Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Modül 5 FACEBOOK. DURUM Zaman Tüneli Zaman tüneli her Facebook kullanıcısının tüm içeriğini düzenleyebildiği ve gösterebildiği bir sanal alandır. Zaman.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Modül 5 FACEBOOK. DURUM Zaman Tüneli Zaman tüneli her Facebook kullanıcısının tüm içeriğini düzenleyebildiği ve gösterebildiği bir sanal alandır. Zaman."— Sunum transkripti:

1 Modül 5 FACEBOOK

2 DURUM

3 Zaman Tüneli Zaman tüneli her Facebook kullanıcısının tüm içeriğini düzenleyebildiği ve gösterebildiği bir sanal alandır. Zaman tüneli fotoğrafları, video ve diğer gönderimler oluşturuldukları zaman sırasıyla gösterilirler ve böylece olaylar arasındaki ilişkiler daha anlamlı bir sunum imkanı bulur.

4 Zaman Tüneli

5 Durum: “Ne düşünüyorsun?” Facebook durumu kullanıcılarına kendi profillerinde ya da arkadaşlarının zaman tünellerinde veya Facebook haber kanalında küçük çapta içerik paylaşmalarına imkan tanır. Facebook kullanıcıları durumlarını ana sayfanın ve profil sayfasının en üst kısmında yer alan “Durum Güncelle” seçeneğinden yapabilirler. Durum bildirme özelliği Facebook’un en önemli etkileşimli işlevlerinden biridir. Bu yolla kişiler arkadaşlarının o anda ne yapmakta, ne okumakta, seyretmekte veya düşünmekte olduğundan haberdar olabilir ve bu durumlar üzerine yorum yapabilir veya bu konu üzerinden arkadaşlarıyla iletişime geçebilir ve bu bir diyalog şekline dönüşebilir. Güncellemeler internet tarayıcısı üzerinden, ya da cep telefonu bağlantısı üzerinden veya mesajla yapılabilir.

6 Durum: “Ne düşünüyorsun?” Durumunuzu arkadaşlarınız için güncelleyebilir, ya da ilginç gözlemlerinizi paylaşmak için kullanabilir, bu yolla hayatınızdaki son dönem gelişmelerinden arkadaşlarınızı haberdar edebilir, alakasız tuhaf veya komik paylaşımlarda bulunabilir, hayatla ilgili düşüncelerinizi yazabilir, şarkı sözleri veya filmlerden alıntılar yapabilir, eğitimle veya kariyerinizle ilgili bir şeyler karalayabilir, veya kişisel ilgi alanlarınızla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

7 Durum: “Ne düşünüyorsun?” Mesleki amaçlı bir Facebook kullanımı için tabii ki mesleki ilgi alanlarınız ve çalıştığınız sektörlerle ilgili paylaşımlarda bulunmanız gerekir. Örneğin, eğer alanınızla ilgili önemli olduğunu düşündüğünüz bir okuma yapıyorsanız bu bilgiyi paylaşabilirsiniz (mesela blog veya ilgili sitenin linki aracılığıyla).

8 Çubuk öğelerinin işlevleri Fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz Arkadaşlarınızı etiketleyebilirsiniz. Ne yaptığınızı, ne düşündüğünüzü veya ne hissettiğinizi paylaşabilirsiniz. Yer bildirimi yapabilirsiniz Tarih ve saat ekleyebilirsiniz.

9 Çubuk öğelerinin işlevleri 1.Eğer fotoğraf paylaşmak istiyorsanız, fotoğraf makinesi ikonunun üzerine tıklamalısınız ve ardından ilgili klasörlerden istediğiniz dosyayı seçebilirsiniz. 2.Arkadaşlarınızı etiketlemek için resmin üzerine tıklayıp açılan bölmede arkadaşınızın adını aratıp tıklayarak bu işlemi yapabilirsiniz. 3.Şu anda ne yapıyorsunuz? (izlemekte olduğunuz, okumakta olduğunuz, veya dinlemekte olduğunuz şeyler, ya da nasıl hissediyorsunuz?) 4.Şu an nerede olduğunuzu bildirebilirsiniz. 5.Tarih ve saat ayarları (*) Etiketlemek kişilerin resim üzerinde kendi isimlerinin kayıtlı olması durumudur.

10 Fotoğraf ve video yüklemek Eğer yükleyeceğiniz fotoğraf veya video zaten bilgisayarınızda yüklüyse, o zaman ‘Ne düşünüyorsunuz?” seçeneğinin üstünde yer alan fotoğraf seçeneğine tıklayınız ve ardından gelen seçenekleri takip ederek ilgili yerden yüklemek istediğiniz dosyayı seçiniz ve yükleme işleminin tamamlanmasını bekleyiniz. Her zaman olduğu gibi yüklediğiniz fotoğraf veya videoyla ilgili küçük de olsa bir yorum paylaşınız. Aynı zamanda bilgisayarınızdaki bir fotoğraf klasörünün tamamını da buraya yükleyebilirsiniz. Bu durumda solda yer alan “fotoğraflar” seçeneğine tıklayınız. Ardından da “fotoğraf yükleme” seçeneğine tıklayıp devamındaki basamakları takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

11 Fotoğraf ve video yüklemek Facebook size cihaz kameranızdan anlık çektiğiniz video veya fotoğrafları da paylaşma imkanı sağlar. Sadece ‘fotoğraf” seçeneğine tıklayınız ve ardından gelen basamakları takip ediniz. Ama bu işlem için cihazınızda bazı programların bulunması gerekmektedir. Örneğin, Flash Player gibi. Eğer bu yöntem hoşunuza gitmez ise diğer dosya paylaşım yöntemlerini de deneyebilirsiniz.

