Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CERN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CERN."— Sunum transkripti:

1 CERN

2 Cern

3 Duomo di Milano Milano, Lombardiya, Italya'da bulunan katedraldir
Duomo di Milano Milano, Lombardiya, Italya'da bulunan katedraldir. Kapladığı alan olarak m² zemin yüzeyi alani ile Roma'daki Aziz Petrus Bazilikası, Londra'daki Aziz Paulus ve Sevilla katedrallerinden sonra Avrupa'nın dördüncü büyük katedralidir.

4 Milano'nun merkezinde adını verdiği Piazza Del Duomo meydanında bulunur m² yüzey alanı ve m³ lük hacimle en büyük ikinci kilisesidir.Katedralin yapımına 1386'da başlanmış ve ancak 500 yılda tamamlanmıştır.

5 Milano ,kuzey İtalya’da bulunan Lombardiya bölgesinde kendi ismini taşıyan Milano ili'nde bulunan bir şehir ve ve bir komündür. Milano Lombardiya bölgesinin ve Milano ili'nin başkentidir.

6 Milano İtalya'nin ve Avrupa'nın en gelişmiş ve en zengin şehirlerinden biridir. Otomotiv ve moda sektörü şehrin en önemli gelir kaynağıdır.

7 Fotezza Kalesi

8 La Galleria

9 Avrupa Nükleer Araştırma Konseyi - CERN

10  Bu kurum, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarıdır. 1954 yılında 12 ülkenin katılımıyla kurulmuş olan CERN'in günümüzde 20 asil üyesine ilaveten Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 gözlemci üyesi vardır.

11  CERN'de en önemli yer, yeraltındaki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC) denilen parçacık hızlandırıcılarının, olduğu bölgedir.  

12 Cenevre ,İsviçre'de Cenevre Gölükıyısında yer alan, İsviçre'nin Zürih şehrinden sonra en yüksek nüfuslu ikinci şehridir. Aynı ada sahip Cenevre kantonu'nun başkentidir. Rhône Nehri'nin Cenevre Gölü'nden çıkışında konumlanmıştır.

13 Cenevre Gölü, Orta Avrupa'nın ikinci büyük tatlısu gölüdür
Cenevre Gölü, Orta Avrupa'nın ikinci büyük tatlısu gölüdür. "Leman Gölü" olarak da bilinir. İsviçre ile Fransa arasında %40-%60 oranında bölünmüştür. 73 km uzunluğunda 14 km eninde ve en derin yeri 310 m'dir. 582 km² alnı kapsar.

14 Mont Blanc Köprüsü

15 Louvre Müzesi Fransız ihtilâlinden sonra 1793 senesinde, Fransa'da açılan ilk devlet müzesi. Paris'te bulunan bu müze emsalleri arasında en ünlülerindendir.2012'de 9.7 milyon kişinin ziyaret ettiği Louvre, dünyada en çok ziyaret edilen sanat müzesidir.

16 Paris ,Tüm dünyada anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile bilinen Paris, aynı zamanda dünya tarihinde önemli bir şehir dir. Moda ve lüksün dünya başkenti olan Paris, "Işık Şehir" diye de anılmaktadır.

17 Concorde Meydanı

18 Champs – Elysees(Şanzelize Bulvarı)

19 Euro Disney

20 Walt Disney Studios

21 Notre Dame Katedrali  Paris, Fransa'da bulunan dünyaca ünlü bir katedraldir . Gotik yapı Île de la Cité'in doğu kısmında, Paris'in diğer tüm önemli yapıları gibi Seine Nehri'nin kıyısında bulunur. 

22 Notre Dame Katedrali

23 WORLD IS IN YOUR HAND WITH


"CERN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları