eTwinning araçları hakkında Bilgilendirme

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Yeni Portalının Tanıtımı eTwinning
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Windows Live Messenger’dan Skype’a Geçiş
twinning NEDİR? NELER YAPILABİLİR? GALERİ ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
E-TWINNING.
Bölüm 6: Müşteriler Çekmek ve Süreklilik Oluşturmak Topluluk ortak bir ilgi ya da amacı paylaşan bir gurup insanın etkileşimini gerektirir. Bir topluluk.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu.
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
ETwinning 1. Bölge Bilgilendirme Toplantısı Torbalı-04 Nisan 2012 Nurcan ARI İzmir İl MEM /PKE e-Twinning İl Koordinatörü Selcuk-Menderes-Kiraz-Tire-Beydağ-Torbalı-Ödemiş-Bayındır.
Avrupa okulları içi a ğ KAYIT. KAYIT OLMA Sıkça kontrol ettiğiniz bir e-posta adresi yazın. İletişim için önemli! Uygun bir kullanıcı adı seçin, çünkü.
eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi DESKTOP (MASA ÜSTÜ)
Eğitimde Günlük Uygulaması
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi PORTAL.
Sosyal Öğrenmenin Geliştirilmesinde Taylan ACAR Ulusal Destek Servisi.
Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
DENETİM MASASI ÖĞELERİ
Hayat boyu öğrenme programı
Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı
Oturum aç butonuna tıklayın.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
Presented By Harry Mills / PRESENTATIONPRO Intel Öğretmen Programı Yeni içerik ve Eğitimlerin Standartlaştırılması Çalıştayı 15 Ocak Mersin Kıdemli.
Oturum aç butonuna tıklayın. Adım 1. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazın. İpucu: Eğer şifrenizi hatırlayamazsanız, ‘Şifrenizi mi unuttunuz?’ istemini.
eTwinning Bilgilendirme Toplantısı
Avrupa’da Fen Eğitimi için Topluluk Murat YATAĞAN
BAYBURT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.  Bir Hayatboyu Öğrenme Programı Girişimidir.  Comenius Faaliyetidir.  Ocak 2005’te başlamıştır.  Ülkemiz.
Modül 5 FACEBOOK.
Modül 5 FACEBOOK. DURUM Zaman Tüneli Zaman tüneli her Facebook kullanıcısının tüm içeriğini düzenleyebildiği ve gösterebildiği bir sanal alandır. Zaman.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi DESKTOP.
WORD WORD UYGULAMA.
Twinspace
Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
Sınıfımızın Yeni İletişim Noktası
Etwinning Plus öğretmenlerinin, eTwinning projenize dahil edilmesi
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
Modül 5 FACEBOOK. Arkadaşlık ilişkilerinin yönetimi.
ETwinning PORTAL.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
ETwinning Avrupa okullar için topluluk Öğretmenler için Avrupa’da işbirlikçi projeler geliştirebilecekleri ve fikir paylaşabilecekleri, güvenli ve ücretsiz.
eTwinning Eğitim Toplantısı
eTwinning Projeleri Nedir?
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step.
Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı
eTwinning Twinspace Proje Çalışma Alanı
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
EBSCOhost ile Dergi Hatırlatmaları Oluşturma
WEB 2.0 ARAÇLARI.
Ask Question.
Kullanım Kılavuzu Kütüphane Oluşturma
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Kullanım Kılavuzu Kütüphane Oluşturma
Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama support.ebsco.com.
PowerPoint'e Hoş Geldiniz
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
Sunum transkripti:

eTwinning araçları hakkında Bilgilendirme

eTwinning’de üç kademe bulunmaktadır. Masaüstü 2 Herkese açık olan Portal TwinSpace 1 3

1. Kademe: Genel (Herkese açık olan) Portal

2. Kademe: Masaüstü 2

3. Kademe: TwinSpace 3

Her kademenin kendine özgü araçları vardır Genel Portal Masaüstü TwinSpace

Genel Portaldaki Araçlar

Genel Portal – Bilgilendirmeye yönelik Araçlar Keşfedin bölümü, sizlere eTwinning’in ne hakkında olduğunu ve eTwinning’e nasıl katılabileceğinizi anlatır. Bağlanın bölümü, potansiyel ortak okulları ve öğretmenleri taramanıza imkan sağlar. Gelişim Gösterin bölümü, eTwinning çalıştayları ve diğer Profesyonel Gelişim fırsatları hakkında bilgi sunar.

Genel Portal – Bilgilendirmeye yönelik Araçlar Yenilikleri Takip Edin bölümünde, eTwinning’de neler olduğuyla ilgili en son haberler yer alır.

Genel Portal – Bilgilendirmeye yönelik Araçlar Ayrıca, en son eTwinning istatistiklerini de görebilirsiniz. Örneğin halihazırda kaç öğretmenin kayıtlı olduğunu öğrenebilirsiniz.

Genel Portal – İlham vermeye yönelik Araçlar İşbirliği yapın bölümü, proje fikirleri ve örneklerle sizlere ilham verecektir.

Genel Portal – İlham vermeye yönelik Araçlar Söyleşiler bölümü, eTwinning öğretmenleri ve politikacılarla yapılan ilham verici röportajları ve örnek vaka çalışmalarını içerir.

Genel Portal – Kayıt olmaya yönelik Araçlar Bu, eTwinning’e kayıt sürecinin ilk bölümünü tamamlayabileceğiniz Ön Kayıt sayfasıdır. eTwinning topluluğunun bir parçası olmanızı sağlayacak olan Kayıt aracına erişim için, Hemen Üye Ol! butonuna tıklayın.

The Public Portal – Tools for Support Genel Portal – Destek için Araçlar Destek Alın bölümü, sizlere eTwinning Masaüstünün ve TwinSpace’in kullanımı hakkında adım adım rehberlik sağlar.

Masaüstündeki Araçlar eTwinning’e kaydolduğunuzda, Masaüstüne erişim yapabileceksiniz – Burası; ortaklar arayabileceğiniz, Avrupa genelinden akranlarınızla iletişim kurabileceğiniz, projeleri kaydedebileceğiniz ve daha birçok şeyi gerçekleştirebileceğiniz yerdir.

Masaüstü –Bilgilendirmeye yönelik Araçlar eTwinning topluluğundaki yenilikler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kendi ülkenizle ilgili haberleri öğrenebilirsiniz.

Masaüstü –Sosyal Ağ kurmaya yönelik Araçlar Kaydolarak, eTwinning’de bir Profil oluşturursunuz. Profil oluşturmak, diğer kişilerin sizinle ilgili bilgileri görebilmesi ve sizinle etkileşimde bulunabilmesi anlamına gelir. eTwinning Hayatım, eTwinning platformu üzerinde gerçekleştirdiğiniz aktiviteleri otomatik olan kaydeden bir araçtır.

Masaüstü – Sosyal Ağ kurmaya yönelik Araçlar Bültenim bölümünü, başkalarının sizin gelişiminizi ve yeni proje fikirlerini takip etmelerini sağlamak için kullanabilirsiniz. Kişilerim aracını, eTwinning platformunda tanıştığınız kişilerle iletişimde bulunmak için kullanabilirsiniz.

Masaüstü – İletişim Kurmaya yönelik Araçlar İç Mesajlaşma sistemini, İrtibat kişilerinizle ve potansiyel ortaklarla iletişim kurmak için kullanabilirsiniz.

Masaüstü – Ortak Bulmaya yönelik Araçlar Arama Fonksiyonunu, potansiyel ortaklar hakkında arama yapmak için kullanabilirsiniz. Projeniz için yeni ortaklar bulmanın en etkili yollarından biri olan Ortak Bulma Oturumu üzerinde de, mesaj bırakabilirsiniz.

Masaüstü – Ortak Bulmaya yönelik Araçlar Bir ortak bulduğunuz zaman, kendisiyle iletişime geçmek için Mesaj veya Kişi Ekle araçlarını kullanabilirsiniz.

Masaüstü – Proje Yönetimiyle ilgili Araçlar Yeni bir Proje Oluştur aracını, ortak okullarınızla birlikte bir projeyi kaydettirmek için kullanabilirsiniz. Diğer proje yönetimi araçları; yeni üyeleri davet etmenize, destek almanıza, projeniz hakkında yazılar yazmanıza v.b. imkan sağlar. Proje başlığına tıklayarak, projenin ana sayfasına erişim sağlayabilirsiniz.

Masaüstü – Proje Yönetimiyle ilgili Araçlar Proje Günlüğü; diğer kişilerin, projenizin nasıl ilerlediğiyle ilgili bilgileri takip edebilmesini sağlar.

Masaüstü – Proje Yönetimiyle ilgili Araçlar Proje Kartı, Ulusal Destek Servisinizle iletişim kurmanıza, onları sizinle ilgili gelişmeler hakkında bilgilendirmenize, tavsiye ve destek istemenize imkan sağlar.

Masaüstü–Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar Herkes, bir Öğretmenler Odası kurabilir – bu odalar, katılması kolay, genelde belirli bir amaç için oluşturulan ve resmi olmayan alanlardır.

Masaüstü–Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar eTwinning Grupları, konu alanları etrafında kurulmuştur. Bir eTwinning Grubu’na katılarak, akranlarınızla birlikte tartışmalara katılabilir ve en iyi uygulamaları paylaşabilirsiniz.

Masaüstü–Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar Öğrenme Etkinlikleri, eTwinning’e kayıtlı öğretmenlere açık olan çevrimiçi eğitim etkinlikleridir. Her bir etkinlik, genelde, birkaç hafta sürer ve dış bir platformda gerçekleştirilir.

Masaüstü–Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar Kaynaklar aracı, başkaları tarafından paylaşılmış olan faydalı kaynaklarla ilgili arama yapmanızı sağlar. Ayrıca, diğer kişilerin yararlı bulacağını düşündüğünüz kaynakları da yükleyebilirsiniz.

Masaüstü–Destek için Araçlar Yardım Masası, sizlere çok sayıda uygulamalı destek ve ayrıca mesaj göndererek diğer eTwinner’lardan yardım isteyebileceğiniz bir Oturum sunar.

TwinSpace’deki Araçlar TwinSpace; proje kaydınız Ulusal Destek Servisiniz (UDS) tarafından onaylandığında erişim sağlayabildiğiniz bir araçtır.

TwinSpace – Proje Planlamaya yönelik Araçlar TwinSpace takvimi, projenizin zaman çizelgesini planlamanız için harika bir araçtır.

TwinSpace – İşbirliğine yönelik Araçlar TwinSpace’in bir üye yönetim aracı bulunmaktadır – burada, öğrencileri davet edebilir ve onların TwinSpace’e erişimini yönetebilirsiniz.

TwinSpace – İşbirliğine yönelik Araçlar Proje Aktiviteleri aracı, tüm proje çalışmalarınızı gerçekleştirmenize imkan sağlar – ‘Aktivite Sayfaları’nda çalışmalarınızı organize edebilirsiniz.

TwinSpace – İşbirliğine yönelik Araçlar Uygulamalar Sihirbazı, 6 farklı uygulama seçeneği içeren bir Aktivite sayfası oluşturmanızı sağlar. Uygulamalar, ağ günlükleri ve wikiler gibi İşbirliği araçlarının yanı sıra Dosya Arşivi ve Fotoğraf Galerisi gibi paylaşım araçları da içerir. Ayrıca, iletişim kurmak için Tartışma Oturumu ve İnternet’ten içerik yerleştirmek için bir Web içeriği aracı da bulunmaktadır.

TwinSpace – İletişim kurmaya yönelik Araçlar TwinSpace’deki diğer kişilerle iletişim kurmak için İç Yazışma Sistemini kullanabilirsiniz.

TwinSpace – İletişim kurmaya yönelik Araçlar TwinSpace’de öğretmenlerin birbirleriyle iletişim kurabildiği özel bir alan bulunmaktadır. Bu alan, üye öğrenciler tarafından görülmemektedir.

TwinSpace – İletişim kurmaya yönelik Araçlar TwinSpace’de, öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurabildiği özel bir alan da bulunmaktadır. Eğer öğrencilerinizin çevrimiçi bir iletişim platformunu yönetme konusunda biraz deneyim kazanmalarını isterseniz, oldukça faydalı bir araçtır.

TwinSpace – İletişim kurmaya yönelik Araçlar TwinSpace ortaklarınızla gerçek zamanlı olarak iletişim kurmak isterseniz, Sohbet aracı bunu yapmak için harikadır.

TwinSpace – Destek için Araçlar TwinSpace’de yeniyseniz, önermiş olduğumuz ilk adımları takip edebilirsiniz.

TwinSpace – Destek için Araçlar Ya da TwinSpace Kılavuzlarına başvurabilirsiniz.

TwinSpace – Bilgi yaymaya yönelik Araçlar Projenizin parçası olmayan kişilerle çalışmalarınızı paylaşmak isterseniz, herkese açık olan genel bağlantıyı TwinSpace’inize göndermeniz gerekecektir. Bu işlemden sonra, yayınlamış olduğunuz Aktivite sayfalarının tamamını görebilirler.

TwinSpace – Bilgi yaymaya yönelik Araçlar Projenizle ilgili bilgi yaymanın bir diğer yolu, TwinSpace Bloğunu kullanmaktır. Bloğunuz varsayılan olarak yayınlanacaktır. Ancak, okuyucular bu bloğu görmek için özel TwinSpace bağlantısına ihtiyaç duyacaklardır. Ayrıca, söz konusu blog, yaygın arama motorlarındaki sonuçlar arasında görülmeyecektir.

TwinSpace – Bilgi yaymaya yönelik Araçlar Yayınlama aracını, Aktivite sayfalarınızın herhangi birisini yayınlamak için kullanabilirsiniz. Tüm bunlara , yine, genel bağlantıyı kullanarak TwinSpace’e yönlendirilen kişiler erişim sağlayabileceklerdir.