KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM 2011516002.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Öğrenciler nereye gidiyor ?
Advertisements

Klasik Yapılarda Yüzey Tatbikatı ve Onarımı
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
KENTLER VE SİMGELERİ.
NATO Gezisi Nisan 2014.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL MERKEZİNDE EĞİTİM SEMİNERİ
BETT IN LONDON.
ALTIN ORAN Yeşim Matara.
CERN.
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
SPOR İŞLETMECİLİĞİ: Futbol Devleri
Gabriel García Márquez, 6 Mart 1927 tarihinde Kolombiya Karaib’leri dağlarında küçük bir köyde, Aracataca’da doğdu Bir Dehanın Elvedası.
AMERİKAN ULUSAL SAĞLIK ENSTİTÜSÜ: GENOM ÇALIŞTAYI.
UNA USA MIDDLE SCHOOL MUN
KENTLER VE ÇARŞILARI AVUSTURYA VİYANA.
NASA. Nasa Eğitim Programı Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır.
CERN. CERN PROGRAMI Milan Geneva Paris Milano'nun merkezinde adını verdiği Piazza Del Duomo meydanında bulunur. Avrupa'nın dördüncü büyük katedralidir.
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
Asude DOĞAN 428 Betül ÖDEMİŞ 265 6\B
 Bükeş 1459 yılında Tuna'nın kollarından biri olan ‘’Dambovita’’ nehrinin yanına kurulmuş.Şehir esasen çok büyük olmasına rağmen turistlerin ilgisini.
DUATEPE ANITI Bu anıt ders kapsamında öğrenicilerin Duatepe anıtına gitmediği varsayılarak, Duatepe anıtı öğrencilere nasıl anlatılıra cevap bulabilmek.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
PARKLAR İÇİNDE BİR ŞEHİR
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
Your name GuyDeMaupassant Hayatı&Eserleri. your name ~Hayatı~ Guy de Maupassant 5 Ağustos 1850 yılında Fransa’da doğmuştur. Doğum belgesinde Tourville-sur-Arques’da.
Brüksel.
Safranbolu
Medeniyetlerin kesişim noktası
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
İSTİKLAL KULESİ MÜDAFAİ HUKUK KULESİ HÜRRİYET KULESİ SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ KABARTMA KADIN HEYKEL GRUBU BASKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ ERKEK.
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
Bilgidagi.com.
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI (ROMANESQUE)
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: SOSYALCİ.ORG.
OKUL GEZİSİ SERHAT ŞEHRİMİZ EDİRNE
ÜLKELER COĞRAFYASI.
Cem Yurtsev
LONDRA.
Dünyanın harikaları.
HAYALLER VE AŞIKLAR ŞEHRİ VENEDİK
NUSAYBİN EMİRE GÖZÜ ANADOLU LİSESİ HAZIRLAYAN: KOORDİNATÖR REHBER ÖĞRETMEN MEHMET AYDOĞAN.
KÜBRA GÜLTEN KAYNAKLAR: 1)Mimarlık tarihi ders notları 1
Zeus Heykeli Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
En önemli arkeolojik olaylardan birinden esinlenilmiştir….
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
EGE’NİN İNCİSİ İZMİR.
BİÇİMSEL (İKONİK) YAKLAŞIMLAR
PARİS. Paris is the capital of France. Paris is known monuments, artistic and culturel life all around the world. Paris is known monuments, artistic and.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House.
HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
PARİS EĞİTİM GEZİSİ (18 – 22 MAYIS 2016). Gezimizin amaçları Fransız dilini ve kültürünü pratikte öğrenmek. Tarihi yapıları, müzeleri ve Paris'in simgeleri.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
Resim Performans Ödevi
LEONARDO DA VINCI. 1452’de İtalya’da Doğdu. Küçük yaşlarda resim yapmaya başladı.
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
AKDENİZ TURU-3.
Ülkenin Kimlik Kartı. Ülkenin Kimlik Kartı Fransa’nın Bayrağı Mavi Devrimin Hürriyet sloganını temsil eder. Bunun yanı sıra adalet, bireycilik ve liberalizm (serbest.
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
PARİS EĞİTİM GEZİSİ 15 – 19 MAYIS 2018.
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
Sunum transkripti:

KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM 2011516002

PARİS, FRANSA

Paris, Fransa'nın başkenti ve Île-de-France bölgesinin merkezidir Paris, Fransa'nın başkenti ve Île-de-France bölgesinin merkezidir. Sen Nehri'nin üzerine, Paris Havzası'nın ortasına kurulmuştur.

