Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step."— Sunum transkripti:

1

2 KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step 4: Öğrenci Listesi Oluşturun(Create a Student List) Step 5: Öğrenci Sayfası Olşturun (Students' First Personal Page) Step 6: Proje Oluşturun (Simple Project) Adım 7: Öğrenci İçeriğini İzleyin (ThinkQuest Projects)

3 NEDİR? ThinkQuest nedir? ThinkQuest, öğretmenlerin eğitim projelerini kendi sınıf müfredatlarıyla birleştirerek, öğrencilerinin 21. yüzyıla yönelik yetenekler geliştirmesine olanak tanıyan, korunan çevrimiçi bir eğitim platformudur. ThinkQuest şunları içerir: ThinkQuest Projects (eski Think.com): Öğretmen ve öğrencilerin işbirliği ortamında eğitim etkinlikleri gerçekleştirdiği bir proje ortamı ThinkQuest Projects ThinkQuest Competition: Öğrencilerin teknoloji odaklı yarışmalara katılabilmesi için bir yarışma ortamı ThinkQuest Competition ThinkQuest Kitaplığı: Öğrenciler tarafından geliştirilen eğitim projelerin yer aldığı dünyanın en geniş çevrimiçi havuzu ThinkQuest Kitaplığı ThinkQuest Profesyonel Geliştirme: Öğretim personeli için kapsamlı bir eğitim programı Oracle Education Foundation (OEF), ThinkQuest'i ilk ve orta dereceli okullar için küresel olarak ücretsiz bir hizmet şeklinde sunmaktadır. Reklamlara veya reklam amaçlı postalara izin verilmez (OEF hakkında daha fazla bilgi). ThinkQuest Profesyonel GeliştirmeOEF hakkında daha fazla bilgi

4 YARARLARI ThinkQuest Projects'in avantajları arasında şunlar vardır: Korumalı: ThinkQuest Projects'te yer almak için okulların bir başvuru ve onay sürecinden geçmesi gerekir. Üye hesapları parola korumalı olup, içerik sadece üyeler tarafından görülebilir. Ayrıca, ThinkQuest Projects ortamı, Symantec Corporation ile olan ortaklığımız sayesinde virüslerden arındırılmıştır. Kullanımı Kolay: ThinkQuest Projects'teki araçlar, yeni başlayanlar göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Öğretmenler ve öğrenciler, projelerini birkaç dakika içinde kolaylıkla oluşturmaya başlayabilir. Çok Yönlü: Üyeler ThinkQuest Projects'e fotoğraf, belge, sunum ve ses-video dosyaları gibi çok çeşitli dosya türlerini yükleyebilir. Tam Denetim: ThinkQuest Projects içindeki tüm içeriğin sorumluluğu kendi sahibine aittir (sahibi belli olmayan içerik yoktur). Öğrenciler her zaman ilk adları ve soyadlarının baş harfi ile tanımlanır. Sorun olduğunda herhangi bir okulun öğrencisine kolaylıkla ulaşılabilir. Öğretmen Yönetimi: ThinkQuest Projects'te oluşturulan tüm içerik öğretmenler tarafından görülebilir. Ayrıca öğretmenler, herhangi bir öğrenci tarafından gönderilmiş, uygunsuz gördükleri bir içeriğe "uyarı verebilirler". İçerik öğesine uyarı verilmesi, söz konusu içeriği ThinkQuest Projects'teki tüm öğrenciler için görünmez hale getirir ve uygunsuz içerik gönderen öğrenciye ve bu öğrencinin okuluna bildirim gönderilmesini sağlar. Dünya Genelinde Benzersiz Bir Kitle: ThinkQuest Projects'te yer almak, öğrencilerin dünya geleninde benzersiz bir kitleye ulaşmasına olanak sağlayarak, onları görevlerini en iyi şekilde yerine getirme konusunda motive eder.

5 YARARLARI Web Tabanlı: Üyeler internet erişimi olan herhangi bir bilgisayardan ThinkQuest Projects oturumu açabilir. İnternet bağlantısı olan okulların özel bir yazılım veya donanım almasına gerek yoktur. 21. Yüzyılın Gerektirdiği Yeteneklere Odaklanmıştır: 21. yüzyıldaki günlük yaşam ve çalışma hayatı, öğrencilerin teknoloji kullanımı hakkında bilgi sahibi olmasını, fikirlerini açıkça iletebilmesini ve farklı kültürlerden insanlarla etkin şekilde etkileşime geçebilmesini gerektiriyor. ThinkQuest Projects'e katılarak, öğrenciler bu önemli yeteneklerin tamamını geliştirme olanağı bulacak. 21. yüzyılın gerektirdiği yetenekler hakkında daha fazla bilgi21. yüzyılın gerektirdiği yetenekler hakkında daha fazla bilgi ThinkQuest Competition'ın Yararları ThinkQuest Competition'ın yararları: Öğretmen Denetiminde: Tüm takımların bir öğretmen veya uygun okulda çalışan bir yetişkin çalıştırıcısı olmalıdır. Çalıştırıcı takımı hazırlamaktan ve öğrencilerin çalışmalarının yarışma standartlarına uygun olmasını sağlamaktan sorumludur. Eğitim Odaklı: ThinkQuest Competition'daki tüm girişler eğitim amaçlarına uygun olarak geliştirilmelidir. Yarışma kuralları, uygun olmayan veya yapısı gereği ticari içeriği yasaklamaktadır. Öğrenci Gizliliğini Destekler: Yarışma kuralları takımlara öğrencilerin soyadını veya kişisel iletişim bilgilerini yayınlamayı yasaklamaktadır. Gerçek Global Topluluk: ThinkQuest Competition'a katılmak öğrencilere ThinkQuest Kitaplığında yayınlanmış web yazarı olma, her ay dünyanın dört bir yanından milyonlarca öğrenci tarafından ziyaret edilme fırsatı verir. 21. Yüzyıl Becerilerine Odaklı: 21. yüzyılda hayat ve iş koşulları, öğrencilerin teknolojiyi nasıl kullanacaklarını bilmelerini, fikirlerini net bir şekilde ortaya koyabilmelerini ve farklı kültürlerden insanlarla etkili iletişim kurabilmelerini gerektirmektedir. Öğrenciler ThinkQuest Competition'a katılarak, bu önemli becerileri geliştirirler

6 ThinkQuest Kitaplığı ThinkQuest Kitaplığı'nın avantajları arasında şunlar vardır: Öğrencilerden Öğrencilere: ThinkQuest Kitaplığı'ndaki tüm web siteleri dünyanın dört bir yanındaki çocuklar veya gençler tarafından oluşturulmuştur. Eğitim Odaklı: ThinkQuest Kitaplığı'ndaki tüm web siteleri, Kitaplar ve Edebiyat, Tarih ve Politika, Bilim ve Teknoloji gibi eğitsel kategorilere ayrılmıştır. Ayrıca, uygunsuz veya ticari özellikli içeriklerin yayınlanması yasaktır. Çok Yönlü: Öğretmen ve öğrenciler ThinkQuest Kitaplığı'nı okul projeleri, ödevler veya kişisel araştırmalar için kullanabilir. Pek çok site ders planları, çoklu ortam kaynakları ile eğitsel oyun ve etkinlikler içermektedir.


"KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları