Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

eTwinning Bilgilendirme Toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "eTwinning Bilgilendirme Toplantısı"— Sunum transkripti:

1 eTwinning Bilgilendirme Toplantısı
KARS Merkez eTwinning Bilgilendirme Toplantısı

2 NEDİR? Bir hayat boyu öğrenme programı girişimidir.
Avrupa’daki okullara ait internet tabanlı topluluktur. 2005 yılında kurulmuş bir Comenius faaliyetidir. Ülkemiz 2009 yılında bu faaliyete katılmıştır. Avrupa’daki okulları işbirliğine teşvik etmek için başlatılmıştır. Ortak bulmak, okul projeleri yapmak, yönetmek ve yürütmek için tasarlanmıştır.

3 KİMLER KATILABİLİR? Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların hepsi katılabilir. (öğrencilerin yaş aralığı 3-19)

4 FIRSATLARI NELERDİR? Avrupa’daki okullarla iletişim kurma
Çevrimiçi projeler yürütme Yabancı dili kullanma Bilgisayar becerilerini geliştirme İşbirliği yapma ve fikir paylaşma Yeni insanlarla tanışıp, farklı kültürler keşfetme

5 ÖĞRENCİLER… Eğlenirken öğrenirler.
Farklı ülkelerden yeni arkadaşlar edinir, sosyalleşir. Yabancı dilini kullanır. Bilgisayar becerilerini geliştirir. Takım ruhunu hisseder, sorumluluk alır. Kendini keşfeder, özgüveni artar. Paylaşmanın ve birlikte çalışmanın tadına varır.

6 ÖĞRETMENLER… Avrupadaki okullarla iletişim kurabilir,
Öğrenme etkinlikleri ile internet üzerinden uzaktan öğretim ile kendinizi geliştirebilir, Çevrimiçi projeler üretebilir ve diğer projelere ortak olabilir, Öğrencilerinizi projelere ekleyerek farklı ülke kültürlerini tanımalarını, bilişim araçlarını etkili bir şekilde kullanmalarını sağlayabilir, Farklı ülkelerdeki öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunabilir, Hareketlilik içeren okul öğrenme projeleri için ortak bulabilirsiniz.

7 http://etwinning. meb. gov. tr ya da www. etwinning
ya da adresine giriyoruz.

8

9 Hemen üye ol!

10 eTwinning portal (Herkese açık)
Keşfedin: eTwinning nedir, nasıl kayıt olunur? Bağlanın: Avrupa’daki öğretmenlerle bağlantı kurmanızı sağlar. İş birliği yapın: eTwinning projesi yapmanıza yardım eder. Gelişim gösterin: Kişisel gelişiminizi destekler. Portala kayıtlı okul, öğretmen, proje sayılarına ve güncel haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

11 eTwinning portal eTwinning’de nasıl ortak bulunacağı ve bir projeye nasıl başlanılacağını anlatır. eTwinning’in ne olduğu ile ilgili genel bilgiye ulaşabilirsiniz. eTwinning ile ilgili üretilmiş, kişisel gelişiminize yardımcı olacak yayınlara ulaşmanızı sağlar. eTwinning Portal, Masaüstü ve Twinspace kullanımı ile ilgili sunum içerir. eTwinning Portal, Masaüstü ve Twinspace kullanımı ile ilgili sunum içerir. eTwinning yapan öğretmenler, uzmanlar ve akademisyenlerle yapılan söyleşileri dinleyebilirsiniz.

12 eTwinning portal Avrupa haritası üzerinde, yapılan tüm projeleri ve konularını görebilirsiniz. (Proje konunuzu belirlemeden önce bakmanız önerilir) eTwinning’in size sunduğu avantajlar hakkında bilgi verir. eTwinning’in en son genişlemesi ile faaliyete dahil olan 6 ülke ve bu ülkelerle nasıl proje yapılabileceği hakkında bilgi verir.

13 eTwinning portal Proje fikri arayan öğretmenlerin somut proje fikirleri ve bu projeleri adım adım nasıl yürüteceklerini gösteren kitler içerir. Size örnek olabilecek başarılı projeleri inceleyebilirsiniz.. Projenizdeki ortaklarınızın okul takvimlerine ulaşabilirsiniz. Tüm eTwinning projelerini hatta proje harici derslerinizi de zenginleştirmekte kullanabileceğiniz kısa aktiviteler içerir.

14 eTwinning portal Avrupa’da eTwinning kapsamında gerçekleşen öğretmenlerin gelişimine yönelik çalıştaylara bakabilirsiniz. Belli bir konuda uzmanlarca gerçekleştirilen çevrim içi öğrenme etkinliklerine bakabilirsiniz. eTwinning projelerine ne gibi ödüller verildiğini öğrenebilirsiniz. Belli bir konu üzerinde öğretmenlerin fikir alış verişi yaptığı eTwinning gruplarına bakabilirsiniz. Comenius ve Grundtvig kapsamında verilen hizmetiçi eğitim veritabanına ulaşabilirsiniz.

15 eTwinning desktop (Kayıtlı öğretmenlere açık)
Kullanıcı adı ve şifremizle sisteme giriş yapıyoruz.

16

17 Profilinizi düzenleyebilir, resim ekleyebilir, proje fikirlerinizi ve hedeflerinizi paylaşabilirsiniz.

18 Bu alanda proje oluşturabilir ya da kayıtlı projelerinizi görebilirsiniz.

19 Yeni bir proje oluştururken ilk önce okulunuzu seçmeniz gerekiyor.

20 Projelerde 2 kurucu öğretmen olması gerekiyor
Projelerde 2 kurucu öğretmen olması gerekiyor. Bu nedenle ortak çalışmak istediğiniz öğretmeni seçiyorsunuz.

21 Sonraki aşamada projenizin başlığını, kısaca açıklamasını, iletişim dillerini, projeye katılacak öğrencilerin yaş aralığını ve sayısını, ilgili bölüm alanlarını, gerekli materyalleri, çalışmanın hedeflerini, aşamalarını ve beklenen sonuçları kısaca kutucuklara yazıyorsunuz.

22

23

24 Burada; projelerinize ortak bulabilir, ortak arayan kişilerle iletişime geçebilir, onların projelerine dahil olabilirsiniz.

25 ‘’Öğretmenler Odası’’ sayfasında belirli konuları tartışmak üzere eTwinning kullanıcıları tarafından oluşturulmuş odalara katılabilirsiniz.

26 ‘’Kaynaklar’’ bölümünde kullanıcılar tarafından yüklenmiş dijital kaynaklara ulaşabilir, siz de kendi kaynaklarınızı yükleyebilirsiniz.

27 ‘’Yardım Masası’’ ortak bulma, proje oluşturma, Twinspace’i kullanma ve diğer özellikleri keşfetme hakkında size bilgi verir.

28 Twinspace (Proje ortaklarına açık)

29 Twinspace eTwinning projelerinizi yürüteceğiniz online bir çalışma alanıdır. Sadece yöneticiler tarafından izin verilen kişilerin erişim sağlayabildiği özel bir yerdir. Öğrenci, öğretmen ve ziyaretçi davet edebilir, Proje etkinliklerinizi düzenleyebilir, Resim, belge, blog, forum, günlük ekleyebilir, Öğrencilerinizle projeniz üzerinde çalışma yapabilirsiniz.

30 ‘’LET IT SNOW!’’

31 Projenin hedefi: Öğrencilerin konuyla ilgili İngilizce şiir, şarkı, resimli hikaye, karikatür, gazete, dergi, röportaj ve tiyatro çalışması hazırlaması Projenin amaçları: Öğrencilerin yaşadıkları ildeki iklim şartlarını ve bunun günlük yaşamlarına nasıl yansıdığını anlatmaları amaçlanıyor. Kristal karıyla ünlü Kars şehrinde kışın nasıl yaşandığını, ‘’kar’’ sözcüğünün çocuklara neler çağrıştırdığını projeye dönüştürmeleri isteniyor. Öğrenci yaş aralığı: 9 – 12 (4,5,6 ve 7. sınıf) Çalışma süreci: Merkez ve ilçelerde projeye katılmak isteyen gönüllü öğretmenlerin okul takımlarını oluşturması ve belirlenen çalışma takvimine uygun olarak öğrencilerin çalışmalarını tamamlamaları

32 Projenin uygulanışı: Okullarda görev alacak öğretmenler öğrencilerini seçecek, öğrenciler Şubat 2015 itibariyle çalışmalarına başlayacak. Mayıs 2015 tarihine kadar sürecek olan çalışmaların sonunda merkezdeki ve ilçelerdeki projeler kendi içlerinde değerlendirilecek. Proje için logo tasarlanacak, gönüllü Bilişim Teknolojileri, resim ve müzik öğretmenleri de projeye dahil edilecek. Projeye katılan okulların giriş kapılarına katılımcı öğrencilerin ve öğretmelerinin fotoğrafının da bulunduğu bir afiş asılacak. Katılımcı öğrencilere projenin logosunun bulunduğu kimlik kartları ve T-shirt hazırlanacak. Öğretmenler öğrencilerin çalışmalarını fotoğraflayacak. Mayıs ayının sonunda yapılan çalışmalar merkez ve ilçelerde belirlenen okullarda sergilenecek.

33 Logo örneği :

34 Ayarlar sekmesinde; projenizi tanıtan bir açıklama yazabilir veya var olan bir açıklamayı değiştirebilirsiniz. Ayrıca projeniz için bir logo yükleyebilir ve mevcut temanızı yenileyebilirsiniz.. «Öğretmen Bülteni» sadece öğretmenler tarafından görüntülenmektedir. Projeniz için, bir günlük ve/veya blog oluşturun. Gönderileriniz online olarak tüm üyelerce görüntülenecektir.

35 BİLMENİZ GEREKENLER

36 Materyaller Dokümanlarınızı Bir Araya Toplamak İçin Klasör ve Albüm Açabilirsiniz. Resim dosyalarının sınırı 4Mb’tır. Video paylaşımı için öncelikle Youtube ve Vimeo’ya yüklemeniz Gerekmektedir. Pdf, Word, Ppt, Rar, Zip, Excel dosyalarını 20Mb’ı geçmeyecek şekilde yükleyebilirsiniz.

37 Forumlar Tüm Üyeler Gönderilere Yorum Yapabilir.
Üyelerin belirli konu başlıkları üzerinde fikir paylaşımı yapabileceği bir alandır. Buradaki gönderileri Twinspace üyeleri görebilir. Forum oturumlarını «Öğretmen Yöneticiler» açabilir. Öğretmen Üyeler ve Öğrenci Yöneticiler ise oturumların altına Konu Başlığı açabilir. Tüm Üyeler Gönderilere Yorum Yapabilir.

38 Sohbet Odadaki sohbetler gizli değildir.
Tüm Sohbetler Kaydedilir ve Yönetici Kişiler Tarafından Okunabilir. Sohbetler 3 Ay Süreyle Saklanmaktadır. Sohbet Geçmişini İndirebilirsiniz.

39 Üyeler Projenize Öğretmen – Öğrenci – Ziyaretçi davet edeceğiniz alandır. Üyelerin Statüleri Burada Değiştirebilirsiniz. (Yönetici – Üye) Kayıtlı Öğrencilerinizin Listesini Alabilir ve Şifrelerini Değiştirebilirsiniz.

40 Öğrencilerinizin listesini şifreleriyle birlikte alabileceğiniz bölüm
Üye Davet Etme ve Mevcut Üyelere Mesaj Yazma Modülü

41 Adını ve soyadını yazdığınız öğrenci için sistem otomatik bir kullanıcı adı atar.
Öğrencilerin şifresini siz belirliyorsunuz. En az 6 karakterden oluşmasına dikkat edin.

42 Öğrenciler için Twinspace

43 Öğrenciler twinspace. etwinning
Öğrenciler twinspace.etwinning.net adresinden sisteme giriş yapabilirler.

44 Öğrenci Üyeler, Ana sayfadaki Proje Günlüğü’nü görüntüleyebilir, ancak mesaj yazamaz. Profil ayarlarını değiştirebilir, duvar’lara mesaj bırakabilir, üyeleri görüntüleyebilir, fakat değişiklik yapamaz. Twinmail ile proje üyelerine mesaj gönderebilir. Resim ve dosya yükleyebilir, ancak video yükleyemez. Sayfa, albüm ve klasör açamaz.

45 HİÇBİR ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN BÜLTENİNİ GÖREMEZ.
Öğrenci yöneticiler, Sayfa açabilir. Günlük için gönderi yazabilir. Materyaller bölümünde albüm ve klasör açabilir. Dosya, resim ve video ekleyebilir. HİÇBİR ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN BÜLTENİNİ GÖREMEZ.

46  Dinlediğiniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Pınar Güçbilmez Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü


"eTwinning Bilgilendirme Toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları