Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI"— Sunum transkripti:

1 ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI

2 1- Web sayfasından gerekli dosyaları indirin.
kisi.deu.edu.tr/burak.sengoz Şubenize ait DWG dosyasını ve diğer tüm dosyaları indirin.

3 2017-2018 Bahar Dönemi Ulaştırma II Projesi
Ulaştırma II proje dersi kapsamında her öğrenciye bir adet proje verilecektir. Her öğrenci kendi proje numarasına karşılık gelen dijital tesviye eğri haritalarının çıktısı (1/1000 ölçekle 80x60 cm) boyutunda alacaktır. Proje yapımına ilişkin genel bilgileri içeren dökümanın çıktısı alınacaktır. Üzerinde tashih konularının, tashih tarihi ile imzaların bulunduğu dökümanın çıktısı alınacaktır. bu döküman üzerine fotoğraf eklenerek tüm derslere getirilecektir. Her bir proje numarasına karşılık gelen geçki elemanlarına ilişkin veriler (proje hızı, yan emniyet sürtünme katsayısı, max. boyuna eğim, yol sınıfı) ile zemin özelliklerini içeren döküman bu siteden yüklenecektir. Proje paftasını çıktıya hazırlanması için gerekli aşamaları buradan görebilirsiniz  PROJE DÖKÜMANLARI Önce listeleri indirerek proje numaranızı öğrenin! Proje Verileri ve Danışman Listesi (Örgün Öğretim) Proje Verileri ve Danışman Listesi (İkinci Öğretim) Proje İmza Kapağı  Proje Veri Föyü CBR Grafiği  NOT: 1-324 no.lu projeler için Part1-Part5 tüm zipli dosyaları indirildikten sonra bir tanesine sağ tıklayıp "buraya çıkart" yapılarak birleştirilmelidir. Böylece tek bir DWG dosyası elde edilecektir. Paftalar (Örgün Eğitim 1. Şube) Paftalar (Örgün Öğretim 2. Şube) Paftalar (İkinci Öğretim 1. Şube için) Paftalar (İkinci Öğretim 2. Şube için)

4 2- Proje Verileri PDF dosyasından isminize karşılık gelen proje no
2- Proje Verileri PDF dosyasından isminize karşılık gelen proje no.sunu bulun. Veri listesi öğrenci numarası sırasındadır. NOT: 1-324 no.lu projeler için Part1-Part5 tüm zipli dosyaları indirildikten sonra bir tanesine sağ tıklayıp "buraya çıkart" yapılarak birleştirilmelidir. Böylece tek bir DWG dosyası elde edilecektir. Paftalar (Örgün Eğitim 1. Şube) Paftalar (Örgün Öğretim 2. Şube) Paftalar (İkinci Öğretim 1. Şube için) Paftalar (İkinci Öğretim 2. Şube için) arasında değişmektedir. Proje hızı, A ve B nokta kotlarını ve diğer tüm veriler dönem boyunca kullanılacaktır. Proje kapak (imza) sayfasında Proje No, Ad Soyad, Öğrenci No ve Danışman kısımlarını doldurarak, vesikalık fotoğrafınızı yapıştırın. DWG dosyası AutoCad 2007 formatında kaydedilmiştir. DWG dosyasında proje numaranıza karşılık gelen, tesviye eğrili arazi parçasını bulun (örn. 201 no.lu proje)

5 201 no.lu projeye ait veriler ve atanan danışman

6 3- Paftayı çıktı almaya hazır hale getirin.
Antet kısmında doldurulması gereken yerleri doldurun. (Ad soyad, öğrenci no, proje no, danışman ismi, proje verileri) Tashih no, tarih ve çizim ismi, haftalık proje aşamalarına göre değişecektir. Boş bırakılıp haftalık uygulamalara göre sonradan (elle) yazılabilir.

7

8 “AB CIZGI” layer’ında kayıtlı olan kırmızı çizginin, SINIR layer’ında kayıtlı dikdörtgen alanı solda kestiği nokta “A”, sağda kestiği nokta “B” mücbir noktanızdır. Yani proje güzergahınız A noktasından başlayıp B noktasına ulaşmalıdır. B A

9 A ve B noktalarınızı birer küçük daire (örn
A ve B noktalarınızı birer küçük daire (örn. 5 birim çapında) çizerek işaretleyin ve üzerine “A” ve “B” yazın. SINIR dörtgeni 700 x 500 m boyutundadır. Çıktı alacağınız alan ise 800 x 600 m boyutunda olacaktır. SINIR dikdörtgeni “offset” komutuyla 50 birim offset basılarak çıktı sınırı elde edilebilir.

10

11 Pafta plot sınırlarını belirledikten sonra, çıktıda görünmemesi gereken layer’ları (AB CIZGI, PROJE NO ve SINIR) kapatın. Bunu yapmadan önce offset bastığınız 800 x 600 m’lik çıktı sınırını PLOT_SINIR layer’ına atabilirsiniz.

12 Kendinize ait paftayı düzenledikten sonra, tesviye eğrili arazinin geri kalan kısmını “TRIM” komutuyla (PLOT_SINIR’daki dörtgeni sınır seçerek) silebilir ve kaydedebilirsiniz.

13 4- Paftanın çıktısını alın.
Alacağınız çıktı 1/1000 ölçeğinde olmalıdır. PLOT sınırı dörtgeni 800x600m boyutunda olduğundan, ölçekli çıktısı 80x60cm olacaktır. Proje dönemi boyunca sıfır poligonu, güzergah, enkesit noktası yerleştirme vb. aşamalarda tesviye eğrili harita kullanılacağından, projenizi elde çizerek yapacaksanız 4-5 kopya almanız önerilir (pafta çizimi elinizde kayıtlı bulunacağından proje ilerledikçe de çıktı alınabilir.) Çizimlerinizi AutoCad ortamında yapacaksanız, ilerleyen aşamaları bu pafta üzerinde çizmeniz gerektiğinden, her hafta çizimlerinizi tamamladıktan sonra çıktı almanız gerekecektir.


"ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları