Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR AĞLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR AĞLARI."— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYAR AĞLARI

2 Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı (network) denir. Bir bilgisayar ağında çok sayıda bilgisayar yer alır. Bu bilgisayarlar yan yana duran iki bilgisayar olabileceği gibi tüm dünyaya yayılmış binlerce bilgisayar olabilir. Genellikle bilgisayarlar birbirine kablo ile bağlanır fakat günümüzde bu kablosuz da (wireless) sağlanabilir.

3 Bilgisayar ağına bağlı olan bir bilgisayar diğer bilgisayarlarla bağlantı içindedir. Diğer bilgisayarlarla iletişim kurar, onların sabit diskinde yer alan verilere (bilgilere) erişir, onların programlarından yararlanır. Bilgisayarlar birbirine bağlantı kurmak için ethernet kartı kullanır. Bilgisayar ağlarının en önemli yararı BİLGİ PAYLAŞIMIDIR.

4 BİLGİSAYAR AĞLARI YEREL ALAN AĞI-LAN LOCAL AREA NETWORK
GENİŞ ALAN AĞI-WAN WİDE AREA NETWORK

5

6 1-YEREL ALAN AĞI-LAN Birbiriyle yakın mesafedeki bilgisayarların bir kablo ve ya ethernet kartı aracılığıyla bağlanmasından oluşan bilgisayar ağlarıdır. Buradaki maksimum mesafe ancak fiber optik kablolar ile 2 km olabilir. Yani bir bina, oda içindeki bilgisayarlar ya da yakın iki binadaki bilgisayarlar birbirine LAN ağıyla bağlanırlar.

7

8 2. GENİŞ ALAN AĞI-WAN Coğrafi olarak uzak mesafedeki bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılır. Örneğin iki şehir arasındaki bilgisayarlar ya da iki ülke arasındaki bilgisayarlar bu ağ ile birbirine bağlanabilirler.bu ağa örnek olarak İNTERNET gösterilebilir. Donanım olarak modem, telefon kabloları, fiber optik kablolar ve uydu haberleşmesi kullanılır.


"BİLGİSAYAR AĞLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları