WİNDOWS7 PERFORMANCE MONİTÖR VE RESUORCE MONİTÖR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: “Asansör Otomasyon” tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları.
Advertisements

 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
Tarayıcınızı açıp, web sayfası adresinizi giriniz. (1) Sayfa düzenleyebilmeniz için “Giriş” bağlantısına tıklayınız. Giriş yaptıktan sonra sayfaların içeriğini.
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Primal Pictures:Dişçilik Modülü. Dişçilik 100’den fazla 3 boyutlu görüntü içeriği : Baş Boyun Yüz Ağız – burun boşlukları Diş yapısı 3 boyutlu bölgesel.
Primal Pictures:Dişçilik Primal Pictures PowerPoint Sunumu.
Records Manager’a çift tıkladığınızda bu ekran gelir.
3D EYES 3D EYES KURULUM SUNUMU Murat GÜLCİ
BİLGİSAYARIN AÇILMASI.
WİNDOWS 7 KURULUM.
İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.
Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu
Camtasia Studio Neslihan AYDOĞAN.
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 5 -.
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayar nedir? Bilgisayar; Zor ve karışık hesaplar yapabilen büyük miktarlardaki bilgileri depolama kapasitesine sahip otomatik bir cihazdır.
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
Önce tasarım butonuna tıklayın
WINDOWS XP KURMA (FORMAT)
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ İLE İMAGE ALMA
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Bilgisayarda Ofis Programları
Elektronİk Kamu AlImlarI Platformu
HAZIRLAYANLAR: FATİH TAŞKIRAN EMRE BENDER
WİNDOWS GEZGİNİ.
Tarafından yayınlanmaktadır
Oturum aç butonuna tıklayın.
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
Oturum aç butonuna tıklayın. Adım 1. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazın. İpucu: Eğer şifrenizi hatırlayamazsanız, ‘Şifrenizi mi unuttunuz?’ istemini.
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
İŞLEM BİRİMLERİ RAM İŞLEMCİ Örnek: ANAKART
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Modül 5 FACEBOOK.
VLC MEDİA PLAYER.
WORD WORD UYGULAMA.
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Windows Kurulumu Resimli
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
Etwinning Plus öğretmenlerinin, eTwinning projenize dahil edilmesi
LOGO CRM ve SİPARİŞ OTOMASYONU
Bilgisayar Donanımı Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen parçalarına donanım denir. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara iç (dahili) donanım, dışındaki.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
DUYURU ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ARASINAVI
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
1-Karşımıza gelen ekranı ileri diyerek geçiyoruz..
BİLGİSAYARIN YAPISI Donanım ? Yazılım.
EBSCOadmin Genel Bakış
Defraggler.
EBSCO eBooks Uygulaması
POWERPOINT ANLATIMI S. Mehtap İZMİRLİ AYAN.
Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
EBSCOhost ile E-Kitap Okuma
Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama support.ebsco.com.
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
powerPoint nedir
Sunum transkripti:

WİNDOWS7 PERFORMANCE MONİTÖR VE RESUORCE MONİTÖR

Performance Monitör ile; Sahip olduğumuz bilgisayarın kaynak tüketimini anlık olarak görebilir İşletim sisteminin üzerinde oluşan beklenmedik yavaşlamaların nedenini öğrenebilir Hiç ihtiyacımız olmamasına rağmen sistemin kullanmış olduğu kaynakları tespit edebilir Daha performanslı bir İşletim sistemine sahip olabiliriz.

Windows7 üzerinde ki Performance Monitor, Windows7 ‘nin üzerinde gelen ve ücretsiz olarak kullanabileceğimiz bir araçtır. Performance Performance Monitor aracına erişebilmek için bilgisayarımız üzerinde sağ tuş, yönet butonuna tıkladığımız zaman Bilgisayar Yönetimi üzerinden Performance sekmesi altında erişebilmekteyiz.

Performance bö lümü altında, sahip olduğmuz bilgisaya rın donanımı hakkı nda bizlere ayrıntılı Bilgiler verilmekte dir. Bu bilgiler; Bilgi sayarımızın ismi,sa hip olduğumuz İş lemci markası,mo deli, ram oranı ve ne kadarını kullandığımız vb…

Bilgisayarımızın sahip olduğu kaynak tüketimini detaylı olarak öğrenmek istersek eğer Performance bölümünde Kaynak İzleyicisini Aç bölümünü tıklamamız gerekmektedir.

Kaynak izleyicisini açtığımız zaman biz leri ilk karşılayan bö lüm Genel Bakış bölümüdür. Sağ taraftaki bölümde ise grafiksel olarak kaynak tüketi mini görebiliyoruz.

Her bir kaynak için, detaylı olarak kaynak tüketimleri CPU ni incelemek istersek Genel Bakış bölümünün yanındaki sekmelerde bulunan her bir kaynağı ayrı ayrı inceleyebil mekteyiz. İlk inceleyeceğimiz kaynak CPU bölümüdür.

İşlemler bölümü altında, CPU’ nun kaynaklarını görebilmekteyiz. Resim bölümü altında izlemek istediğimiz uygulama ve servisi seçebiliriz. Seçmiş olduğumuz resmin kullandığı CPU kaynağını belirleyebiliriz.

Resmimiz seçili durumdayken İlişkili tanıtıcılar bölümünü inceleyebiliriz. İlişkili tanıtıcılar bölümü altında resmin, PID Nu marasını, Türünü ve Tanıtıcı Adı kısmını inceleyebiliriz.

Bellek bölümün de ise CPU bölüm ünde görmüş oldu ğumuz değerlerin benzerini görebil mekteyiz. Sahip olduğumuz Bellek boyutunu, kullanım içindeki Bellek oranını ve boşta-hazırda bek leyen Bellek boyu tunu görmemiz mümkündür.

Disk sekmesi bölüm ünde, sabit disk hakkın da genel bilgi alabilir, Diskimizin boyutunu, ne kadarını kullandığı mızı ve hazır bekleyen Disk boyutunu görebil mekteyiz. Resim bölümünde gün cel kullanılan Disk kulla nım oranlarını görebilir, Resmin saniyede disk üzerinde yazmış ve oku muş olduğu performan sını tespit edebiliriz.

Son sekmemiz olan Ağ bölümünde ise bilgisayarımızın üze rinde tanımlı bulun an Ağ kartı üzerinde geçen paketleri, TCP bağlantılarını ve Din lenilen portları tespit edebiliriz.

Performance Monitor ile belirli zaman dilimlerini izleme miz de mümkündür. Performance monitör üzerinde belirli kaynakları, belirli zaman dilimleri arasında izleyerek hata tespitinde bulunmamız çok kolaydır. Sayaçlar bölümünü kullanım amacımıza bir örnek verme miz gerekirse, sahip olduğumuz bilgisayar günün belirli zamanlarında çok fazla yavaşlıyor. Bunun nedeni virüs olabileceği gibi, zamanlandırılmış görevde olabilir. Bu ya vaşlığın sebebini öğrenebilmek için sayaç’lar ekleyebi lir ve belirli zaman dilimleri arasında istediğimiz kaynak hakkında rapor alabiliriz.

Sayaç Ekle bölümünü seçtikten sonra İzlemek istediğimiz kaynakları belirliyoruz.

Belirlemiş olduğumuz kaynakları artık izleyebilmekteyiz.

Windows7 üzerinde bulunan Performance ve Resource monitör daha öncede belirttiğimiz gibi ücretsiz bir yazılımdır. Benzeri bir çok yazılım pi yasada ücretli ve ücretsiz olmak üzere bulunmak tadır. Bu yazılımlara örnek olarak Uptime, Belarc Advisor yazılımlarını örnek verebiliriz.

HAZIRLAYAN: ESMA AYDAR... & HATİCE AYBEK...