Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternete Nasıl Bağlanırız?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternete Nasıl Bağlanırız?"— Sunum transkripti:

1 İnternete Nasıl Bağlanırız?

2 İnternet Bağlantısı Bunlar; Donanım ve yazılım olarak adlandırılır.
İnternet bağlantısı için gerekli olan malzemeleri iki bölümde inceleyebiliriz. Bunlar; Donanım ve yazılım olarak adlandırılır.

3 İnternet Bağlantısı İçin Gerekli Donanımlar
Ethernet Kartı Modem Kablo / Kablosuz Telefon Hattı

4 İnternet Bağlantısı İçin Gerekli Donanımlar
Ethernet Kartı: Bilgisayar ile modem arasındaki ilişkiyi sağlayan parçadır. Günümüzde ethernet kartları kablolu ve kablosuz olarak modemle ilişki kurmaktadır.

5 İnternet Bağlantısı İçin Gerekli Donanımlar
Modem: Dijital bilgileri analog bilgilere, analog bilgileri dijital bilgilere dönüştüren alet olarak tanımlanabilir. Günümüzde en fazla kullanılan modemler ADSL Modem olarak isimlendirilir. Modemler kablolu ve kablosuz olarak ikiye ayrılır.

6 İnternet Bağlantısı İçin Gerekli Donanımlar
Kablo: Kablolu modem ve bilgisayar arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla kullanılır. Günümüzde en çok kullanılan kablo CAT5 olarak isimlendirilir. Kabloların ucuna RJ45 isimli parçaların takılması gerekir.

7 İnternet Bağlantısı İçin Gerekli Donanımlar
Telefon Hattı: İnternet bağlantısı için gerekli olan parçalardan biri ve belki de en önemlisi telefon hattıdır. İnternet bağlantınızın hızı, yükleme, indirme kapasitesi, bağlantınızın sürekli olması telefon hattınıza bağlıdır. Önceleri internet bağlantısı için telefon gerekli olmasına rağmen şimdiler de telefona gerek kalmamıştır.

8 İnternet Bağlantısı İçin Gerekli Yazılımlar
İşletim Sistemi Windows Android Pardus Linux İnternet Tarayıcıları İnternet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Opera Safari

9 İnternet Bağlantısı İçin Gerekli Yazılımlar
Gerek bilgisayar gerekse diğer aletlerle internete bağlanmak için mutlaka işletim sistemlerine gereksinim vardır. İşletim sistemleri kullanılan aletlere ve işletim sistemini üreten firmalara göre değişiklik göstermektedir.

10 İnternet Bağlantısı İçin Gerekli Yazılımlar
Günümüzde en yaygın kullanılan işletim sistemlerini şöyle sıralayabiliriz. Windows İşletim Sistemleri, Unix, Pardus, Android, Apple bunlardan bazılarıdır.

11 Bilgisayar Ağları İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir.

12 Bilgisayar Ağları

13 Bilgisayar Ağlarının Amaçları
Ağa bağlı tüm bilgisayarlar birbirleri ile iletişim kurabilirler, aynı kaynakları paylaşabilirler.  İletişim kolaylığı. Ağ kullanan insanlar mail, chat odaları, videolarla v.b. daha kolay ve etkili iletişim kurabilirler. Donanım paylaşımı. Ağ dünyasında, ağ üzerindeki herhangi bir bilgisayar ağda paylaşılan donanım kaynaklarına ulaşabilir ve bunları kullanabilir. Örneğin ağdaki bir bilgisayar ağın paylaşıma açık yazıcısından kendi bilgisayarı üzerinden çıktı alabilir.

14 Bilgisayar Ağlarının Amaçları
Dosya, veri veya bilgi paylaşımı. Ağdaki yetkili kullanıcı ağ üzerindeki diğer bilgisayarlardaki veri ve bilgilere ulaşabilir. Ağdaki bu bilgi ve verilere kolayca ulaşabilme seçeneği birçok ağın önemli bir özelliğidir. Yazılım paylaşımı. Ağa bağlı kullanıcı ağdaki uygulama programlarını uzaktaki bilgisayarlara kurabilir.

15 Büyüklüklerine Göre Bilgisayar Ağları
LAN - Local Area Network WAN - Wide Area Network

16 Yerel Alan Ağı (LAN) Ev, okul, laboratuar iş binaları vb. gibi sınırlı coğrafi alanda bilgisayarları ve araçları birbirine bağlayan bir bilgisayar ağıdır.

17 Yerel Alan Ağı (LAN) Örnekler
İnternet Kafe Okullardaki Ağlar Küçük Ofislerdeki Ağlar Hastanelerdeki Ağlar

18 Geniş Alan Ağları (WAN)
Geniş alan ağı, ( Wide Area Network, WAN), birden fazla cihazın birbiri ile iletişim kurmasını sağlayan fiziksel veya mantıksal büyük ağdır. Yerel alan ağlarının birbirine bağlanmasını sağlayan çok geniş ağlardır. En meşhur geniş alan ağı İnternettir.

19 Geniş Alan Ağları (WAN) Örnekler
İnternet İl ve İlçelerdeki ağlar Milli Eğitim Bakanlığı Ağı E-devlet Ağı Bankaların Ağ Bağlantıları

20 Soru: Ali arkadaşı Emre’ye bilgisayarındaki müzikleri göstermiştir. Emre müzikleri beğendiğini ve müzikleri kendi bilgisayarına aktarmak istediğini belirtir. Ali ya da Emre’nin yanlarında USB bellekleri ve sabit diskleri bulunmamaktadır. Emre Ali’nin bilgisayarındaki müzikleri nasıl alabilir?

21 Soru: Buse ve Leyla bilgisayarda oyun oynamayı çok sevmektedir. Buse oyunları ağ kurarak birlikte oynayabileceklerini Leyla’ya söylemiştir. Buse ve Leyla Buse’lerin evinde birlikte ağ kurarak oyun oynamaya karar vermişlerdir. Buse ve Leyla’nın sevdikleri oyunu oynayabilmek için kuracakları ağ türü nedir?

22 Soru: Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağlarının amaçlarından değildir? İletişim Kolaylığı Kişisel Şifre Paylaşımı Dosya Paylaşımı Yazıcı Paylaşımı

23 Teşekkürler


"İnternete Nasıl Bağlanırız?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları