E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
PROGRAM GENEL TANITIMI
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
AVRUPA BİRLİĞİ VE KAMU SAĞLIĞI. YASAL ÇERÇEVE Roma Antlaşması’nın 3. ve 152. maddelerine göre kamu sağlığı politikalarının genel amacı: Roma Antlaşması’nın.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Serdar ARSLAN PPKB Uzmanı T.C. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
ERASMUS+ Gençlik.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI

Gençlik Demokrasi Projeleri Nedir? Gençlik Programı’nın alt bir Eylemidir, Gençlik Programı’nın “Aktif Katılım” ile ilgili önceliğine vurgu yapan bir Eylemdir, Toplumda aktif bir vatandaş olarak yer almak isteyen gençler tarafından uygulanacak projelere mali ve teknik destek sağlanmasıdır.

Gençlik Demokrasi Projelerinin Amaçları Gençlerin katılımcı yapılara daha fazla dahil olmasını sağlamak (karar-alma süreçlerine etki), Kamu/hükümet kuruluşları ile gençler arasındaki diyaloğu geliştirmek (danışma süreci), Gençleri siyasi karar-alma süreçlerine yakınlaştıracak stratejiler geliştirmek (katılımı öğrenmek), Gençlerin demokratik hayata katılmalarını engelleyen nedenlerle mücadele etmek (katılmayı öğrenmek/dahil etme süreçleri)...

TEMATİK KAVRAM: GENÇLERİN TEMSİLİ DEMOKRASi MEKANİZMALARINA KATILIMLARINA VEYA, GENÇLERİN TEMSİLİ DEMOKRASİ VE AKTİF VATANDAŞLIK KAVRAMLARINI VE UYGULAMALARINI DENEYİMLEMELERİNE YA DA; GENÇLER İLE BÜTÜN DÜZEYLERDEKİ KARAR VERİCİLER ARASINDA DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİNE VEYA; YUKARIDA SUNULAN HUSUSLARIN HERHANGİ BİR BİLEŞENİNE ODAKLANAN PROJELER

TEMATİK KAVRAM ÇERÇEVESİNDE UYGULANABİLECEK FAALİYET ÖRNEKLERİ: -Gençlik ve Katılım konusunda iyi uygulamalar geliştirilmesi, değişimi ve yaygınlaştırılması için ağlar oluşturma,

-Demokratik Hayata Katılımla ilgili gençlerin ihtiyaçlarını ve isteklerini anlamak üzere gençler tarafından gençlerle birlikte danışma faaliyetleri içinde bulunma, -AB kurumlarının işleyişini ve AB politikalarını içeren, tüm düzeylerdeki temsili demokrasi mekanizmaları odaklı gençlere yönelik bilgilendirme faaliyetleri/seminerler/müzakereler düzenleme,

-Demokratik hayata ve demokratik kurumlara katılım konusunda gençler ile karar-vericiler ya da uzmanlar arasında toplantılar düzenleme, -Demokratik kurumların işleyişini ve karar- vericilerin rollerini canlandırma yöntemiyle ele alan faaliyetler düzenleme (simulasyon faaliyetleri), -Projenin süresiyle bağlantılı olarak yukarıda belirtilen faaliyetler dizisi/faaliyetler bileşimi

KALİTE KRİTERLERİ NELERDİR? Gençlik Programı’nın genel hedef ve sürekli/yıllık önceliklerine uygunluk, Eylem 1.3’ün özel hedeflerine uygunluk (projenin tematik kavramının kalitesi), Katılımcıların ve proje ortaklarının profili ve sayısı, Tematik kavramın (Faaliyet Programı) ve Yaygın Öğrenme Tekniklerinin Kalitesi, Yerel etkinin nasıl sağlandığı,

Kalite Kriterleri Nelerdir? (DEVAM) Tüm proje ortaklarının ve genç katılımcıların projeye katılımı, Hazırlık ve Değerlendirme süreçleri de dahil tüm Proje Sürecinin kalitesi, Genç katılımcıların sosyal ve kişisel gelişimine katkı, Kültürlerarası Öğrenme Boyutu, Avrupa boyutu, Projenin görünürlüğünün nasıl sağlandığı, Sonuçların nasıl yaygınlaştırıldığı ve kullanıldığı

TEKNİK KRİTERLER Ortaklık:  En az 2 Program Ülkesi (AB ülkeleri+Linkeştayn, Norveç, İzlanda,Türkiye, Hırvatistan ve İsviçre)  Her bir ülkeden en az 2 farklı proje ortağı  Proje ortakları resmi olmayan gençlik grupları veya kar amacı gütmeyen kuruluşlar/Sivil Toplum Kuruluşları ya da yerel/bölgesel düzeyli kamu/hükümet kuruluşları olabilir Katılımcılar:  yaş aralığında en az 16 genç katılımcı Proje Süresi:  3 ile 18 ay arasında (hazırlık, uygulama, değerlendirme ve takip dahil)

Hibe:  Eş-finansman kuralı  Toplam harcamaların en fazla 75% i, Avroya kadar

Nasıl Başvurulur?  E-Başvuru Formu (pdf)  3 Son Başvuru Tarihi (1 Şubat, 1 Mayıs ve 1 Ekim)  1 proje ortağı koordinasyon rolü üstlenir ve kendi Ulusal Ajansı’na başvurur (Avrupa Sivil Toplum Kuruluşları doğrudan Brüksel’de yerleşik Yürütme Ajansı’na başvurur)

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN: -ULUSAL AJANS ( -SALTO-GENÇLİK KATILIM KAYNAK MERKEZİ ( -SALTO-GENÇLİK EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ KAYNAK MERKEZİ, AVRUPA VATANDAŞLIĞI ( -AVRUPA KOMİSYONU (

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN: -AVRUPA KONSEYİ ( -AVRUPA KONSEYİ, ORTAKLIK (