Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir ileti ş im a ğ ıdır. Internet, insanların.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNTERNET HABERLEŞME ARAÇLARI
Advertisements

İNTERNET.
ERGÜL MULLAHASAN
İNTERNET.
FİBER OPTİK TEKNOLOJİSİ Cüneyt SÖNMEZ Onur CÖMERT
BBY 302 Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM CEİT 316
CEIT 101 Teorik Vasfi Tuğun - Konu 9 -.
Bilgisayar Ağ Pasif Bileşenleri
Erişim Ağları ve Fiziksel Ortam
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
İnternete Nasıl Bağlanırız?
INTERNET ve AĞLAR.
Bilgisayar Ağ Sistemleri
Ünite 11 bilgisayar ağları
BİLGİSAYAR AĞLARI Bilgisayar ve Benzeri Sayısal Sistemlerin Belirli Bir Protokol Altında İşletimde Bulunmasını Sağlayan Sistem BİLGİSAYAR AĞI.
Ka band ve Uydudan İnternet
ISL417-Yönetim Bilgi Sistemi İletişim ve Ağ Sistemleri 15. Hafta.
İnternet ve e-posta Yönetimi
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
İNTERNET Kağan GÜL.
Bilgisayar A ğ ları BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
SAĞLIK YÜKEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1/B NERMİN ATEŞ
GİRİŞ ve ÇIKIŞ BİRİMLERİ
99 CHAPTER İLETİŞİM VE AĞLAR. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 9-2 İletişim nedir? İki veya daha fazla bilgisayar arasında.
Büyük Risk Bilgisayar Ağları Network Soru-Cevap 1 Bilgisayar Ağları
İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ
GENİŞBANT İNTERNET TEKNOLOJİLERİ
1- BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Internette iki çe ş it adresleme kullanılır. IP numarası herhangi bir bilgisayar internete ba ğ landı ğ ı anda, dünya üzerinde sadece ona ait olan bir.
Bilgisayar Destekli Eğitim
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
Bilgisayar Ağları.
GİRİŞ ve ÇIKIŞ BİRİMLERİ
xDSL TEKNOLOJİLERİNİN ÖZELLİKLERİ ve SON GELİŞMELER
Bilgisayar Ağları İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
Ağ Topolojileri Bus Topolojisi Yıldız Topolojisi Tree Topolojisi
AĞ SİSTEMLERİ. * İnternet, milyarlarca insana aynı anda hizmet eden ve sayısı sürekli artan bilgisayar ağları koleksiyonudur. Dünyadaki bilgisayar ağlarının.
XDSL ADSL XDSL;Türkiye’de ADSL olarak bilinen DSL (Digital Subscriber Line/Dijital Abone Hattı) teknolojilerinin ilk halinden(DSL) bugüne kadar geliştirilmiş.
Lınk layer ProtoCol (ARP,INARP) YUNUS EMRE BAYAZIT.
ERp SOFTWARE Hasan HASANOV Slayt içerikleri  ERP Software nedir?  Türkiye’de ERP Uygulamaları  İ nternet ERP  ERP den Önce  ERP den Sonra.
DONANIM VE YAZILIM.
Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ
İnternet Nedir? İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU -Voice/VoIP
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
BİLGİSAYAR AĞLARI Hakan AYHAN Eğt. Bil. formatörü.
Ağ Donanımları Kablo ve Konnektörler
Ağ Donanımları Kablo ve Konnektörler
AĞ TEMELLERİ.
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
Ağ Topolojileri Öğr. Gör. Arif DAŞ.
BİLGİ TOPLUMU.
İki ya da daha fazla bilgisayarın bilgi paylaşımı veya iletişimi için bağlanmasıyla oluşan yapıya “Bilgisayar Ağı” denir.
Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ
AĞ DONANIMLARI BARIŞ BAYRAM :
Ağ Temelleri 2. Hafta Dersi -Ağ nedir? -İletim Yöntemleri -Ağ Topolojileri
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Kablolar-Fiber Optik.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
İ nternet’in Tarihi Geli ş imi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın.
Sunum transkripti:

Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir ileti ş im a ğ ıdır. Internet, insanların her geçen gün gittikçe artan "üretilen bilgiyi saklama payla ş ma ve ona kolayca ula ş ma" istekleri sonrasında ortaya çıkmı ş bir teknolojidir. Bu teknoloji yardımıyla pek çok alandaki bilgilere insanlar kolay, ucuz, hızlı ve güvenli bir ş ekilde eri ş ebilmektedir. Internet'i bu haliyle bir bilgi denizine, yada büyükçe bir kütüphaneye benzetebiliriz.

