Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı."— Sunum transkripti:

1 İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT)

2  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı planladığı, birbirlerinden bekledikleri şartları belirten niyet mektubu niteliğinde, üzerinde iki tarafın karşılıklı anlaşarak değişiklik yapabileceği bir anlaşmadır.

3  İkili anlaşmalar, İstanbul Üniversitesi ile Avrupa Birliği Komisyonu'nun, üye ve aday ülkeleri ile AB'ye üye ya da aday olmayan Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri (Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) arasında yapılmaktadır. AB'ye üye ya da aday olmayan ülkelerin (Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) Erasmus Hibeleri bu ülkelerin hükümetleri tarafından karşılanmaktadır.  Erasmus öğrencisi olabilmek için ilgili üniversite/bölüm ile ikili anlaşmanın olması gerek şarttır. İkili anlaşma yapılmayan AB ülkeleri üniversite/bölümleri ile Erasmus değişimi yapılamaz.

4  Ortak bulma konusunda izlenmesi gereken en etkili yöntem kişisel ilişkileri kullanmaktır. Üniversitemiz bünyesinde yurt dışında eğitim görmüş akademisyenlerimiz bu avantajlarını kullanarak öğrenim gördükleri üniversitede geliştirdikleri ilişkilerini Erasmus anlaşması imzalamak için kullanabilirler.  Bu kimselere üniversitemizle ilgili detaylı bilgiler vermek ve yüz yüze görüşme imkanları yaratmak son derece önemlidir.

5  İstanbul Üniversitesi bölüm Erasmus Koordinatörleri bu ülkelerdeki üniversitelerin ilgili Erasmus Koordinatörleri ile yazışmak sureti ile ikili anlaşmaların başlangıcını yaparak kendi bölümleri ile anlaşma yapmak isteyen üniversite/bölümleri İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Erasmus Koordinatörlüğüne bildirirler.  İstanbul Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü iki üniversite/bölüm arasındaki anlaşmanın resmi işlerini tamamlar.

6

7


"İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları