Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYALLER VE AŞIKLAR ŞEHRİ VENEDİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYALLER VE AŞIKLAR ŞEHRİ VENEDİK"— Sunum transkripti:

1 HAYALLER VE AŞIKLAR ŞEHRİ VENEDİK
Denizin ortasına kondurulmuş muhteşem yapılardan oluşan ve üzerinden geçen yüzyıllardan etkilenmeden günümüze gelen bu güzel şehir , insanın görmeden ve içinde yaşayıp o nemli havasını solumadan gözünde canlandırabileceği bir yer değildir.

2 Grand Kanal Venedik'e geldiğinizde öncelikli olarak görmeniz gereken , Venedik'in ana caddesidir. Venedik'in karaya bağlandığı noktadan kalkan Vaporettolardan birine bindiğinizde sizi , bu harika caddeden sürprizlerle dolu bir rüyaya taşıyacaktır .

3 Rialto Köprüsü Venedik kentinin en renkli mekanlarından biridir
Rialto Köprüsü Venedik kentinin en renkli mekanlarından biridir. Yalnız iki yakayı birbirine bağlamakla kalmaz ; aynı zamanda cıvıl cıvıl bir alış veriş mekanıdır.Rialto köprüsünün üzerinde , girişinde ve çıkışında birbirinden güzel cam eşyalar , maskeler , kuklalar , ayakkabı-çanta ve meyve sebzeden tutunda şekerleme ve çöreklere kadar satın alabilecek her şeyi var.

4 Rusya'nın sembolü olan Kremlin Sarayı, Moskova'nın en eski yapısıdır.
KREMLİN SARAYI Rusya'nın sembolü olan Kremlin Sarayı, Moskova'nın en eski yapısıdır. Kremlin Sarayı Çar korkunç Ivan tarafından 1155 te yaptırılmıştır. Kremlin'in içinde harika saray ve kiliseler vardır. Fakat bunların hiç biri Rus mimarlık sanatını yansıtmazlar.

5 Saint-Basile Katedrali
Kremlin Sarayı'nın hemen yakınında bulunan ve Aziz Basileios adına Korkunç İvan tarafından yaptırılan Saint-Basile Katedrali, yalnız Moskova'nın değil bütün Rusya'nın en orijinal eseridir ve dünyada buna benzeyen başka bir kilise yoktur. Çünkü bu yapı şark stilinde bir kilisedir. Kubbeleri İslami eserlerin kubbelerine benzer.

6 Çar Topu, topçuluk ve dökme sanatına ait eski bir Rus eseridir
Çar Topu, topçuluk ve dökme sanatına ait eski bir Rus eseridir. Bu, dünyadaki en büyük çaplı toptur.

7 ÇİN SEDDİ Çinliler Türk ve Moğolların istilasından korktuğu için bu seddi yapmışlardır. Çin Seddi, dünya üzerinde en uzun sürede yapılan ve en çok insan çalıştırılan yapıdır.

8 Bu devasa inşaata girişmekteki amacı konusunda tarihçiler farklı görüşler sürmüşlerdir. Bunlardan bazıları: Ülkenin sınırlarını Türklere Hunlara karşı savunmak. Uzun savaşlar sonunda yıktığı beyliklerin esir düşen yöneticilerini sürgün ve ağır işe sürerek cezalandırmak. Ülkeden kaçışları önlemek. Ülkenin tek yönetim altında birleştiğini içeriye ve dışarıya göstermek.

9 Bugün Amerika’nın bir sembolü olan Özgürlük Anıtı aslında Osmanlı topraklarına dikilmek için; Osmanlı padişahının emriyle yapılmış ve bedeli de Osmanlı hazinesinden ödenmiştir. 

10 Heykele Singer dikiş makinelerinin kurucusu Isaac Singer'in dul eşi Isabelle Eugenie Boyer modellik yaptı.  Heykel 1886 dan beri de Amerika'nın Newyork adalarından birinde bulunuyor.

11 Atacama Çölü , Şili'nin kuzeyinde bulunan Dünya'nın en kurak çölüdür
Atacama Çölü , Şili'nin kuzeyinde bulunan Dünya'nın en kurak çölüdür. Batısında Pasifik Okyanusu bulunur. Kuzeyde Peru, doğuda ise Bolivya ve Arjantin sınırlarını oluşturur. Atacama Çölü yaklaşık 15 milyon yaşındadır. İlginç olan bir uygulama Atrapanieblas isimli ağ sayesinde ,çöl sisinin neminden su elde edilmesidir. Ayrıca Şili'nin birçok pilot projesi burada yürütülür. Buradaki bakır, gümüş ve altın rezervleri Şili ekonomisinin omurgasını oluşturur.

12 Tac Mahal, Babür İmparatorluğu'nun 6
Tac Mahal, Babür İmparatorluğu'nun 6. hükümdarı Şah Cihan (Şah-ı Cihan:Dünyanın Şahı) ( ) tarafından, o zamanki imparatorluğun başkenti olan Hindistan'ın Agra şehrinde, Jumna (Yamuna) Nehri'nin kıyısında yaptırılmıştır.

13 Dünyada ask için dikilmiş en büyük ve en güzel anıt olarak kabul edilen bu türbe, Şah Cihan'ın büyük bir aşkla sevdiği eşi Ercümend Banu Begüm'ün doğum sırasında ölümü üzerine, onun anısına yaptırılmıştır.

14 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM


"HAYALLER VE AŞIKLAR ŞEHRİ VENEDİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları