1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Meriç Belediyeler Birliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Emin Dedeoğlu , Eskişehir
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
BAKANLIĞIN STRATEJİLERİ UYGULAMASI NASIL SAĞLANMALIDIR? Kalle J. Korhonen Liderler Forumu, 24 Şubat 2011.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
YAMAN ENERJİ TÜRKİYE ULUSAL ENERJİ FORUMU 2005 Elektrik Sektörü Altyapı Yatırımları Yaman AKAR Ekim 2005 İstanbul
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
ISPARTA KIRSAL KALKINMA PLANI 2014 – 2019 Tematik Çalışma Grupları Toplantısı Isparta Valiliği 04 Aralık 2013.
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
AVRUPA BİRLİĞİ VE KAMU SAĞLIĞI. YASAL ÇERÇEVE Roma Antlaşması’nın 3. ve 152. maddelerine göre kamu sağlığı politikalarının genel amacı: Roma Antlaşması’nın.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
UNICEF Türkiye Ülke Programı
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
DÜNYA BANKASI Robert B.Zoellick.
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi 21 Ocak 2015 Ankara, Türkiye Finansman ve Küresel Bilgi: Türkiye’ye En İyiyi Getirmek ve Türkiye’nin En İyilerini.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
DÜNYA BANKASI Dünya Bankası (Alm. Weltbank, İnternationale Bank für Wieder ausfbau und wirstchaftliche Entwicklung (IBRD), Fr. Banque Internationale, Banque.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
DÜNYA BANKASI DÜNYA BANKASI Geçiş ve gelişmekte olan ülkeler için dünyanın en büyük finansman ve bilgi kaynaklarından biridir.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
ULUSLARARASI BANKACILIK
Küresel Kamusal Mallar
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre

2 Konu başlıkları (1) 1. Su altyapısını finanse etmenin sürdürülebilir yolları « bölgesel » su altyapıları « yerel » su altyapıları ► Camdessus paneli ve Gurria görev kuvveti sonrasının değerlendirilmesi ► Tarım için su finansmanı? ► Finansman modları ve mekanizmaları 2. Fiyatlandırma stratejileri (= Sürdürülebilir maliyet kurtarma) ► Sübvansiyon politikaları: suyu kalkınma ve sağlık için motor olarak görmek ► Su yönetimi ve su kullanımında etkinlik için teşvikler sağlamak ►Fiyatlandırmada uygun maliyet nasıl sağlanabilir? ►Tarife sistemlerinin uygunluğunun değerlendirilmesi –(saha tecrübeleri)

3 Konu başlıkları (2) 3. Yoksulları destekleme politika ve stratejileri ►Gelişmiş ve gelişmekte olan ancak farklı sorunları bulunan ülkelerle ilgili ►Yoksulları destekleme sübvansiyonlarının etkinliği ►Karma bağışlar – düşük faizli ve geriş ödemesi kolay kredi – mikro krediler ►Varoş ve gayri resmi yerleşimlerin özel durumları

4 Paydaşlar (1) Destek tarafı : ► Uluslar arası Finansman Kurumları – Dünya Bankası, Bölgesel Kalkınma Bankaları, EIB… ► Ticari Bankalar – DEXIA, Dutch Waterboards Bank … – Mikrokredi bankaları ve organizasyonları (şemsiye örgütler?) ► Bağışçılar, Denizaşırı Kalkınma Yardım Kurumları – İkili kurumlar, AB ► Kurumsal Yatırımcılar, Yatırım Fonları – Macquarie Bank, ….. ► Uluslararası & Yerel Operatörler – AquaFed – Özel hidroenerji üreticileri, …. ► Büyük özel kurumlar – Gates, ….

5 Paydaşlar (2) Arz & Talep tarafı ► Ulusal Hükümetler (Maliye Bakanlıkları) ► Nehir havza yetkilileri – INBO ► Yerel Hükümetler – UCLG, Ulusal Belediye Başkanları Örgütleri, … ► Kullanıcılar – Tüketici örgütleri : Consumers Int’l Arz tarafı ► Yerel Topluluklar (kent çevresi & kırsal) ► Su Kullanıcıları Örgütleri (Tarım) : INPIM ► Sivil Toplum Örgütleri – FAN, Water Aid, Cinsiyet Kurumları, … ► Hizmet sunanlar – Su & atık su: Eureau, AIDIS … ► Mal varlığı bulunan firmalar

6 Etkileşimli paydaş katılımı için fikirler için planlanan etkinlik envanteri (küresel & bölgesel) ► Çalıştayların eklenmesi ► Örn. Dünya Bankası Su Haftası, BM – WWAP toplantıları … Aşağıdakilere finansman konularını ve tematik süreci sunacak elçilerin aday gösterilmesi: ► Bölgeler ► Politik aktörler (maliye bakanları, yerel hükümetler, parlamenterler) Maliye konulu bir politika paneli düzenlenmesi ► Başka bir rapor hazırlamak yerine danışma sürecine malzeme hazırlanması Web tabanlı bir danışma aracı oluşturulması ► Çalıştaylardan sonraki süreç ► Paydaşların politika paneliyle etkileşimi

7 Etkileşimli paydaş katılımı için fikirler 2 Maliye Konulu Panel Tematik işbirliği (odak noktası: Dünya Bankası ?) Bölgesel gruplar Paydaş grupları elçiler Katkı için çağrı