12 Fotoğraf ve video yüklemek Cep telefonundan Facebook ve akıllı cep telefonu harika bir ikili oluşturur. Bir kez cep telefonunuzdan Facebook’a bağlandığınızda (Bunu hesap ayarlarından yapabilirsiniz) ya da telefonunuza Facebook uygulaması yüklediğinizde, çektiğiniz fotoğraf veya videoları direkt olarak Facebook hesabınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için telefonunuzun size sunduğu basamakları takip etmeniz yeterli.

13 Gönderileri düzenlemek Durumunuz aracılığıyla başkalarıyla ne yapmakta olduğunuzu paylaşmanın yanı sıra Facebook size çok çeşitli kaynakları paylaşabileceğiniz muhteşem bir alan sunar. İlginizi çeken bir makale mi oldu, ya da komik bir habere mi rastladınız veya arkadaşınızın gönderdiği bir fotoğrafı veya videoyu mu beğendiniz? Bunları arkadaşlarınızla paylaşmak için de Facebook’u kullanabilirsiniz.

14 Gönderileri düzenlemek Gönderileriniz sizi anlatır: Gönderilerinizle bırakacağınız izlenim önemlidir. Gönderilerinizi, paylaşmadan önce, hem kişisel, hem de mesleki açıdan bir değerlendirme süzgecinden geçiriniz.

15 Gönderileri düzenlemek: Beğenme Bir gönderinin altında yer alan Beğen seçeneğine tıklamak herhangi bir yorum yapmaksızın insanların sizin neden hoşlanıp hoşlanmadığınızla ilgili bilgi edinmelerinin sağlar. Tıpkı yorum gibi bir gönderiyi beğenmeniz de gönderinin altında açıkça gözükür. Örneğin, eğer arkadaşınızın gönderisinin altında yer alan “beğen” seçeneğine tıklarsanız: Sizin gönderilerinizi görebilen arkadaşlarınız bu beğeninizi de görür. Bu gönderiyi beğendiğiniz haberi zaman tünelinizde yer alır. Gönderisini beğendiğiniz kişiye bu beğeninizle ilgili mesaj ulaştırılır. Yani gönderisi beğenilen kişi kimlerin beğenide bulunduğundan haberdar olur.

16 Gönderileri düzenlemek: Sayfayı Beğen Eğer ilginizi çeken bir internet sayfası varsa bu sayfayı beğenebilir ve böylelikle bu sayfanın gönderilerini haber kaynağınızdan takip edebilirsiniz. Sayfayı beğenmek için: Sayfadan: Sayfanın üst kısmında yer alan “beğen” seçeneğine tıklayınız. Haber kaynağından veya bir reklamdan: Haberde veya reklamda yer alan “beğen” seçeneğine tıklayınız. Arama ile: İlgilendiğiniz konu başlığını arama alanına giriniz ve ardından üst kısımda yer alan sayfaları göster seçeneğine tıklayınız. Gösterilen sayfalar arasından beğenmek istediğiniz sayfaları seçiniz ve açılan sayfaların üst kısmında yer alan “beğen” seçeneğini tıklayınız. Bir arkadaşınızın profilinden: Sayfayı aşağıya kaydırıp “beğeniler” bölümüne giriniz. Burada yer alan sayfalardan beğendiklerinizi seçip açılan sayfaların üst kısmında yer alan “beğen” seçeneğinin tıklayınız.

17 Gönderileri düzenlemek Arkadaşlarınızın durum güncellemelerinde sadece yorum yaz ve beğen seçeneklerinin olduğunu, ama diğer gönderilerinde (örneğin, video veya fotoğraf gibi) bunlara ek olarak bir de “paylaş” seçeneğinin olduğunu fark edeceksiniz. Eğer arkadaşınızın paylaştığı bir fotoğrafı veya videoyu beğendiyseniz, hemen altta yer alan “paylaş” seçeneğine tıklayarak gönderiyi kendi zaman tünelinizde yayınlamış ve böylelikle istediğiniz arkadaşlarınızla paylaşmış olursunuz.

18 Gönderileri düzenlemek

19 Diğer içeriklerin paylaşılması Eğer beğendiğiniz içerik Facebook dışında bir kaynakta ise bunu nasıl paylaşacaksınız? Gayet basit. En kestirme yol, bu içeriğin bulunduğu sayfanın linkini kopyalayıp “Ne düşünüyorsun?” alanına yapıştırmak. Linki bu alana yapıştırdığınızda Facebook otomatik olarak linkle birlikte paylaştığınız sayfayla ilgili birkaç fotoğraf ekleyerek sayfayı sunacaktır. Pek çok Facebook kullanıcısı bu türlü paylaşımlarda da kişisel yorum eklemeyi tercih etmektedir.

20 Bir Facebook etkinliği oluşturma Facebook etkinliği kişilere veya sayfalara tarih üzerinden bir etkinlik daveti gönderme imkanı sağlar. Böylelikle: -Kendi etkinliğinizi oluşturabilir veya düzenleyebilirsiniz. -Etkinlikleri görebilir ve yanıtlayabilirsiniz. -Bir etkinliği etiketleyebilirsiniz.


"Modül 5 FACEBOOK. DURUM Zaman Tüneli Zaman tüneli her Facebook kullanıcısının tüm içeriğini düzenleyebildiği ve gösterebildiği bir sanal alandır. Zaman." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları