın ve yerleşik kalıplar’ın sorgulanması” 19 Aralık 2012 / İstanbul.
Sep / Rev. 1© Copyright Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı, Öğrenmeyi Öğrenme’nin kritik parçası: Her sorun bir öğrenme yetersizliğidir.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
11 Haziran 2007BNGV ÖğrEv® Projesi Bireysel Değişim Programı Taahhüt Noterliği Sistemi TNS BEYAZ NOKTA ® GELİŞİM VAKFI.
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
Güvenlikçiden YK Bşk.na Bir kuruluşta en alttan en üste bilgi katma değeri yaratma örnekleri.. Sayfa ve satırları lütfen enter tuşuyla ilerletiniz..
Ödev Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar,
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Küreselleşme ve Çözüm Kabiliyeti Rev 2 – Temmuz 2014 ©Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
ODTÜ KİŞİSEL GELİŞİM TOPLULUĞU TANIŞMA TOPLANTISI 7 Ekim 2009.
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği
ZAMİR NEDİR? İsmin yerini tutabilen,isim gibi kullanılabilen,isim soylu kelimelerle bazı eklere zamir denir. Ahmet’ten öğrendim. > Ondan öğrendim. Kitabı.
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
"İnsanların hayatına, faaliyetine egemen
GİRİŞ GÖREV İŞLEM KAYNAK DEĞERLENDİRME SONUÇ Ağ Araştırması.
BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
March 2, 07 © Copyright M.Tınaz Titiz, Herkes İçin Bir Anahtar Kavram: “ Yaşam Alanı”
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Araçlar: Kitaplar, Tahtalar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar 10.Görsel Araçlar: Kitaplar, Tahtalar.
Ayın Problemi: İşitme Sorunları.
DİLEKÇE NASIL YAZILIR?.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi
GÖRME ENGELLİ KAYNAŞTIRMA ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİMİ
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Poster tasarımları resimlerle desteklenmelidir Yazılar acık ve net olmalıdır. Yazı tipleri okunur olmalıdır . Başlık olmalıdır. Fazla yazı kullanılmamalıdır.
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi Kullanıcı Giriş İşlemleri.
İlkokuma Yazma Öğretiminin İlkeleri
Ekle Butonunu tıklayın.
Bir Şey Değişir, Her Şey Değişir! TOÇEV 4. eğitim yılında da sizlerle elele... Çocukların dünyalarını değiştirebilmek için... Daha iyi bir gelecek için…
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
Ucu sivri bir kalemin kağıt üzerinde bıraktığı iz bir noktadır.
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
Çalışma Yaprağı.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ. Bu dersimizde yaptığınız araştırmalarınızı ve taslak çiziminizi bir araya getirin. Artık tasarımınızın nasıl bir şekilde.
GÜNLÜK & TASARIM GÜNLÜĞÜ
BRAİLLE YAZI SİSTEMİNDE KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
STAJ İŞLEMLERİ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ
Kendini Geliştirme Amaçlı Hızlı Dönüşüm Kampı (v 5.0)
GENÇLERDE UYUM.
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
ÖZEL AÇILI ÜÇGENLER ÜÇGENİ Özellik: *** 30 un gördüğü a ise 90 ın gördüğü 2a dır. *** 30 un gördüğü a ise 60 ın gördüğü.
ENGELLİLERE YÖNELİK TUTUMLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI
Geleceği İnşa Et….
Tanımı, Bölümleri, Sınırları, Diğer Alanlarla İlişkisi, Önemi.
ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI. PLAN Bir düşünceyi, bir işi ve tasarıyı sonuçlandırmak için önceden belirtilen hususların çizgi resim ve ya yazıyla gösterilmesidir.
Sunum transkripti:

 Beyaz Nokta Gelişim Vakfı, sorunların köklerine inerek toplumsal yaşamın tüm kesitlerinde akılcılık ve erdem’i egemen kılma arayışları sonucunda 1994 yılında kuruldu.  “Bireylerin Sorun Çözme Kabiliyetini artırarak toplumu daha kaliteli bir yaşam seviyesine yükseltmek amacıyla geliştirdiği ve uygulamakta olduğu projelerden bazıları; Ezbersiz Eğitim, Gençler için Kişisel Gelişim Platformu (KİGeP), Yurttaşlık Eğitimi, Bilim Çantası, Öğrenme Evi® gibi öncü ve yenilikçi uygulamalardır.  Vakfımızın Başkanı Tınaz TİTİZ’ dir.

 Bu organizasyon 5-12 yaş arasındaki çocuklara açıktır. Büyüklerince yapıldığı izlenimi güçlü olan veya yasal sorunlar doğurabilecek tasarımlar başkaca neden gösterilmeden elenecektir (daha bu yaşlarda bu işlere girişmelerini özendirmemek için ),  Okul Öncesi Derneği olarak 5-6 Yaş Grubu çocuklarda uygulanabilecek bir proje.

 İstenilen tasarım konuları şunlar olup, mutlaka her birisi için birer tasarım yapma zorunluğu yoktur; bir tane dahi yeterlidir: 1. Sizin bir bireysel sorununuzu çözebilecek bir tasarım yapınız, 2. Oturmakta olduğunuz ev, apartman veya siteye ait bir sorunun çözümü için bir tasarım yapınız, 3. Yaşadığınız kentin bir sorununun çözümü için bir tasarım yapınız. 4. Ülkemizin bir sorununun çözümü için bir tasarım yapınız,

 Yapılacak tasarımlar bir adet A4 kağıdı üzerinde olacak ve bir tarayıcı ile taranarak jpg formatında bir e-postaya eklenerek yollanacaktır,  Her tasarım kağıdının üst orta kısmına, tasarımı yapan kişinin adı ve soyadı, bitirmiş olduğu yaşı (2009-doğum yılı) ve halen yaşadığı il adı - gerekirse büyüklerince- yazılacaktır,  Tasarımlar siyah-beyaz ya da renkli olabilir; herhangi bir çeşit kalem kullanılabilir,  Yazı yazma konusunda henüz yeterli beceriyi edinmemiş çocuklar için dezavantaj olmaması için tüm tasarımlar çizim şeklinde olacak, çizimlere sadece çok kısa açıklamalar yerleştirilebilecektir (bu amaçla başlangıçta değinilen örneğin incelenmesi önerilir),

 Tasarımlar adresine yollanacaktır,  Gönderilecek tasarımların e-postada görülecek olan son tarihi 30 Ekim 2009′dur,  Gönderilen tasarımlar özlerine dokunulmadan tasarımcının adı ile sitelerindeki birer klasörde yayımlanacaktır,  Yollanacak tasarımların tüm yayın hakları Beyaz nokta® Gelişim Vakfı’na ait olacaktır.

 Çocukların bir bölümünün düşüncelerini yazıyla ifade edemeyecek kadar küçük olmaları nedeniyle, daha çok çizim şeklinde ifade etmeleri istenilmiş. Önerimiz, buna benzer bir fikri yurdumuzda uygulayıp bizim çocuklarımızın ne gibi tasarımlar yapacaklarını görmek.

 Bunları biraraya getirip, Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı sitesinde ( her tasarımı yapan çocuğumuzun adı altında yayımlayacağız.  Fikir bu kadar basit. Bakalım büyüklerimize örnek olabilecek tasarımlar gelecek mi? (Belirtmeye gerek yok, çocukları yerine tasarım yapıp yollayacak ebeveynlere kapalıdır ).