Internet, ilk olarak 1960’lı yılların sonunda Amerika Birle ş ik Devletleri’nde bulunan DARPA’ya (Defence Advanced Research Project Agency - Savunma İ leri Düzey Ara ş tırma Projeleri Kurumu) ait farklı yerlerdeki bilgisayar sistemlerini birbirine ba ğ lamak amacıyla kurulmu ş bir bilgisayar a ğ ıdır. Daha sonra bu a ğ a çe ş itli üniversite ve ara ş tırma kurumlarının ba ğ lanması ile a ğ geni ş lemi ş ve 'Internet' adı altında dünyayı saran bir a ğ konumuna gelmi ş tir.

İ nternet’e her yerden ba ğ lanmak mümkündür. Ba ğ lantı türüne göre gereksinimler farklılık gösterebilir. Telefon hattı üzerinden ba ğ lantı i ş lemini gerçekle ş tirmek için (Dial-Up, ADSL gibi) bir bilgisayar ile modem, telefon hattı ve İ nternet Servis Sa ğ layıcısına (ISS) gereksinim vardır.

Telefon aramalı ba ğ lantı – Çevirmeli A ğ (Dial-Up Connection) : Sahip olunan telefon hattı ile İ nternet servis sa ğ layıcıların sa ğ ladı ğ ı ba ğ lantı türüdür. Bu tür ba ğ lantı için ISS’ler kullanıcılara aylık sınırlı saatte kullanım veya sınırsız kullanım seçenekleri sunarlar. Bu ba ğ lantı türünde kullanıcıların bilgisayar, telefon hattı ve modem cihazına sahip olması gereklidir. İ nternet Servis Sa ğ layıcıları ise ana bilgisayarını ve İ nternet merkezini kullanıcıların hizmetine sunarlar.

Asimetrik Sayısal Abone Hattı (ADSL-Asymmetric Digital Subscriber Line) Mevcut telefonlar için kullanılan bakır teller üzerinden yüksek hızlı veri, ses ve görüntü ileti ş imini aynı anda sa ğ layabilen bir modem teknolojisidir. Geni ş bant eri ş imi sa ğ ladı ğ ından dünyada internet kullanıcıları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. ADSL’de telefon hattı üzerinde kapasiteyi daha verimli kullanmak amacıyla sayısal kodlama teknikleri kullanılır. Asimetrik yapısı nedeniyle internet ya da benzer veri kaynaklarına ula ş ıp tek yönde veri aktarımı yapmak isteyenler için en elveri ş li uygulamadır.

Uydu ile İ nternet ba ğ lantısı : Kullanım amacı ve iletilen verinin türü ne olursa olsun, bu uydu sistemi, karasal bir alt yapı gerektirmedi ğ i için uzak birimlerin birbirleriyle ve merkez bilgisayarla kesintisiz veri ileti ş imini sa ğ lar. Bütün sistemin tek bir merkezden gözlenebilmesi sonucu sorunların anında giderilme olana ğ ı vardır. Bu ba ğ lantı türünde veriler terminallerden uyduya gönderilir. Veriler uydudan merkezî yer istasyonuna, buradan da ilgili terminallere iletilir. 0,7-1.8 m’lik küçük çaplı antenlerin kullanıldı ğ ı uydu sistemi, terminal kurulabilecek her yerde hizmet verebilen son derece ekonomik bir sistem türüdür.

LAN ( Local Area Network- Yerel A ğ Sistemleri) Bir bina içindeki birimlerde bulunan bilgisayarlar arası ba ğ lantıyı sa ğ layan a ğ sistemine LAN adı verilir.Bir bilgisayarda yer alan bilgiler di ğ er bilgisayarlara kablolar aracılı ğ ı ile aktarılır. Yerel a ğ sisteminde UTP, STP, koaksiyel bakır kablo veya fiber optik kablolardan birisi kullanılır.

ADSL, (Asymmetric Digital Subsciber Line/ Asimetrik Sayısal Abone Hattı) servis sa ğ layıcı ile kullanıcı arasında telefon hattı ile kurulan asimetrik bir veri hattı olarak tanımlanabilir. Dünyada daha çok ev kullanıcıları ve küçük i ş letmelere sunulan, ucuz bir geni ş bant Internet çözümüdür.

Bu ba ğ lantıda her modeme, servis sa ğ layıcıda bulunan DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) cihazının bir portu ayrılıyor. Özetle, kullanıcı ile ISS arasında payla ş ıma kapalı, özel bir ba ğ lantı kuruluyor; bu durumda aynı bölgedeki kullanıcılar birbirlerinin ba ğ lantı aktivitelerinden etkilenmiyorlar.