ETİMOLOJİ Paris adını Galya halklarından Parisii lerden almaktadır. "Paris" aslında Romalıların "Lutetia" yerine kullandıkları "Civitas Parisiorum" (Parisiilerin şehri) adının zamanla değişmesi sonucu oluşmuştur. Paris aynı zamanda şehrin etrafındaki yöreye de ("Parisis") verilen isim olmuştur.

Eyfel Kulesi (La Tour Eiffel) İsmini, inşa ettiren firma olan Gustave Eiffel'den alır. Kule tüm dünyaya kendini Fransa'nın sembolü olarak tanıtmıştır. Fransız Devrimi'nin kutlamaları için düzenlenen Paris fuarına kapı olarak yapılmıştır.

Notre Dame Katedrali Meryem Ana'ya adanarak yapılan bu gotik katedral, Sein Nehri'nin ortasında ki Île de la Cité‘nin doğu kısmında bulunur. 19. yüzyılın başlarında yıkılma kararı alınan katedralin kurtarılması için ünlü Fransız yazar Victor Hugo "Notre Dame‘ın Kamburu" adlı romanı yazmıştır. Halkın da desteğiyle yıkılmaktan kurtulmuştur.

Louvre Müzesi 1793'te açılan ve müze yapılan bina aynı zamanda Fransa'nın ilk devlet müzesidir.  La liberté guidant le peuple, Mona Lisa, Winged Victory of Samothrace ve Venus de Milo gibi birçok şaheser görülebilir.  Fransız usulü dik çatıları da dikkat çekicidir.

Şanzelize Caddesi (Champs-Élysées) Adını Yunan mitolojisinde cennet olarak gösterilen Elysion ovalarından almıştır. Paris'in en güzel caddesi olarak bilinir. Cadde, yukarı doğru çıkarsanız sizi Zafer Takı'na, aşağı doğru inerseniz sizi Concorde Meydanı'na çıkarır. Daha ilerde ise Jardin des Tuileries ve Louvre Müzesi vardır.

Zafer Takı (Arc de Triomphe l’Etoile) 1806 yılında Napolyon tarafından inşa ettirilen 49 metre yüksekliğindeki bu anıt, 12 caddenin kesiştiği bir kavşağın tam ortasında bulunmaktadır. 1923 yılından beri sönmeden yanmaya devam eden ateş, I. Dünya Savaşında ölen Fransız askerlerinin bulunduğu Meçhul Asker Mezarı (Tombe Du Soldat Inconnu) ve anıt üzerindeki dört büyük heykel (Gidiş, Direniş, Zafer, Barış) burayı turistlerin odak noktalarından birisi haline getiriyor.

Sacre Coeur Bazilikası ve Montmartre Tepesi (Ressamlar Tepesi) Paris’in en yüksek tepesi üzerine inşa edilmiş olan bu bazilikanın adı “Kutsal Kalp” anlamına gelmektedir ve Notre Dame Katedralinden sonra turistler tarafından en çok ziyaret edilen ikinci anıt-kilisedir. Bazilikanın inşaatı 1874 yılından 1914 yılına değin sürmüştür.

Montmarte Tepesi (Ressamlar Tepesi) Sacre Coeur Bazilikası ‘nın arka tarafında bulunmaktadır.

Vendome’da dinlenme yeri

Sen Nehri’nden bir görüntü

KAYNAKÇA http://www.isa-sari.com/paris-gezilecek-yerler-ve-gezi-rehberi/ http://en.parisinfo.com/ http://gezipgordum.com/paris-rehberi/ http://tr.wikipedia.org/wiki/Paris