Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ask Question.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ask Question."— Sunum transkripti:

1 Ask Question

2 QUORA NEDİR? Quora, 2009 yılında kurulmuş ve ABD'de yaygın olarak kullanılan ancak Türkiye'de henüz çok fazla kullanıcısı olmayan, içeriği soru sormanıza ve bunların cevaplarını bulmanıza yardımcı olan bir sosyal platform. Kendi tanımlaması: Kullananlar tarafından oluşturulan, organize edilen ve editlenen soru ve cevaplar koleksiyonu. Quora'da sorular birikir ve başka kullanıcılar cevap verir. Kullanıcılar soruları değiştirmekle ve başka kullanıcıların cevaplarına değişiklikler tavsiye etmekle işbirliğinde bulunabilir. Sitenin dili ingilizcedir ve kullanıcıların gerçek adlarıyla kayıt olmaları gerekir. Sözlük Sosyal Ağ Forum entegrasyonlu site.

3 QUORA NEDİR? Site kurulduğunda üyelikler sadece davetiye yöntemiyle kabul edilmekte idi. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de kullanıcıları bilgi çöplüğünden kurtarmak ve daha kontrollü bir sisteme sahip olmak. Benzerleri bulunmasına rağmen bugüne kadar kontrolü ellerinde tutarak faydalı içeriklerin paylaşıldığı bir platform oluşturmuşlar. Quora’nun her geçen gün değerinin artmasına sebep olmaktadır. Site içeresinde sizler de tartışma ortamı yaratmak ve tartışarak fikir alışverişinde bulunmak istiyorsanız Quora’ya katılabilirsiniz. Sosyalleşme kaygısını arka plana atarak, daha çok kaliteli bilgiye ve paylaşıma önem verir. Site bu amaçla pek çok farklı taktik kullanarak, merak edilen tüm konularla ilgili kaliteli bilgiyi okuyucularına sunmakta.

4 Quora’nın Kullanımı Quora’da takip ettiğiniz topiclerle ana sayfanızda sorulan soruların cevaplarını anında görebilirsiniz. Takip ettiğiniz arkadaşlarınızın soru ve cevaplarını da ana sayfanızda görüntüleyebilirsiniz. Twitter akışları gibi güncel bir ana sayfa yapısı olan Quora sayesinde aradığınız soruların cevaplarını araştırırken, yeni sorular üretip sorularınıza anında yanıt bulabilirsiniz.

5 Quora’nın Kullanımı Sorduğunuz soruları kategorilere etiketleyerek o sorulara daha kolay erişilmesini sağlamak mümkün. Cevaplarını aradığınız soruları konusunda uzman olduğunu düşündüğünüz arkadaşlarınıza bireysel olarak da sorabiliyorsunuz. Sorulan soruların yanıtlarına puan vererek niteliksiz olduğunu düşündüğünüz cevapları daha alt sıralara taşıyabilirsiniz. İlgi alanlarınızı seçtiğiniz konuları timeline da görürken, ülke ile gündeme dair size ‘bu soruyu’ cevaplayabilirsiniz gibi öneriler de getiriyor.

6 Quora: İşi Uzmanından Oku!
Örneğin WikiPedia’nın kurucusu  Jimmy Wales, siteyle ilgili sorulan sorulara birinci ağızdan yanıt vermekte. NBA oyuncusu Jeremy Lin de basketbolcular hakkında merak edilen bazı konular hakkında yazılar yazıyor. Akademisyenler de sitenin içinde oldukça fazla zaman geçiriyorlar ve Quora içinde buna dair pek çok örnek vermek mümkün.

7 Akıllı Telefonlar İçin Quora
Akıllı telefonlar için üretilmiş bir programı da bulunan Quora’yı, istediğiniz takdirde mobil olarak takip etme imkanınız da mevcut. Özellikle takip ettiğiniz tartışmalara ve konu başlıklarına abone olmanız durumunda güncellemeler size bildirim olarak geliyor ve yazılanları anında görme imkanına sahip oluyorsunuz. Tüm bu sebeplerden ötürü Quora, internet başında verimli vakit geçirmeyi ve bilgi edinmeyi seven pek çok kişinin sık kullanılanlar listesine girmeye aday.

8 Farkı Ne? Facebook kişi odaklı bir sosyal ağ,
Twitter kısa bilgi odaklı mesaj paylaşım ortamı. Wikipedia, Internet üzerinde bilgi açısından belki de en büyük veritabanı ama soru cevap mantığına göre kurgulanmış değil ve bir topluluk oluşturma imkanı yok. Quora sadece bilgi paylaşmaya yönelik ve soru cevap ortamı var!

9 Quora Arayüzü

10 Quora iç sayfa


"Ask Question." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları