AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
BOLOGNA SÜRECİ - DİPLOMA EKİ- DE ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
SÜ Avrupa Ofisi/Uluslararası Ofis 06 Haziran 2006 SÜ Avrupa Ofisi/Uluslararası Ofis 06 Haziran ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI.
Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
ERASMUS Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ Yrd. Doç. Dr. Burcu ERKMENYrd. Doç. Dr. Nihan KAHRAMAN.
Erasmus Hareketliliği
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
AB EĞİTİM, KÜLTÜR,GENÇLİK PROGRAMLARI Prof. Dr. Selda Önderoğlu AB Ofisi.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
KURUMLARARASI ANLAŞMALAR
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
Application Form (Başvuru Formu):
Sunum transkripti:

AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi ZKÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Bu sunuşun hazırlanmasında Ulusal Ajans, YÖK ve AB web sayfaları bilgilerinden yararlanılmıştır

AB Erasmus Eğitim Programı Avrupa Birliği içinde üniversiteler arasında işbirliğini teşvik etmek Öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa’da karşılıklı değişimini sağlamak Avrupa Birliği ülkelerindeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasına ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunmak

Erasmus Programı Faaliyetleri Karşılıklı Öğrenci Değişimi (Student Mobility - SM) Karşılıklı Akademisyen Değişimi (Teaching Staff Mobility - TS) Avrupa Kredi Transfer Sistemi (European Credit Transfer System-ECTS) Diploma Eki (Diploma Supplement – DS) Yoğun Programlar (Intensive Programmes - IP) Müfredat Geliştirme Projeleri (Curriculum Development Projects - CD)

Örnek Müfredat Geliştirme Projesi

İKİLİ ANLAŞMALAR (Bilateral Agreement) Üniversitelerin (bölümlerin) yapacağı işbirliği etkinliklerinin (SM,TS, vs.) kapsamının belirtildiği belge Öğrenci değişiminin ve diğer tüm işbirliği etkinliklerinin ön koşulu Üniversitelerden biri mutlaka AB üyesi ülkeden olmalıdır

İkili Anlaşma (Bilateral Agr.) Formu

İkili Anlaşma Örneği (1)

İkili Anlaşma Örneği (2)

Örnek Alan Kodları (Subject Area Code)

ORTAK BULMA (İkili Anlaşma) Öğretim görevlisi ve öğrenci değişimlerini gerçekleştirmek için fakülteler ve bölümler bazında ikili anlaşmalar yapmak gerekmektedir. En etkili yöntem kişisel ilişkileri kullanmak Uluslararası konferanslarda kişisel girişimlerde bulunmak En az etkili olan yöntem: Üniversitemizi hiç tanımayan, İnternet'ten rasgele seçilen üniversitelere e-posta gönderip onlara ikili anlaşma yapmak istediğimizi belirtmek

Dikkat Edilmesi Gereken Konular Bölümlerin İngilizce WEB sayfası ! Tanıtım bilgi paketlerinin önemi (ECTS Information Package) Ders programlarının uyumu (içerik+kredi) – uyumlulaştırılması? Ortak üniversitelerimizin tecrübesi Dil sorunu – İngilizce, Almanca(?) Maddi olanaklar

ÖĞRENCİ SEÇİMİ (SM) Genel başarı ortalaması en az 2.5/4.00 veya 75/100 (değerlendirmenin yapıldığı dönem itibariyle) Başvurabilen öğrencilerin, yüksek öğretim kurumlarınca seçilmesinde kullanılacak ağırlıklı değerlendirmeler: - başarı düzeyi (%50) - yabancı dil durumu (%35) - mülakat (%15) Seçim yöntemi şeffaf olacak

Öğrenciye Sağlanan Maddi Destek Ulusal Ajans tarafından 2004 - 2005 dönemi için belirlenen katkı miktarı, her bir Erasmus öğrencisine, sabit 500 ve aylık 300 Euro Öğrenci kayıtlı olduğu üniversitenin öğrenim harcını yatırmak zorunda Misafir üniversite Erasmus kapsamında gelen öğrenciden herhangi bir akademik ücret talep edemez (anlaşmaya varılan dönem için). Konaklama ve sağlık sigortası giderleri genelde öğrenciye aittir

Değişim İçin Gerekli Belgeler Başvuru Formu (Application Form) Erasmus Öğrenci Beyannamesi (Student Charter) Not Bildirim Belgesi (Transcript of Records) Öğrenci Anlaşması (Learning Agreement)

Öğrenci Anlaşması Öğrencinin gittiği kurumda hangi dersleri alacağını gösteren belge Belge ZKÜ adına ZKÜ Erasmus Resmi Kurum Temsilcisi (1) (Doç.Dr. Aydın MUNGAN), ZKÜ. Erasmus Bölüm Koordinatörü (2), Partner Üniversite adına da anlaşma yapılan Bölümün Erasmus Koordinatörü (3) ve Erasmus Resmi Kurum Temsilcisi (4) ile öğrenci (5) arasında imzalanır. İkili anlaşma yapan öğretim elemanları, gidecek öğrenciler ile birlikte öğrencilerin eğitim-öğrenim görecekleri kurumda alacakları dersleri belirleyecekler Bir yarıyılda en az 20 kredi alınabilir, en ideali 30 kredinin doldurulması

Öğretim Üyesi Değişimi Genellikle kısa süreli dersleri misafir öğretim görevlisi olarak verecek öğretim elemanına destek sağlamak Bu değişim 1 hafta (asgari sekiz ders saati) ile 6 ay arasında olabilir. Bu değişim için haftalık destek miktarı 800 Euro Yurt dışında geçirilen öğretim dönemi için öğretim elemanı başına verilebilecek toplam miktarı hiçbir şekilde 2.000€’yu geçemez

ZKÜ Socrates-Erasmus Web Sayfası

Dökümanlar & Formlar (ZKÜ Erasmus Web Sayfası) Documents ERASMUS Programı (in Turkish) [pdf] ECTS Kılavuzu (in Turkish) [html] ECTS El Kitabı (in Turkish) [pdf] DS Diploma Supplement [pdf] DS Diploma Eki (in Turkish) [html] Avrupa'da Yüksek Öğrenim (in Turkish) [pdf] Diploma Eki Örneği [doc] ECTS_Bilgi_Paket_Örnek [doc] Erasmus Değişim Uygulama El Kitabi [doc] YÖK DiplomaEki Bilgi [doc] Forms STUDENT APPLICATION LEARNING AGREEMENT TRANSCRIPTS OF RECORDS BILATERAL AGREEMENT

Önemli Bilgi Kaynakları ZKÜ Socrates-Erasmus Web sayfası: http://www.karaelmas.edu.tr/linkler/socrates/index.asp Ulusal Ajans: http:www.ua.gov.tr AB Socrates Teknik Ofisi: http://www.socleoyouth.be AB Resmi Socrates Web Sayfası: http://europa.eu.int/comm/education/socrates.html

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi İletişim Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi internationalaffairs@karaelmas.edu.tr Tel: 0372 – 2574010 / 1639