Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri"— Sunum transkripti:

1 Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri

2 Doğal Güzellikler

3 PAMUKKALE TRAVERTENLERİ
Pamukkale, güneybatı Türkiye'deki Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Türkiye'nin Ege bölgesinde, ılıman bir iklimi olan Menderes Nehri vadisinde bulunur.

4 PERİ BACALARI . Peri Bacaları Kapadokya bölgesinde bulunan doğal yapılara verilen isimdir. Peri bacaları Kapadokya çevresinde bulunan yanardağlardan püsküren lavların milyonlarca yıl boyunca akarsuların ve rüzgarın aşındırması ile şekillenmişlerdir.

5 DÜDEN ŞELALESİ Düden Şelalesi, Antalya'ya yaklaşık 7 km, Varsak Belediyesi'ne 1 km mesafede cennetten akan bir doğa harikasıdır. Ayrıca,Düden Şelalesi Antalya'nın en güzel şelalelerinden biridir.

6 ULUBAT GÖLÜ Uluabat Gölü, (Apolyont veya Öka olarak da bilinir), Bursa ilinde bir göldür. Güney Marmara bölgesinde Bursa kent merkezine 34 km mesafede yer alan göl, Mustafa Kemal Paşa ilçesine bağlıdır.

7 KARAİN MAĞARASI Karain Mağarası, Türkiye'nin en büyük doğal mağaralarından biridir. Denizden yüksekliği metredir. Antalya'nın 30 km kuzeybatısında eski Antalya-Burdur karayoluna 5–6 km uzaklıkta bulunan Yağca köyü sınırları içinde bulunur.

8 TARİHİ GÜZELLİKLER

9 ESKİ HARRAN EVLERİ Harran'ı n en çok ilgi çeken yanı, bindirme tekniğinde yapılmış külah biçimindeki konik kubbeli evleridir.

10 KIZ KULESİ Kız Kulesi, hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, efsanelere konu olan, İstanbul Boğazı'nınMarmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır.

11 TRUVA ATI Truva atı, Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketidir.Savaşyaklaşık 10 yıldır sürüyordur. Askerler bıkkın ve yorgundur. 

12 ANITKABİR Anıtkabir, Türk Kurtuluş Savaşı'nın ve inkılaplarının önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, Ankara Anıttepe'de (eski adıyla Rasattepe) bulunan anıt mezarıdır.


"Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları